F O mýdlech Manna - Another Dominika

O mýdlech Manna

 Sadu mýdel Manna jsem dostala od přítele k Vánocům. Tento dárek mě hodně překvapil, protože neznám moc kluků, kteří by byli tak všímavý a podobný dárek holce dali. Konkrétně jsem dostala Čistící sadu pro mastnou pleť a k tomu zřejmě jako dárek Kafrové mýdlo na obličej s aktivním uhlím, které je novinkou v sortimentu, a patrně proto do balíčku přibalili menší verzi tohoto mýdla. 
Pokud byste se o konkrétních mýdlech, jejich složení a tím, jak se mají správně používat chtěli dozvědět více, klepněte na odkazy. V rámci článku se spíše zaměřím na moji zkušenost s nimi a tím, jaké účinky po měsíci používání na moji pleť měly.


První dvě mýdla, která Vám představím, jsou ta, která používám pravidelně každý den. Světlé vlevo je COCO mýdlo s čajovníkovým olejem, které používám ráno. Černé vlevo je Eben - čistící mýdlo na obličej s aktivním uhlím, které používám večer. 
Světlé mýdlo mi přijde více jemné a k mojí pleti méně drsné, pleť po něm mám více vyživenou a méně napnutou jak po tom černém. Z černého mýdla mám naopak pocit více vyčištěné pleti. Jedná se ovšem jen o drobné rozdíly a obě dvě mýdla svoji funkci plní skvěle. Pleť vyčistí, zmatní a co je hlavní, opravdu mi na akné pomáhá. Vždycky se mi hodně tvořily pupínky, které jsem si samozřejmě vymačkávala, teď se mi naopak stávalo, že jsem neměla co vymačkávat a když už se mi nějaký pupínek vytvořil, byl jen maličký. Na co naopak mýdla neměla žádný vliv, jsou začervenalá místa na pokožce.
Důležité je i pleť hodně hydratovat. První dny se mi stávalo, že pleť po použití mýdel byla hodně napjatá a suchá se sklonem začít se loupat. Začala jsem používat více bambuckého másla a už se mi nestávalo, že by pleť byla podrážděnější. 



Velké bílé mýdlo vpravo je COCO mýdlo s mořskou solí. Jeho textura je hrubší a slouží jako peeling, který je vhodný používat jednou až dvakrát týdně. Já toto mýdlo mám moc ráda, vyhovuje mi, že oproti předešlým mýdlům je drsnější, přitom ale pleť vůbec nedráždí. Jeho účinky jsou vidět okamžitě, už se mi nestává, že bych měla na pokožce nějaké stroupečky.
Černé mýdlo vlevo je již zmiňované Kafrové mýdlo na obličej s aktivním uhlím. Toto mýdlo by mělo být zároveň čistící i pečující, čili kombinace mýdel z předchozí fotky. Já osobně toto mýdlo používám potom, co se odlíčím.  Vyhovuje mi, že pleť dočistí a zároveň i jí dodá hydrataci. Mýdlo je na pleti příjemné a obsahuje malinkaté částečky.


Bambucké máslo je produktem, který používám již několik let. V rámci sady bylo 100% přírodní ghanské bambucké máslo. Mě toto máslo zklamalo. Jeho textura je hodně hutná a tuhá a špatně se mi s ním pracovalo. Nešlo mi lehce rozetírat a ani jsem po něm neměla pocit hydratované a vyživené pleti, jako ho mívám po použití bambuckého másla od Purity Vision. Výhodou másla od Manny je ale lehčí vstřebatelnost do pleti. 
Jelikož jsem toto máslo používala v kombinaci právě s mým oblíbeným bambuckým máslem od Purity Vision, nemůžu plně zhodnotit účinky másla od Manny. Určitě pleti neškodil, ale představovala bych si komfortnější používání a i větší balení, jelikož 15 ml je opravdu málo. 



Celkově jsem z čistící sady velice mile překvapená. Pleť mýdla krásně vyčistí a tvoří se mi zhruba o 90% méně pupínků, což je pro mě úplný zázrak. V čem mi mýdla zatím moc nepomáhají, jsou začervenalá místa a jizvičky po akné, na ně mi sice alespoň trochu pomáhá bambucké máslo, ale čekala jsem, že mi s tím pomohou i mýdla.
Co se mi ale moc líbí je to, že mýdla jsou přírodní, netvoří se z nich zbytečný odpad a že vydrží opravdu dlouho. Používám je pravidelně každý den více než měsíc a stále mám víc jak polovinu mýdel (výjimku tvoří bílé, které používám méně často a i díky jeho větší velikosti to vypadá, že ještě vůbec neubylo).
Až mi mýdla dojdou, tak si je nejspíše koupím znovu. Ne tedy celou sadu, ale raději si pořídím vybraných mýdel plnou velikost. A taky bych už nemusela mít znovu bambucké máslo.

Budu ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli s mýdly od Manny máte nějakou zkušenost, popř. jestli uvažujete nad jejich koupí.

