F Dárky v rámci budgetu | 2. adventní neděle - Another Dominika

Dárky v rámci budgetu | 2. adventní neděle

 Jelikož už tento blog píšu několik let, můžete na něm najít hned několik tipů na vánoční dárky. Tipy na měkké dárky najdete tady, tipy s dárky na zajímavé knihy a na ekologičtější dárky tady a dva články s tipy na všemožné dárky najdete tady a tady.
Jen bych chtěla upozornit, že pokud tento článek čte někdo, s kým jsem domluvená na dávání dárků, aby tento článek raději hned zavřel, děkuju.


Jelikož jsem ještě stále studentka a současná doba brigádám moc nepřeje, nehledejte tady tipy na dárky za tisíce, ale spíš tipy na takové dárky, které potěší a zároveň vás nezruinují. Zároveň se jedná o dárky, které jsem letos nakoupila já. Nejsou tedy ještě úplně všechny, jelikož mi některé ještě nedorazily, ale i tak jsem na sebe pyšná, že tento rok je to poprvé, co jsem si ještě před začátkem prosince mohla dát nohy nahoru, protože jsem všechny dárky měla nakoupené. 

Domácí pivovar a další originální dárky pro muže
První dárek, o kterém jsem měla hned jasno a který jsem jako první objednala, je domácí pivovar. Věřím tomu, že nejsem jediná, kdo má doma chlapa, který si rád sem tam dá pivo, a tak když jsem našla tento dárek, díky kterému si bude moc vytvořit svoje pivo doma, nebylo o čem. Objednávala jsem ho na Manboxeo, kde najdete i další super bedny pro muže a kde mě varianta XXL domácího pivovaru vyšla na 1899 Kč.


Merch oblíbeného klubu
Jeden z nejuniverziálnějších dárků pro muže, co znám. Zároveň je to i typ dárku, který už několik let kupuju svému taťkovi a díky tomu mám prakticky každý rok dárek pro něj vyřešený, jelikož kalendář jeho oblíbený klub vydává každý rok aktuální a nějakou drobnost k tomu vždy najdu. Tento rok jsem vybírala něco z merche fotbalového klubu Chelsea FC pro přítele, ale jelikož už spoustu věcí má, rozhodla jsem se pro něco praktičtější dárky, které si ale myslím, že i tak udělají radost. Tepláky, mikinu a ponožky od Nike, které jsou zároveň i oficiálnímu produkty tohoto klubu. 


Jedlé dárky
Dříve jsem jedlé/na pití dárky neměla vůbec ráda. Měla jsem pocit, že je ten daný člověk sní/vypije a ve výsledku nic z toho nemá. Poslední roky je to ale jeden z mých nejoblíbenějších dárků. Čaje jsou taková klasika, která už mezi mými dárky pro ostatní nemůže chybět, super dárkem můžou být i kapsle do kávovaru nebo třeba jen nějaká zajímavá zrnková káva. Letos jsem objevila i ovocná vína od Rybízáku, který by i mě samotné udělalo radost. 
Skvělým jedlím dárkem by mohly být i oříšky, sušené ovoce a nebo třeba já dávám každý rok mamce kilovou Nutellu


Knížky
Dárek, který mám s Vánoci neodmyslitelně spojený a už si nedovedu představit Vánoce, kdybych nějakou knížku nedala či nedostala. 
Tento rok jsem mamce koupila knihu Uzdrav své tělo od Louise L. Hay, od které možná znáte knihu Miluj svůj život. Pusheen peče! je knížka plná receptů s motivem kočky Pusheen, pro někoho, kdo miluju kočky, to je ideální dárek. Pro sebe jsem si tento rok vybrala knihu Všechny malé zázraky, které už jsem kdysi četla a podle které letos vyšel i film a román Jsme všichni sněhové vločky?, který jsem viděla na Instagramu a který mě okamžitě zaujal.

Random radůstky
Aneb všechno to, o čem vím, že obdarovaným udělá radost. Upřímně nerada dávám jako dárek oblečení (vtipné je, že jsem letos koupila taťkovi i bráchovi tričko a kamarádce svetr), ale ponožky jsou mým čím dál tím víc oblíbený dárek. Super je, že velikosti bývají v určitém rozmezí, takže se snadněji trefíte do té správné a existuje nespočet vzorů a druhů. Pro přítele jsem ještě objednávala veselé párové trenky, které vám ale ukážu v příštím článku. Kosmetika také není zrovna mým oblíbeným typem dárků, myslím si, že je opravdu těžké se trefit zrovna do toho, co tomu druhému bude vyhovovat. Tento rok jsem proto koupila jen sůl do koupele od Kneipp a přírodní balzám na rty od Le Papier. Super tipem jsou i dárky z oblasti papírnictví, mně se moc líbí papírnické zboží, které vytváří holky z A Cup of Style



Já ještě čekám, až mi dorazí lampička pro přítele a až budu mít všechny dárky u sebe doma, pustím se do jejich balení.

Máte dárky na Vánoce již nakoupené? Co budete letos svým nejbližším dávat?

CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Super a hlavně krásné tipy!

    OdpovědětVymazat
  2. Aha, zacalo to tym, ze si studentka a nebudu to drahe darceky. Tak som cakala naozaj len nieco mensie. Ale hned pivovar to odrovnal :-) Tak ale hadam sa obdarovany potesi.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale přeci jen to je ten největší a nejhodnotnější dárek, zbylé jsou opravdu ty, které se vejdou do dvou až tří stovek, většina z nich je ještě levnější :)

      Vymazat
  3. Už vánoční dárky mám nakoupené. Jsou to většinou maličkosti v podobě knížek, nějakých dobrůtek, kalendáře, ale i pro ty nejmenší jsem nějakou maličkost v podobě oblečení a jídla vybrala.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    už mám většinu dárků koupenou, na něco ještě čekám a pár věcí musím pořídit, ale už vím, co to bude. Sháním dárky pro spoustu lidí - rodina, kamarádky, kolegové v práci, žáci z mojí třídy... Vánoce jsou pro mě náročné a nejsem asi úplně originální. Mám docela dost kosmetiky, kterou se nebojím kupovat. Hodně dárků tvoří knihy a letos budou rozhodně hudební Vánoce (pokud mi přijde balík z Luxoru). Pro žáky a většinu kolegů mám spíše drobnosti, je to dohromady cca 60 lidí a učitelé nejsou zrovna milionáři:-D Letos budu dávat i jedlé dárky a taky jeden poukaz kamarádce. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz
    PS: u mě na blogu právě probíhá soutěž, tak tě zvu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to vybíráš dárky pro opravdu spoustu lidí, to si ani nedovedu představit :) Tak snad dáš všechny dohromady, věřím tomu, že obdarovaní budou mít radost :)

      Vymazat
  5. Tak to jsou parádní tipy! :) Já už naštěstí také vše nakoupené mám, čaje mám také :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy na dárky a zrovna tak čaj dávám každý rok k Vánocům mému bráchovi, který má čaje moc rád. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já myslím, že čaje jsou vděčným dárkem :)

      Vymazat
  7. Já už mám letos sice všechny dárky koupené, ale tohle jsou skvělé tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak u nás na Vánoce vždycky musí být knížky - tentokrát jsem vybrala rovnou tři. Zrovna jsou na cestě ke mně. Manžel pak překvapil tím, že by si přál kávovar, nicméně jsem přání splnila (už je doma). A ještě dostane tričko s potiskem (zatím jen objednáno, snad to e-shop stihne)a plánuji koupit nějaké masové dobrůtky (kachní rillets a paštiku), ale to nechávám až těsně před svátky.

    OdpovědětVymazat
  9. I find it difficult to shop for men and these are cool ideas!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  10. I live wrapping presents and it's funny cause I have a wrap Papel just like the photo hehehe <3

    www.pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Pořád doufám, že někde v obchodě konečně narazím na Le Papier rtěnky. Ne jako dárek, ale pro sebe, protože jsem na ně ohromně zvědavá! :)) Balzámy na rty letos budu dávat taky, ale ručně vyráběné.

    Hodně mě zaujalo to domácí pivo, to je pro pivomilce super nápad! No a čajíky, knihy a ponožky už jsou taková vánoční klasika, co vždycky potěší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tyto rtěnky vůbec neznala, ale říkala mi o nich kamarádka a na základě toho jsem jí ho hned objednala :)
      Domácí pivovar zaujal okamžitě i mě, sice je trošku dražší, ale věřím, že udělá radost :)

      Vymazat
  12. Ten pivovar je skvělý! :-) A když vidím tu Slavii... taky jsme kupovali k Vánocům slávistické věcičky. Přítelův taťka má Slavii rád, takže super dárek. :-) A jsem ráda, že už mám dárky vyřešené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :) Věcičky od fotbalových klubů jsou super, hlavně mi přijde, že pořád přicházejí s něčím novým, tak je z čeho vybírat :)

      Vymazat
  13. Ja dneska objednala poslední dva dárky a mám hotovo :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  14. Já už mám od října všechno, ale tohle je skvělý! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Vzhledem k tomu, že mám dárky už více méně pořešené a už jen dokupuju nějaké kravinky, tak letos už rady nevyužiju. Ale tento článek si dávám do záložek, protože na další roky nebo narozeniny apod. jsou to skvělé tipy. Děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Zrovna ty Kneipp soli jsou fajn. :) Měla jsem obě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, snad s nimi bude i kamarádka spokojená :)

      Vymazat
  17. Krásné nápady na dárky. Holky s Cap of style sleduju strašně ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jsem ráda, že se neřadím mezi ty, kteří nakupují dárky den před Vánoci a tak můžu říct, že až na pár drobností, jsem měla vánoce vyřešené minulý týden. Bohužel mi díky tomu nezbýval čas na čtení blogů a zpracování věcí... proto vše bylo dopředu. Ale teď mám už relativně klid a za to jsem ráda. Dárky jsou super. Hodně mě zaujal ten pivovar.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, že jsi zvládla dárky nakoupit včas, snad sis pak klid užila :)

      Vymazat