F Rozhledna Holedná - Another Dominika

Rozhledna Holedná

 Jestli je něco, co mi začíná opravdu chybět, tak jsou to výlety a cestování. Jinak řečeno, delší pobyt venku na čerstvém vzduchu a objevování nových míst. Každý den sice chodím na procházky s pejskem, ale tady už moc prostoru na objevování nových míst v okolí není. Proto jsem byla ráda, když jsme aspoň konečně vyrazili na rozhlednu Holedná, která byla ke konci minulého roku zpřístupněná veřejnosti tady v Brně. 
Samotný výstup na rozhlednu byl pro mě náročný, skrz mřížky schodů jsem viděla dolů a místo zadní části schodů byla díra, což znamenalo, že jsem se celou cestu nahoru bála, že mi sklouzne noha a zasekne se mi tam. Když už jsem si ale nahoře zvykla nato, že se rozhledna trošku kymácí, výhled z ní byl nádherný. 



Asi nikdy mě nepřestane fascinovat, jak je Brno pro mě zvláštní město. Neustále na mě působí jako takový shluk vesniček oddělený lesy a přírodou, přitom je tu všechno kousek. A to nejspíš je to, co jsem si na Brnu tak moc zamilovala. Bydlení ve městě, ve kterém je to zároveň kousek od přírody.






Byli jste v poslední době na nějakém výletu či dokonce na rozhledně? Znáte rozhlednu Holedná?


CONVERSATION

38 komentářů:

  1. I mě chybí výlety :( Jinak moc pěkné fotky a článek! <3

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, moc děkuju za tip na pěkné místo v Brně! Chodím tam na výšku a už se moc těším, až budu moct naplno obdivovat krásy města a jeho okolí! Jinak to mám stejně, také miluju poznávání nových míst a výletování. Za sebe musím říct, že přesto, že mám občas pocit, že znám ve svém rodném městě každý kout, vždycky se dá najít něco nového. Chce to jen v sobě nechat mluvit dobrodružného ducha.😁 Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se situace brzy zlepší, v Brně je toho spoustu na obdivování :) Děkuju :)

      Vymazat
  3. Wau, krásny výhľad. My tu v Martine veľa výhľadní nemáme, ale minulý týždeň sme s priateľom zavítali na strechu nášho paneláku počas západu slnka a bol to nádherný pohľad ♥

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  4. Rozhlednu neznám, ale všeobecně mám rozhledny moc ráda! :) Chtěli jsme na výlet vyrazit poslední únorový víkend, bohužel přítel chytil covid a nebylo mu dobře, tak jsme odpočívali doma :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, že se vám tato nemoc nevyhnula, snad už je v pořádku :)

      Vymazat
  5. Už i mě chybí výlety, já jen doufám, že až bude hezky a teplo, že žádné takové omezení jako je teď nebude a my tak budeme moct zase výletit do všech koutů, kam jen budeme chtít bez nějakého zákazu 🤗. Z rozhledny byl opravdu nááádherný výhled 😍, krásný fotky 📸.

    OdpovědětVymazat
  6. Ach... Jak mně chybí výlety, když to tak čtu. Ale snažím se nevěšet hlavu! Ta doba zase přijde :) Takže děkuji za tip na super rozhlednu s krásným výhledem :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ty schody nahoru by mi také nejspíš vadily, vždycky mám u takových výstupů závratě. :D :) Každopádně nádherné fotky, výhled stál za to. :))

    OdpovědětVymazat
  8. Brno na tebe působí zcela správným dojmem, jelikož je to opravdu shluk vesniček :) já si to vždycky uvědomím, když si vezmu kolik je tam kostelů :D Jinak rozhledna je super, alespoň je fajn, že máte někam tu možnost jít. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem se trefila :D To je pravda :)

      Vymazat
  9. Rozhledna je moc pěkná a výhledy parádní. A je vidět, že nahoře foukalo :). Já mám rozhledny jako cíl výletů moc ráda. Teď si jich ale moc neužiju - v Praze zrovna výběr není (Petřín, Žižkovská věž... - ani jedno není přístupné). Tak míříme jinam - jednou jen tak do lesů, teď o víkendu podél části jednoho pražského potoka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To foukala, celkem jsem se i bála :D Dnešní doba výletům moc nepřeje, ale i procházky po okolí jsou fajn :)

      Vymazat
  10. To se přiznám, že jsem ani nevěděla.. že má tolik přírody. Já o Brně moc nevím, byla jsem tam párkrát, a jen chvilku. :D
    Jinak moc hezké fotky. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já než jsem začala v Brně studovat, tak jsem o něm nevěděla nic :D Děkuju :)

      Vymazat
  11. Cestování mi taky moc chybí. Koupila jsem si nové trekové boty, tak snad je brzy vytáhnu na nějakou pořádnou túru. Moc hezké fotky i rozhledna, u nás jich moc není.

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to tam moc hezky :). Já z Brna znám jen centrum, tedy tu městskou část :D. A protože bydlím dále, tak rozhlednu vůbec ani neznám :). My byli nedávno na rozhledně Hraniční vrch, která je na hranicích Česka v Polskem a nachází se v Jeseníkách :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam moc hezké :) Moc se mi vaše výlety líbí :)

      Vymazat
  13. super fotky a z té rozhledny musel bej parádní výhled ♥ V Brně jsem byla jen jednou a ta doprava no masakr byla jsem ráda, že jsem neřídila xD

    OdpovědětVymazat
  14. V poslední době jsem na žádné rozhledně nebyla. Pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ja som na nejakej rozhľadni už dlho nebola. Rada by som tam znova zašla 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  16. Já na moc rozhlednách celkově nebyla, ale už bych také ráda někam vyrazila nebo si udělala výlet. Nádherné fotky, vypadá to tam super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Snad bude brzy možné opět někam vyrazit :)

      Vymazat
  17. O rozhledně slyším poprvé! Také nemám ráda, když se kývou a je vidět pod nohy :/ ale je vidět, že výhled stál za to! :) Včera jsem byla na Hluboké, z ČB to máme coby kamenem dohodil :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byl určitě krásný výlet, Hluboká je moc hezká :)

      Vymazat
  18. Pod Holednou jsem vyrůstala a pořád tu bydlí rodina. Stavbu rozhledny jsme sledovali natěšeně a navštívili ji hned po otevření. Místní z rozhledny moc nadšení nejsou, protože si nikdo neuvědomil, že v Jundrově se už dříve dost špatně parkovalo a teď, co dostavěli rozhlednu, je to o víkendech prakticky nemožné, protože rodinky jezdí na "výlet" autem (uvozovky píšu naschvál, neb výšlap od zastávky autobusu zabere asi 15 minut, však sama víš). Výhled je však odtama moc pěkný a já doufám, že tento přehnaný zájem o nový turistický cíl brzy opadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že tam míst na parkování moc není a věřím, že pro místní to je nepříjemné. Snad se tuto situaci podaří vymyslet lépe :)

      Vymazat