CONVERSATION

57 komentářů:

  1. Já teda zkušenost nemám, v tomhle se moc nevyznám. Používám akorát sírové mýdlo, což mi doporučila doktorka na kožním. Překvapuje mě, jak hodně dokážou mýdla pomoct :) Jinak bych taky ráda našla něco, co by mi pomohlo se zbavit jizviček od akné. Používám jeden gel, taky od kožní. Pupínků mám méně. Ale jizvičky mizí málo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi jizvičky to asi bude běh na dlouhou trať.. teďka ale testuju novou kosmetiku a zatím to vypadá, že by mi mohla pomoci, tak pak dám vědět na blogu :)

      Vymazat
  2. Tak mýdla vypadá moc krásně! Skvělý dárek. Já sama používám ráda mýdla z Lushe a miluji je, zatím jsem ale zkoušela jen ty na tělo. Z těch tvých se mi nejvíc líbí to s černým uhlím, to totiž mojí pleti velmi prospívá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý dárek to byl, hlavně nečekaný :) Také zjišťuju, že mi černé uhlí vyhovuje :)

      Vymazat
  3. Já tuhle zančku vůbec neznám. Sada vypadá moc pěkně, od přítele to byl skvělý dárek.

    OdpovědětVymazat
  4. Zkušenost nemám, ale někdy na podzim jsem koukala právě na to peelingové a to s černým uhlím. Pořád jsem váhala a nakonec jsem se ke koupi nerozhoupala. Ale je super, že ti takový dárek dal přítel a ještě lepší je, že ti to opravdu pomáhá :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :) Příště bych už neváhala, opravdu se jejich koupě vyplatí :)

      Vymazat
  5. Bambucké máslo od Purity Vision jsem také kdysi používala a byla jsem spokojená :). Jinak tyto výrobky vůbec nemám, ale jestli ti pomohly s akné, tak by se mi také hodily :D Já jsem na tu pleť ale poslední dobou strašný flink :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se naopak snažím o moji pleť teďka starat víc :)

      Vymazat
  6. Mýdla mám moc ráda a tato bych taky někdy ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  7. Uh značku neznám a obecně tahle mýdla nepoužívám. Vypadají ale moc hezky! Jednou jsem ale také jedno dostala, značku si nepamatuju, ale bylo celkem fajn. Upřednostňuji ale spíše jiné produkty:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já jsem dřív k podobným mýdlům byla dost skeptická, ale nebyl k tomu důvod :)

      Vymazat
  8. No tak to máš naozaj pozorného priateľa, môj by mi takéto niečo asi nikdy nekúpil a vlastne teda ešte nikdy nekúpil, haha, keď chcem niečo konkrétne, musím mu to povedať, lebo inak je to určite skôr darčeková poukážka typ, ale aj to je fajn, lebo si môžem vybrať sama. Ja popravde tieto mydlá vôbec nepoznám a nikdy som o nich nepočula. Viem, že obyčajné mydlo sa na tvár používať nemá, lebo príliš vysušuje, ale teda predpokladám, že tieto sú špeciálne. Ja milujem tieto eko výrobky, ktoré nemajú obal, sama už celkom dlho používam tuhý šampón od Soaphorie a som s ním spokojná, takže by som rada vyskúšala aj tieto mydlá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě to dost překvapilo, že mi je přítel koupil :D
      Já sama mám eko výrobky také celkem ráda, sama mám i tuhý šampon a sprcháč :)

      Vymazat
  9. I've never tried Manny soaps but they look lovely!
    I just followed your lovely blog! ❤

    www.fashionradi.com

    OdpovědětVymazat
  10. O čistící sadě mýdel Manna slyším poprvé, ale doma používám celkem podobná přírodní mýdla, která jsou také shodou okolností obohacena o aktivní uhlí a musím uznat, že mi podobné produkty opravdu pomáhají. Moc se mi líbí nápaditý dárek od přítele, to bych také ocenila! :D Každopádně ti děkuji za tip a za super recenzi, jen co mi dojdou má mýdla z lékárny, určitě mrknu i na tahle. :)

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  11. Značku znám, ale zatím jsem od nich žádné mýdlo nezkoušela - každopádně věřím, že jsou skvělé. :)

    OdpovědětVymazat
  12. O této značce jsem už hodně slyšela :-) Mrknu na jejich stránky, každopádně je klasická mýdla nemusím. Mám raději tekutá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, já vlastně na ruce mám také raději tekutá :)

      Vymazat
  13. These soaps look like an amazing products. Thank you for sharing.

    New Post - https://www.exclusivebeautydiary.com/2021/02/rodial-dragons-blood-eye-gel.html

    OdpovědětVymazat
  14. Značku znám, ale zatím jsem ještě nic nezkoušela. Vypadají hodně lákavě.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  15. Od Manna som mala práve to ich čierne mydlo a bolo super. Moja mastná pleť bola moc spokojná. Jediné, čo mne nevyhovuje je cestovanie alebo teda prenášanie. V tomto som trochu pohodlnejšia a viac mi vyhovuje niečo vo fľaške, čo len šupnem do tašky a môžem ísť k priateľovi.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, zatím se mnou mýdla cestovaly jen jednou, takže to celkem šlo, ale moc si nedovedu představit, že bych je pravidelně někam převážela :)

      Vymazat
  16. Vypadá to na skvělá mýdla. Tuhle značku bych taky chtěla někdy vyzkoušet.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  17. Haha, to jedno mýdlo vypadá jak tvrdý tvaroh :D!

    Jinak já s těmi mýdly vůbec zkušenost nemám. Ani asi neznám tu značku, abych byla upřímná. Ale jinak mám tuhá mýdla ráda, ale používám jen někdy, abych se pleť právě zbytečně nevysušovala. Je dobře, že jsi pak začala používat to máslo, jinak by to asi nedopadlo dobře :).

    Jinak přítel je borec! Miluju, když se lidé snaží najít dárek přesně pro danou osobu.


    SPODNÍ PRÁDLO Z SHEIN 💃 - 1. ČÁST | HAUL| Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vlastně pravda :D
      Tjn, vysoušení jsem se hodně bála, ale naštěstí si to nakonec sedlo a teď se mi pleť už vůbec nevysušuje, což jsem ráda :)

      Vymazat
    2. To je super :). Nejdůležitější je najít si svůj systém, který naší pleti nejvíce sedí. Někdo má rád to a někdo ono. A o tom to vlastně celý je 😎

      Vymazat
  18. Od Manny som neskúšala ešte nič, ale rada by som 🌸

    True Beauty Makeup Inspiration *

    OdpovědětVymazat
  19. These soaps look so good! Wonderful Post! Have a great day!
    Rampdiary | Fineartandyou | Beautyandfashionfreaks

    OdpovědětVymazat
  20. Great choice and review. These all sound so good!!

    Cheers,

    Diana, Wedding Guest Outfit Ideas

    OdpovědětVymazat
  21. Wau, tak o týchto mydlách som ešte nepočula, ale som rada, že tebe vyhovujú a pomáhajú ti. Ja som si momentálne zakúpila jeden čistiaci gél a používam ho iba krátko tak uvidím či mi pomôže, alebo nie. Ak nie, možno sa pozriem aj po týchto mydlách, vyzerajú super. ♥

    Maj pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ti čistící gel bude vyhovovat :) ..a kdyby ne, tak tyhle mýdla můžu opravdu doporučit :)

      Vymazat
  22. Tak to těchto mýdlech slyším poprvé, vypadají ale skvěle! :) a je úžasný, že je tvůj přítel k tobě tak všímavý ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuji moc za recenzi. Inspirovala jsi mě. Myslím, že mýdla zkusím. Už jsem o nich několikrát slyšela, tak až dodělám to moje aktuální, asi do nich půjdu. :)

    Listy snů

    OdpovědětVymazat
  24. Dominiko, to je přítel tedy pozorný. Už jen, že ho napadne koupit takovouhle věc. O mýdlech jsem slyšela samou chválu. Líbilo by se mi to s uhlím. Měj se pěkně. L.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Značka je pro mě úplnou novinkou. Přiznám se, že jsem tuhým mýdlům ještě úplně nepřišla na chuť :) Ale moc se mi líbí jejich používání v rámci zero waste a že jsou přírodního složení :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich používání se mi taky líbí :) Asi kdyby mi je přítel nedal, tak bych si je sama nekoupila, k tuhým mýdlům jsem byla skeptická i já, ale jsou opravdu super :)

      Vymazat
  26. Wau, přítel opravdu překvapil. Já sama s tuhými mýdly moc zkušeností nemám, snad jen s jedním šamponem a jedním na tělo. Každopádně až více zredukuji zásoby chci je začít více používat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda ♥ Také mám tuhý šampon na vlasy i "sprcháč" na tělo :) Je fajn tyto produkty zařazovat do svojí péče :)

      Vymazat
  27. Na Mannu jsem byla zvědavá, takže děkuji za upřímnou recenzi. Na webu totiž mají recenze jen podezřele nadšené a rozjuchané. :) Sama mám problematickou pleť, ačkoliv teď už je to o mnoho lepší, než co bývalo. Zázrak by se mi hodil, ale myslím, že tato mýdla by mě asi zbytečně vysušovala. Problematická místa můžu vysoušet jen lokálně, ale jakmile si něčím podobným vyčistím celý obličej, hned se mi pleť zešupinkovatí. A akné a šupinky, blah, to je silné kombo. Bambucké máslo mi akné zhoršovalo, podobně jako kokosák ucpává póry...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde, že na webu jsou recenze možná až přehnaně nadšené ;) Pokud máš problém s vysoušením pleti, tak by tyto mýdla pro tebe nebyla :) Nebo se jedině podívat na webu, jestli tam nemají nějaké speciální mýdla, která by předcházela tomuto problému :)

      Vymazat
  28. Já mám pocit, že teď jedno takové používám na obličej, od kolegyně v práci jsem dostala jako pozornost ke svátku... akorát jsem obal vyhodila. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat