F A je ze mě Brňačka - Another Dominika

A je ze mě Brňačka

 Už ani nespočítám, kolikrát jsem si během léta řekla, že těch změn a novinek už bylo dost a přála bych si, aby aspoň něco zůstalo chvilku tak, jak je. Po velmi hektickém červenci jsem se těšila na srpen, že si konečně odpočinu a možná i postřehnu, že je nějaké léto. Zároveň jsem doufala, že ustane moje panikaření o tom, že mi je pětadvacet, že pokud vše dobře půjde, za půl roku dokončím vysokou, budu se muset vystěhovat z koleje a najít si vlastní bydlení, najít si práci a postavit se na vlastní nohy. 

Říkala jsem si, že půl roku je strašně krátká doba. 

Ale to jsem nevěděla, že už na konci srpna si sbalím věci, zabouchnu za sebou dveře na koleji a budu bydlet ve vlastním. Tedy ne tak úplně ve vlastním, ale že se nastěhuji ke svému příteli.


Šílenost. Já vím. 

Ale celý tento poslední půlrok byl šílený. V dobrém slova smyslu. Absolutně nechápu, co všechno se během posledních měsíců stalo.  Asi opravdu platí ty fráze, že to přijde, až to budete nejmíň čekat a že všechno přijde v ten správný čas. 
Vůbec jsem si nedovedla představit, že bych někdy bydlela se svým přítelem. Říkala jsem si, že kdyby to někdy přišlo, tak by to bylo po pár letech randění, musela bych si to pořádně promyslet a měla jsem pocit, že by to byla obrovská změna, která nemůže přijít jen tak.
A pak to přišlo. Z ničeho nic.
Můj kluk už měl skoro od začátku narážky na to, že bychom mohli spolu bydlet, jelikož já jsem bydlela v Brně na koleji a on měl byt sám pro sebe. Vždy jsem to brala jen ze srandy a nebrala jsem to vážně. Pak ale nastal problém s přechodem z letního ubytování na klasické ubytování a nabídl mi, že než bych se nastěhovala na svoji normální kolej, můžu si nechat věci pár dní u něj. A že bych si je tam vlastně mohla nechat natrvalo. 
Říkala jsem mu, že si z toho bude dělat tak dlouho srandu, až to začnu brát vážně a bude se divit.
A on to vážně myslela.
A já se k němu nastěhovala.

V podstatě ani nebylo o čem moc přemýšlet, nepanikařila jsem, neměla jsem v hlavě tisíce myšlenek a váhala jsem jen chvilku. Nastěhovat se k němu mi přišlo správné, přirozené, že to tak má být.

Vím, že je to ten, se kterým chci být.

A nejsem naivní, nemám růžové brýle, vím, že to nebude jednoduché. Je tolik věcí, co se může pokazit. Ale věřím, že to společně zvládneme. Pro mě to ale znamená, že následující půlrok bude pěkně náročný. Dokončování školy, psaní diplomky, hledání si brigády/práce, abych měla na nájem, energie a další věci potřebné k životu. Beru to i jako krok k tomu, abych se osamostatnila a vím, že po rodičích už nebudu chtít ani korunu. Doteď mi totiž platili kolej a dostávala jsem od nich i peníze na jízdní a jídlo. Teď ale cítím, že potřebuji a chci, aby to skončilo a já se osamostatnila i finančně. A vím, že to bude těžké a nejspíš to ani není to nejlepší načasování, ale cítím, že je to tak správné. 
A že to přišlo v ten správný čas.

A tak se to stalo. 

Je ze mě Brňačka. 

CONVERSATION

48 komentářů:

  1. Člověk míní a život mění žejo! :) A když prostě cítíš, že to tak má být, tak je vše v pořádku. Držím palce, ať se vám společně hezky bydlí. Já s přítelem žiju už skoro čtyři roky a jasně, najdou se chvíle, kdy to není úplně jednoduché, ale není jich moc a to dobré převažuje. Užívejte si, že máte víc času pro sebe. :) Zároveň přeji hodně štěstí se školou i prací. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to vám moc gratuluju! Ať se vám spolu hezky a bezproblémově bydlí :) Začátky jsou náročný, ale pak si to určitě sedne ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti gratuluji a držím palce! Ať jsi v Brně spokojená a s přítelem vám to klape! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dominiko, hodně štěstí.Společný život není vždycky úplně jednoduchý, ale je to způsob, jak prověřit vztah. Tak ať vám to klape a ať najdeš fajn brigádu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) S tím počítám, že ne všechno bude jednoduché, to není nikdy, ale věřím, že to spolu zvládneme :)

      Vymazat
  5. Držím palce! Niekedy veci prídu samy v úplne najlepší čas a všetko je tak, ako má byť 🥰

