F První nákupy za rok 2022 plus pár tipů a myšlenek navíc - Another Dominika

První nákupy za rok 2022 plus pár tipů a myšlenek navíc

Ke konci ledna mi došlo, že začátek roku určitě nebude tím nej začátkem roku a že první měsíce se prostě nepovedou. Není to rezignace, jen prostě zcela objektivní fakt. Přesto to nevzdávám a snažím si aspoň dny/týdny zpříjemňovat promyšlenými nákupy. 
Promyšlené nákupy je něco, na co bych se chtěla tento rok zaměřit. Přijde mi, že pořád mám problém najít balanc v tom, abych nenakupovala úplně impulzivně. Zároveň se mi líbí myšlenka toho, aby věci, které jste doma vytřídily, odpovídaly tomu, co jste si nakoupili. Jednodušeji řečeno, aby mi věci neustále doma nepřibývaly.

Kosmetika Lobey
O Lobey kosmetice jsem poprvé slyšela od Kačí Routové na IG. Pokud ji neznáte, tak se určitě podívejte na její Instagram, kde má neskutečné množství tipů o péči na pleť. Mimo jiné hodně doporučuje právě českou značku Lobey, do které jsem se nakonec po dlouhém váhání rozhodla zainvestovat i já. 
Zároveň mi dává smysl koupit si pár kousků kvalitní kosmetiky, než shromažďovat různé produkty, které ve výsledku používáte jen proto, že je doma máte. Alespoň tak to mám já, když se porozhlédnu ve svojí koupelně. Vidím věci, které vlastně ani používat nechci a nemůžu se dočkat, až mi dojdou. A to si myslím, že mluví za vše. Mým takovým cílem tohoto roku je, aby se mi podařilo spotřebovat všechnu to kosmetiku, kterou už nechci dál používat a nahradit ji tou, ze které i já sama budu mít radost.
Konkrétně jsem si koupila výhodný balíček, který obsahuje denní a noční krém, obličejovou a intimní mycí pěnu, tělový olejíček a odličovací mléko. K tomu jsem si přikoupila konjakovou houbičku pro smíšenou pleť a náhradní náplň Obličejové mycí pěny. Jako dárek k nákupu nad tři tisíce jsem si pak vybrala náhradní náplň tělového oleje.


Oblečení
Oblečení je u mě never ending story. Miluju ho, nakupuju ho celkem často, a přesto mi přijde, že tomu mému šatníku něco chybí a nejsem s ním spokojená. Navíc se mi často stává, že nakupuju věci, které pak ani nenosím. Což je něco, co bych tento rok už konečně chtěla změnit.
Od začátku roku jsem si koupila svetr a svetřík v sekáči (uvidíte v sekáčových úlovcích), čepici a tři trička, protože moje trička už žalostně volají po obměně. Poslední měsíce ráda nakupuju na Zalando Lounge, kde každý den přibývají nové kampaně a dají se tam najít krásné značkové kousky ve výrazných slevách. Ke konci minulého roku jsem si takto koupila zimní bundy a boty, teď k tomu přibyly tři trička. Dohromady jsem za ně dala 600 Kč a ušetřila jsem 1200 Kč, což mi přijde jako dobrý deal.


Moje nová čepice je překvapivě z Lidlu. Potřebovala jsem ještě jednu na střídání a tato na mě vykoukla za stovku z letáku. Co se mi na ní moc líbí, je její vyteplený pruh kolem uší.



Knihy
Přijde mi, že knihy jsou často opomíjené, když si někdo dělá pořádek doma. Alespoň u mě a u mojí rodiny to tak bylo celý život. Mohli jsme vytřídit všechno, ale na knihy se nikdy nešáhlo, a to i přes to, že je nikdo už několik let nečetl.
A tak jsem tento rok přetřídila svoji knihovničku a byla jsem překvapená, kolik knížek jsem vytřídila. A to přes to, že jsem si do Brna převezla z domova jen ty knížky, které jsem si myslela, že se mnou zůstanou napořád. Možná vás ale napadne otázka, kam s vyřazenými knihami. Napadají mě tři možnosti, tou první je darování známým, nedávno např. moje kolegyně donesla do práce plnou tašku knih, abychom si je rozebraly. Druhá možnost, kterou hodně využívám já, je odnesení knih do tzv. knihobudek, kam můžete dát libovolné množství knih a zároveň si i libovolné množství knih odnést. Alespoň orientační seznam knihobudek můžete najít TADY. A tou poslední možností je jejich prodej. Já sama knížky prodávám na Vinted, ale můžete využít např. i Reknihy nebo Knihobot.
Musím se přiznat, že v lednu jsem měla knižní žně, kdy jsem neodolala akci na Luxoru, kde měli 11 knih za 333 Kč, dále přibyly tři knížky z Vinted a ještě jedna knížka, abych doplnila knižní trilogii Hadrový panák.


Čím jste si udělali radost v novém roce vy? Podařil se Vám najít v nakupování balanc?

CONVERSATION

50 komentářů:

  1. Tak tu kosmetiku neznám a akce v Luxoru mi utekla. Já v lednu nikde moc nepobíhala (2 x pět dní v karanténě a fofr v práci), takže jsem toho ani moc nenakoupila. Udělala jsem jen objednávku na YR, protože jsem chtěla utratit věrnostní body, které hrozily expirací. Oblečení na e-shopech nakupuji nerada (já si to musím osahat), ale obnovu šatníku bych nutně potřebovala. Přečtené knihy, u kterých vím, že se k nim nebudu vracet, prvně zkouším prodat nebo vyměnit za jiné, pokud se nezadaří, tak je nosím do knihobudky nebo do knihovny (u nás je bedna s označním "čtenáři čtenářům", která funguje v podstatě jako knihobudka). Jinak myslím nakupuju celkem s rozumem. Mou slabostí jsou jen boxy s překvapením a pak čaje (těch mám doma tak asi na 5 let :D).
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v lednu taky nikde moc nebyla, navíc od půlky měsíce jsem nemocná, takže u mě vedly nákupy online :)
      Boxy s překvapením jsou taky moje slabost, horko těžko jim odolávám :)

      Vymazat
  2. Já kdysi taky pořád nakupovala oblečení, teď už mě to nějak přešlo, ale stejně mám dom oblečení až až :D. Na knížky jsem taky nikdy nešahala, ale zrovna minulý týden jsem taky pár kousků vytřídila využila knihovrátek u Martinusu :).

    OdpovědětVymazat
  3. Dominiko, zdravím. Značku kosmetiky neznám, podívám se na ni. Já od Vánoc pořád jedu ve vyřazovacim úklidu, protože to už bylo neúnosné, co máme doma... Beru to tentokrát opravdu razantně, jen z oblečení jsem vyřadila zatím 8 velkých pytlů... Na knížky se taky chystám,prostě na vše... Vyřadila jsem i kosmetiku, dekorace, nádobí... Vše co nechci, jsem dala do beden a každému, kdo sem přišel jsem bedny ukázala. Plno věcí tím zmizelo a zbytek jsem odvezla. Na charitu, do Domu s pečovatelskou službou, bezdomovcům. Ani nevíš, jak se mi ulevilo... A budu pokračovat, musím to dotáhnout do konce ! Nechci mít tolik věcí a pořád něco hledat. Stejnou akci jsem souběžně rozjela u svého táty, tam je to snad ještě horší. Od Vánoc jsem mimo potravin nenakoupila asi nic. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to je super a fandím tak velkému úklidu :) U mě to vypadá, že přítel konečně pochopil, že vyřazování věcí má smysl a taky pár věcí zase ubylo :)

      Another Dominika

      Vymazat
  4. Zatím jsem si udělala radost knihami a teniskami :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. 11 knih za 333,-? Proč jsem sakra tuhle akci nezaregistrovala? :D No nic .. stejně teď nemám na čtení knížek moc čas. Bohužel. Upřímně už jsem také přemýšlela, kam s přečtenými knihami, takže díky za tip na Vinted. Nenapadlo by mě, že se tam dají prodávat i knihy, tak třeba vyzkouším právě to. :) A ta čepice se mi moc líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě na tu akci upozornil přítel, nejdřív jsem mu říkala, že se tam ani nebudu dívat, že tam určitě budou nic moc knížky a nakonec jsem se tam v práci mrkla a neodolala jsem :D
      Já na Vinted knížky zkusila nabídnout až tento rok a byla jsem překvapená, že jsem jich celkem i dost za pár korun prodala :)

      Vymazat
  6. Krásné věci, určitě ti udělaly radost! Moc se mi líbí ta čepice, je nádherná. :)) Jinak Dívka v ledu je jeden z nejlepších thrillerů, jaký jsem kdy četla. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Akci na Luxoru jsme doma podlehli taky :D Ale je pravda, že knížky taky ignorujeme při dělání pořádku a zbavování se nepotřebností...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :D Byla jsem překvapená, že tam byly dobrý knížky :)

      Vymazat
  8. Ahoj, knihy super, pár jsem jich četla, to jsem ještě chodila do knihovny, nyní jsem marná. Trika jsou úžasná a ta cena. No paráda. Měj krásný víkend. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí se mi úplně všechno, co jsi pořídila :D S akcí v luxoru jsem se už krotila protože předtím měli 1+5k knih zdarma, čili 6 knih za cenu jedné, díle jsem dostala 5 knížek pod stromek, koupila si 2 herbáře v levných knihách, takže ačkoli moje chuť byla veliká, tak jsem si to zakázala na stole mi leží asi 20 knih v pořadí :) čepka krásný barvy. Jinak koukám, že čteš totožný žánr co já. Loutkáře, hadrového panáka, vyvrhel i dívku v ledu mám také :))
    Nikys
    www.lifebynikys.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si budu muset začít podobné akce víc hlídat, vyplatí se :) Thrillery jsem si poslední dobou hodně oblíbila :)

      Vymazat
  10. S tou kosmetikou to mám podobně.. když se rozhlédnu v koupelně, je tam plno věcí, u kterých se těším až je spotřebuji a pak si koupím něco z čeho budu mít radost nebo po čem už dlouho pokukuju 🤗. Já si udělala radost menšími dekoracemi/věcmi na focení a taky jsem si nakoupila různé raznice, razítka, fixy a další věci pro tvoření kroniky/scrapbooku 🤗, ještě teda čekám na nějaké samolepky a washi pásky z Aliexpressu 🤩.

    OdpovědětVymazat
  11. Těsně po novém roce jsem si udělala radost novým mobilem, protože chci přidávat více kvalitnějších fotek na instagram. Někdy se mi to daří více někdy méně. O kosmetice Lobey už přemýšlím také delší dobu. Momentálně jsem ji trochu odsunula na její pořízení, jelikož toho mám doma dost a dokud to nespotřebuji nebudu si žádné nové věci pořizovat. To já si říkám, že bych tu svoji knihovničku doma v pokoji, ale i dole v hostovském pokoji mohla protřídit a nějaké knihy poslat dále :)

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S kosmetikou jsem to měla úplně stejně, taky jsem nákup Lobey pořád oddalovala, protože jsem měla spoustu jiných věcí na spotřebování :) Ať se ti přetřídění knih podaří :)

      Vymazat
  12. Zrovna tento týden jsem si dělala veliký úklid v pokoji a věci, které nepoužívám, ale je mi líto se jich zbavit, jsem poslala na půdu. Knihy také buď daruji nebo dávám do knihobudek. Mám seznam knížek, které si chci přečíst. Prvně se podívám, jestli jsou v knihovně, když ne, tak si je přeji k Vánocům/narozeninám. Ale většina tam je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už do knihy dlouho dobu nechodím, ale ráda bych to napravila, přeci jen je to nejlevnější způsob, jak si přečíst spoustu zajímavých titulů :)

      Vymazat
  13. já knihy vyřadit nedokážu, mám k nim citový vztah a nejde to :D za leden jsem si udělala radost právě dalšími přírůstky do knihovny :D

    ta čepice je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na Lobey čtu už druhý pozitivní ohlas tento týden, tak jsem sama zvědavá. Budeš pak dávat článek se zhodnocením po nějaké době užívání? :)

    Knížky třídím při každém stěhování. Většinou jich není mnoho a jedná se o starší kousky, tak to řeší knihobudka. Teď budu mít balíček i několika nových, nedávno kupovaných, tak je zkusím nabídnout Knihobotu. Je to skvělá služba, už jsem od nich párkrát nakupovala starší knihy, u kterých se teprve čeká na dotisk a v knihkupectvích je tudíž nemají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě článek mám v plánu, jen to bude nějakou dobu trvat, abych vše pořádně vyzkoušela :)

      Vymazat
  15. Já zase nad nákupy přemýšlím až moc 😁 a 100x zvazim, jestli danou věc opravdu potřebuju. V lednu jsem si udělala radost peněženkou z fleru, obalem na ntb od šikovné paní z Opavy a věcmi na scrap od české značky paperoamo :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi líbí, že nad nákupy tak přemýšlím a podporuješ české výrobky :)

      Vymazat
  16. Kosmetiku Lobey jsem si na základě IG Katky pořídila také a musím říct, že jsem moc spokojená. Mám pocit, že má pleť nebyla takhle dobrá dlouhou dobu. :) Knih není nikdy dost! Těším se na knižní články. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Já ji zatím používám jen krátce, ale i tak vidím změny k lepšímu :)

      Vymazat
  17. Hezké nákupy! Značku Lobey neznám, ale investice do kvalitní kosmetiky je podle mě základ a investice i do budoucna!
    Knih nemám nikdy dost, ale akuálně jsem si zakázala si je kupovat, alespoň dokud nepřečtu ty, které tu už mám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si to myslím, jsem ráda, že jsem se k tomu konečně odhodlala :)

      Vymazat
  18. All cosmetics look good, and the books too. Thanks for sharing.
    I invite you to visit my last post. Have a good week!

    OdpovědětVymazat
  19. Ta kosmetika vypadá hodně dobře! :)

    Já používám k prodávání knih Reknihy. Sice člověk dostane zpět jen půlku provize, ale nemusí se vůbec starat o samotný prodej. Jen odnese knihy do provozovny, která je na dobré pozici pro mě. :)

    Já zatím utrácím hlavně za bytové doplňky :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za bytové doplňky bych taky mohla utrácet pořád, ale brzdím se, u nás by to přeci jen chtělo spíš celkovou rekonstrukci ;)

      Vymazat
  20. O této kosmetice jsem předtím neslyšela :O O nákupech oblečení ani raději nemluvím ,Zalando Lounge je super! Ale měli všude tolik slev a krásných věcí, že mám doslova narvanou skříň :D Nakupování knih také musím trošku omezit, jelikož teď jsem se dlouho ke čtení nedostala :(
    Ale moc hezké věcičky a určitě ti udělali radost:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já do klasických obchodů na slevy ani nešla, ale Zalando Lounge pro mě začíná být fakt problém, dívám se tam každý den :D

      Vymazat
  21. Moc pěkně fotíš.:) Kosmetika mě zaujala, ještě jsem ji nikdy neviděla. A sekáčové úlovky? Ty jsou od tebe ty nejlepší.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  22. Značku Lobey vůbec neznám tyjo, budu muset omrknout ten Instagram a trochu si o tom zjistit, zatím jsem nenašla kosmetiku která by mi opravdu pomohla tak jak potřebuju :) Celkem mě pobavilo tvé "moje nová čepice je překvapivě z Lidlu" - já v Lidlu ráda občas nějaké to oblečení nakoupím a VŠICHNI se pak vždycky diví, jak jsem něco tak pěkného sehnala zrovna v Lidlu, už je to takovej vnitřní vtípek skoro :D A tyjo, na Vinted můžeš prodávat knížky?! Tak to jsem ani nevěděla, to budu muset omrknout, já mám tolik knih na vyřazení/prodej, ale furt jsem nevěděla kam (FB market se mi moc nechtěl), tak zkusím tam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se na Kačku podívat, je skvělá a důvěřuju jí :)
      Já vím, že v Lidlu mají pěkné kousky, ale někdy mi přijde, že jen na obrázku a ta realita je jiná.. a nebo to je hned vyprodané ;)

      Vymazat
  23. Kozmetika vyzerá naozaj zaujímavo, ešte som o tejto značke veru nepočula :) Ja som sa akurát pred nedávnom opäť pozerala na nejaké produkty od The Ordinary, tak uvidím, aký bude môj nabližší beauty nákup haha :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  24. O značce LOBEY jsem již slyšela a ráda bych jí vyzkoušela. Zatím jsem bohužel neměla tu možnost, ale jejich produkty vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat