F Příběhy vryté do kůže. - Another Dominika

Příběhy vryté do kůže.

Jsem milovnicí a obdivovatelkou tetování. Líbí se mi a fascinuje mě. Ale nejsem typ člověka, co by se nechal potetovat bezmyšlenkovitě. A i když vím, co bych si chtěla nechat vytetovat, trvá, než se odhodlám. Proto uplynul už skoro rok, než jsem si nechala vytetovat něco dalšího, i když motiv jsem měla vymyšlený několik let.

Už před několika lety jsem na blog napsala, že citát We Can Be Heroes jednou skončí na mojí kůži. 
A ten den ke konci března konečně nastal.
Tyto čtyři slova jsou už několik let spojené s mým životem. Poprvé jsem na ně narazila možná už i více jak před deseti lety. Jedna slečna je měla vytetované na kůži na počest písničky Heroes od Davida Bowieho a já jimi byla naprosto fascinovaná. Zaposlouchala jsem se i do songu a od té doby mě písnička pronásleduje. Z ničeho nic začne hrát ve filmu, v obchodě, v tramvaji, čtu o ní v knížkách...
Neustále se mi někde připomíná a provází mě mým životem.
Uklidňuje mě.
Pro mě nejde ani tak o nějakou motivační frázi, ale spíš o všechny ty drobné vzpomínky, které se mi se slovy spojí. A o další nitě asociací. A o mých posledních letech života, které nebyly zrovna jednoduché a často jsem si tyto slova opakovala, abych vytrvala.
..a protože The Perks Of Being A Wallflower.


Zároveň jsem cítila, že bych chtěla mít na sobě i něco veskrze pozitivního. Něco, co by symbolizovalo lásku a harmonii. Něco, co by nemělo žádnou spojitost se špatnými obdobími. Něco, na co bych se podívala, uzemnilo mě to a vykouzlilo úsměv.
Decentní srdíčko odnikud nikam je přesně to, co odráží to, jaká jsem vevnitř. Klid, rozvahu, lásku. 
Symbolizuje mi to život.


Přijde mi celkem úsměvné, že jsem nikdy nechtěla mít tetování na rukách a teď jsou hned 3 z mých 4 tetování právě na ruce.
A obávám se, že nejsou ani poslední. 

Máte nějaká tetování? A pokud ne, uvažujete nad ním, případně co by to bylo?


CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Krásné malůvky! Tyto decentní tetování se mi moc líbí :) Já sama ale zatím žádné nemám, ikdyž s přítelem se doma o tom často bavíme :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. To je opravdu krásné :) Já bych se taky nenechala jen tak bezmyšlenkovitě potetovat no. Mám na levé ruce "náramek" z listů a na předloktí otisk pacinky mého pejska :) Přemýšlím, že i nechám vytetovat něco i na druhou ruku, ale nemůžu se rozhodnout co :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Taky přemýšlím, že by to chtělo něco na druhou ruku, abych to měla vyváženější, ale taky zatím moc nevím, co by to bylo.. Spíš to nechám asi na té levé :)

      Vymazat
  3. Po tetování netoužím, ale decentní se mi u ostatních líbí :) myslím, že je důležité mít k tetování příběh a vztah, ne si ho natetovat jen z legrace. To dělal spolužák ze střední a pak si je musel přemalovávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, to jsou pak problémy navíc.. Já jsem ráda, že jsem s tetováním počkala :)

      Vymazat
  4. Dominiko, ráda jsem zavzpomínala na úžasný zážitek - muzikál Lazarus.
    Tetování nemám, ale když ho mají ostatní, nevidím v tom problém. Hlavně to chce trochu vkusu, to tvé se mi vlastně líbí.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Já tetováním nemám a ani po něm netoužím (což bude taky generační otázka ;-))

    OdpovědětVymazat
  6. krásné :) sama mám tři tetování a také si vždy nechávám časový rozestup, než se objednám k tatérovi :) chtěla jsem ještě minimálně jedno tetování, ale okolností tomu zatím chtěly jinak :)

    OdpovědětVymazat
  7. To srdíčko je moc hezké. Také mám pár tetování různě po těle, ale jen taky takové menší a jedno teda větší 🙂. Nelíbí se mi velká a barevná tetování nebo třeba tetování, které je pak spojeno s dalšími - rukáv. Ráda bych si ještě časem nechala vytetovat nějaký citát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já jsem zastánkyní černých tetování, barevná se mi moc nelíbí a na sobě si je ani nedokážu představit, stejně tak si na sobě nedovedu představit rukáv, ale k někomu zase pasuje :)

      Vymazat
  8. Tetování jsem chtěla dřív, asi tak kolem 17ti, pak mě to nějak přešlo. A minulý rok jsem ho chtěla zase a to nějaký mini symbol černé kočičky. Teď jsem na tom zase jako předtím, tattoo nechci. Uvidíme, co přinese čas.

    OdpovědětVymazat
  9. Ach, ta věta na mě působí uplně stejně, uzemňuje! Myslím, že takové tetování ti bude vzpruhou navěky. Mně se ty malé tetování líbí, ale nějak furt nemám odvahu, třeba ji jednou najdu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Není třeba spěchat, já tetování chtěla už od puberty, ale na první jsem se odhodlala až ve 25 ;)

      Vymazat
  10. Moc krásné, já jich mám 8 a rozhodně nekončím, ale také nad nimi dlouho přemýšlím. Srdíčko mám také, dělala jsem si ho v době, kdy jsem měla horší období, aby mi připomínalo, že se mám mít ráda a že mám okolo sebe lidi, co mě milují, až uzraje čas, chtěla bych ho obkroužit ještě jedním duhovým srdíčkem (nebo dát duhové srdíčko dovnitř), jako vzpomínku na našeho andílka :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkná tetování, srdíčko je hezké, decentní :). Já mám pod levou klíční kostí vytetovanou tlapku svého prvního pejska a pod ní aortu, ve které je ale ukryté její jméno :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Také mám v plánu tetování spojené s pejskem :)

      Vymazat
  12. Ahoj, já mám vytetovanou otevřenou knihu z níž jakoby rostou květiny na levém vnitřním lýtku. Akorát se bojím, abych o její původní podobu nepřišla kvůli operaci nohy, tak snad se jí nakonec nějak vyhnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musí být moc hezký tetování :) Snad se ti s ním i v případě operace nic nestane :)

      Vymazat
  13. Ahoj Dominiko, já sama tetování nemám, i když jsem o tom jednu chvíli přemýšlela. Naše Jani má tetování několik, má to ráda a já jí to přeju a Tobě taky. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tetování nemám, ale to je hlavně z toho důvodu, že ve mě rezonuje pokaždé něco jiného a strašně se to mění. A je těžké najít něco, co by se mi po nějaké době neomrzelo, neokoukalo a pořád mi to něco připomínalo inspirovalo....takže pořád tento motiv hledám. A zatím zůstávám teda u nalepovacích tetovaček, ty naštěstí můžu měnit podle nálady :DD
    Ale tetování má krásná, jemná, něco takového by se mi taky líbilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      To znám, často se mi stává, že něco vidím a mám pocit, že bych si to chtěla vytetovat, že to je úplně super.. Naštěstí ale v tomto nejsem spontánní člověk, ty tetování, co mám, se mnou rezonovaly klidně i několik let, než jsem si je nechala vytetovat :)

      Vymazat
  15. Takovéhle jednoduché motivy se mi moc líbí :) Tetování sama nemám, ale lehce si pohrávám s myšlenkou, že bych do toho šla. Možná nějaké malé hory, jako vzpomínku na moje cestování... :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tvé tetování je krásné, decentní a ženské.

    OdpovědětVymazat
  17. Tetování máš hezká - moc se mi líbí. Ač sama nemám žádné, nevadí mi - jak píšu, líbí se mi a jednu dobu jsem chtěla nějaké mít. 🙂

    OdpovědětVymazat
  18. Moc krásný, oboje je velmi decentní, jednoduché, ale naprosto boží! Já mám zatím tetování čtyři, ale tento rok bych zvládla ještě aspoň další dvě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Taky bych tento rok aspoň ještě dvě ráda zvládla :)

      Vymazat
  19. To jsou taková rozkošná decentní tetování. Já zatím žádné nemám, taky je ovšem obdivuji a přemýšlím hned o několika návrzích, které bych si na sobě dokázala představit. Všechny tedy výrazně masivnější než ty tvoje. :D Souhlasím ovšem s tím, že to musí mít pro člověka nějaký význam. Tedy nemusí, ale aspoň to první by mělo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jedno "masivnější" mám na zádech, ale třeba u sebe si nic většího na rukách představit nedokážu. Spíš přemýšlím, že si něco většího dám na nohy :)

      Vymazat