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "FEELING UNMOTIVATED"

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se přidávám ke gratulacím <3 Věřím, že nakonec budeš spokojená a šťastná <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je super. Gratuluji k novému bydlení. Líbí se mi, jak se chceš osamostatnit. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  8. Jee, super, tak přeji, ať se nic nepokazí!! :)) Já to mám tak, že si dokážu představit bydlet se svým chlapem po chvíli vztahu. Já si totiž už teď, i když nikoho nemám (:DDDD), představuju, jak s někým bydlím, jak přijdu z práce a on na mě doma čeká a nebo naopak. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Je to krásná představa, když o tom tak píšeš, ale já samotná jsem si to nikdy nepředstavovala, tak je to taková velká nepředstavitelná novinka :D

      Vymazat
  9. Jé,tak to také moc gratuluju! Věřím, že budeš spokojená! 💖 Společně bydlení je super 😊😍

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji a zároveň držím moc palce! My jsme to sestěhování s přítelem měli docela přirozené a žádné komplikace nenastaly, tak ti moc přeji, abys to měla stejné! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Těším se na návštěvu, jak se trohu zabydlíš :) A už jsem doma, snad se uvidíme co nejdříve!

    OdpovědětVymazat
  12. To je super, určitě to zvládnete ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak mnoho štěstí ve společném bydlení a v novém městě!
    Tohle je prostě život, dělá si co chce a občas překvapí i nás samé a naše plány. Ale nebála bych se, my jsme s přítelem začali řešit bydlení asi po 2 měsících, protože jsme bydleli dál od sebe a bylo težké se vídat a přitom já předtím milovala své bydlení sama. Nakonec přítel koupil byt a já se k němu hned nastěhovala a bylo to po 4,5 měsících, teď spolu bydlíme už skoro pět let a ještě jsme se nezabili, tak asi dobrý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Tak to je super, že vám to vychází ♥ My se k sobě sestěhovali po necelých čtyřech měsících :)

      Vymazat
  14. Držím ti prsty, aby ti všetko vyšlo tak, ako si si naplánovala. ♥

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  15. To je super! :) Někdy jsou tyhle nárazové situace nejlepší, aby člověk nepřemýšlel a prostě se to stalo :). My jsme s přítelem praštili do společného bydlení ani ne rok po našem seznámení a jsme šťastní, i když se občas pěkně štvem (zvlášť v období karantény :D), ale i to k tomu patří :D :).
    Ať se ti daří, Brno je boží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) Chápu, že období karantény muselo být náročnější :D Děkuju :)

      Vymazat
  16. Přítel se ke mně taky nastěhoval tak, že jsme se o tom vlastně ani nebavili, byl u mě častěji a častěji, až to prostě přišlo úplně samo a ještě to byl po 2 měsících, co jsem spolu byli. :D A můžu ti říct, že nic lepšího bych si nemohla přát. :) Držím palce, ať jde vše v pořádku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hezký :)) Tak ať vám to tak klape i dál :)

      Vymazat
  17. Gratuluj, ať se daří v novém bydlení i v další životní cestě. :) Někdy to opravdu přijde samo.

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. Každé věci se dějí z nějakého důvodu. A tohle je krásná novinka! :-) Ať se vám daří a jste společně šťastní! :-) My s přítelem bydlíme už rok a super! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to je super a ať je Vám spolu žije dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Domi, moc gratuluji k tomuto krásnému životnímu posunu. Jak píšeš, asi to tak mělo být - někdy prostě žena "ví". Mám z vás fakt radost!

    Kdybych se příští/přespříští týden otočila do Brna v týdnu, zašla bys na kafčo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju ♥
      Moc ráda! :) Časově by mi to více vyhovovalo přespříští týden, tak budu ráda, když se ozveš :)

      Vymazat
  21. Moc Vám to přeju! Ať se daří! <3

    OdpovědětVymazat
  22. Krásně napsáno! Život je jedna velká změna a na nás je jen to, se s tím nějak popasovat. Přeji vám hodně štěstí a hlavně trpělivosti do společného bydlení! Sama už taky nějakou chvíli bydlím s přítelem, tak vím, jak to může být občas náročné, ale za ten pocit, že jsi s někým, koho miluješ a jsi ve svém, to rozhodně stojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za krásný komentář! ♥ Ať vám to s přítelem klape i dál :)

      Vymazat
  23. jůůů gratuluji a ať zvládáš pracovat na všem, na čem si momentálně pracovat přeješ. :) Ať co se týče školy nebo práce. Bydlet s přítelem mi přijde jako naprosto skvělé a hezky to upevní váš vztah. A je hezké být spolu. ♥ Pokud jsi v Brně, můžem skočit na vínko ♥

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat