F Filmy XIII. - Another Dominika

Filmy XIII.

Poslední článek s tipy na filmy jsem vydala už více jak před půl rokem. Zhruba tak dlouhou dobu mi trvalo si rozmyslet, jestli v těchto článcích chci pokračovat. Ale poslední dobou jsem se ke svým článkům s tipy na filmy sama vracela a každý film, na který jsem se znovu podívala, se mi líbil, a tak by byla škoda, abych tuto sérií článků úplně skončila.

Dva papežové
Když jsem tento film zaregistrovala poprvé, mylně jsem si myslela, že se jedná o komedie, o jakousi parodii na papeže. O to víc jsem byla překvapená, když jsem si film pustila a zjistila jsem, že se vlastně jedná o příběh inspirován skutečnými událostmi. Za mě je to zajímavá sonda do katolické církve, velmi povedené konverzační drama a neskutečně skvěle zahrané od A. Hopkinse a J. Pryce, kteří hrají papeže.

Zdroj

Miss Americana
Já miluju dokumenty o slavných zpěvačkách, takže ani životopisný  dokument o Taylor Swift jsem si nemohla nechat ujít. Je fantastický. Popisuji Taylořinu cestu od jejích začátků coby country zpěvačky až po tvorbu jejího nejnovějšího alba Lover. Já asi úplně nejsem skalní fanynkou Taylor, ale díky dokumentu jsem na ní získala jiný pohled. Vždycky mi přišla jako taková ta milá holka bez vlastního názoru, ale zdá se, že konečně našla svůj hlas.

 Zdroj

Co jsme komu zase udělali
Naprosto miluju už první film Co jsme komu udělali, takže jsem si nemohla nechat ujít ani pokračování tohoto filmu. Pokud hledáte film, u kterého si odpočinete a zároveň se i pobavíte, tak tohle je ta správná volba. Opět se setkáváme s rodinou Verneuilových, jejichž dcery si vzaly muže rozdílných původů. Ti nabyli dojem, že Francie jim není nakloněná a rozhodli se ji opustit. Claude a Marie Verneulovi udělají všechno proto, aby se tak nestalo.

Zdroj

Holky z lepší společnosti
Tento film patří k mým nejoblíbenějším, proto jsem sama překvapená, že jsem o něm ještě na blogu nepsala. Je o něco starší, takže je docela možné, že o něm nevíte, což by byla určitě škoda.
Molly je dcera rockové legendy, když ji ukradnou její dědictví, je přinucena udělat to, co ještě nikdy neudělala - začít pracovat. Stane se chůvou osmileté Ray, na niž její matka nemá čas a opatrovatelky si u nich podávají dveře.[1
Na filmu se mi líbí kontrast hlavních postav - malé dospělé Ray a dospěle nedospělé Molly, které se život otočí vzhůru nohama, když je okradena a přijde o všechny peníze. Moc se mi líbí, jak se jedna od druhé učí být lepší verzí sebe samé. A i když jsem film viděla už několikrát, pravidelně u jeho konce zas a znovu brečím.

Zdroj

Sám život
Tento film jsem si musela pustit dvakrát, protože poprvé jsem ho téměř celý probrečela. Já miluju filmy, ve kterých jsou jednotlivé příběhy propletené, miluju, když se příběh spojí do jednoho. Jak už název napovídá, tento film je o životě, o jeho radostech i strastech. O důležitosti toho pokaždé znovu vstát a posunout náš příběh o kousek dál. Když půjdeme jen o kousek dál, najdeme lásku.

Zdroj

Malé ženy
Na každý nový film, ve kterém hraje Saoirse Ronan se vždycky těším - za roli v Malých ženách byla dokonce nominována na Oscara. Celkově byl film skvělý, samotné myšlence čtyř sester, které mají svůj sen a touhu žít si život po svém v období, kdy se od nich očekávalo jen to, že se dobře vdají, fandím. Ale maličko mi vadilo přeskakování v čase, myslím, že za 7 let se člověk kord v mladém věku dost změní a téměř všichni mi přišli úplně stejní. U některých postav mi vadil i samotný výběr herců, ale to je spíše můj osobní pocit.
Samotný příběh byl fascinující, v druhé polovině filmu jsem se do něj tak vžila, že jsem se od něj nemohla vůbec odtrhnout. Přijde mi to jako správný feministický film. Skvěle byla ztvárněna i proměna hlavních hrdinek - z mladých naivních dívek do dospělých žen.

Zdroj

Last Christmas
Je film, na který jsem se strašně moc těšila. Bohužel jsem od něj měla asi až příliš velká očekávání. První polovina filmu mě moc nebavila a pointa filmu mi taky došla příliš brzo, takže se ani zamýšlený wow efekt v podobě "překvapivého" zvratu u mě nekonal. Ale abych filmu zas až tolik nekřivdila, tak samotná témata, kterých se film letmo dotýká (Brexit, posttraumatická porucha, deprese) jsou samy o sobě závažná, jen si myslím, že jím mohlo být věnováno více pozornosti, jen by se asi v tom případě už nejedlo o romantickou komedii. Nicméně závěrečná message filmu je skvělá a jsem si jistá, že i přes moje rozpaky si film pustím znovu.

Zdroj

Ledové království 2
Jak já jsem se těšila na pokračování Ledového království. Už teď dvojku miluju víc než jedničku, a to je co říct, jelikož jedničku umím skoro nazpaměť. Na dvojce oceňuju, že nevykrádá jedničku, ale tvůrci dokázali dát dohromady úplně nový příběh. Zamilovala jsem se do písniček. Úplně jsem viděla malé děti, jak se na film dívají a právě tyhle písničky jim můžou dodat tu správnou motivaci a pohled na život.
Myslím si, že děti i dospělí si ve filmu najdou to svoje a opravdu mě dvojka moc mile překvapila.

Zdroj

Viděli jste některý z filmů? Jaký film jste naposledy viděli?

CONVERSATION

30 komentářů:

  1. Vybrala si super filmy, z ktorých som o pár vôbec ani nepočula, ale zaujali ma. Najlepší je z týchto všetkých Malé ženy, ktorý doslova milujem, a takisto som o ňom napísala aj článok. Ďakujem za nové zaujímavé tipy. ♡
    Simple but significant

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je náhoda, že jsme vydaly článek se stejným tipem na film ve stejný den :)

      Vymazat
  2. Veľmi chcem vidieť Little Women, pretože to obsadenie je skutočne úžasné a počula som samé skvelé ohlasy, ale povedala som si, že si najprv chcem (konečne) prečítať knihu; a až tak sa pustím do filmu :D A rovnako sa chystám aj na The Two Popes, ktorý mi náhodou vyskočil na Netflixe, ale veľmi ma zaujal — tak hneď, keď budem mať viac času, si ho pozriem :)

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "CASTOR OIL AND ITS BENEFITS"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku bych si také moc ráda přečetla, už jsem se na ni dívala v knihkupectví, ale asi bych si ji raději od někoho půjčila :)

      Vymazat
  3. Spousta inspirace.....Taky miluji film Co jsme komu udělali a vůbec netušila, že je pokračování....Super. tento týden doděláme náš úplně nový obývák a pak v něm budu koukat na jeden film za druhým :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky z lepší společnosti - ten film jsem neviděla už tak dlouho! Musím si ho jít pustit! :-) Mimo jiné Last Christmas jsem viděla a mám na to stejný názor. Ledové království 2 se mi už tolik nelíbí...vadilo mi, že se každou chvíli zpívalo, ale na druhou stranu ani špatné to nebylo. U dětí to mělo určitě 100% úspěch. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že písniček v Ledovém království 2 je více, sama moc nemám ráda, když ve filmech zpívají, ale zrovna v tomhle příběhu mi nevadily, dokreslovaly skvěle příběh :)

      Vymazat
  5. Viděla jsem jen to Ledové království. Když tak přemýšlím, měla bych zpomalit a udělat si čas pro sebe. Ani si nepamatuju, kdy naposledy jsem sedla k televizi a vychutnala si celý film.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Na tu Taylor Swift se chci o víkendu mrknout. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  7. Moc na filmy nejsem, ale zaujali mě ti dva Papežové a možná i dokument o Taylor, přestože ho na Netflixu registruju už docela dlouho :) Co jsme komu zase udělali jsem viděla i Holky z lepší společnosti, ale děj si už moc nepamatuju. Ledové Království 2 mě minulo, škoda. Teď jsem se o víkendu chystala na V síti, ale nakonec to padlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, že to nevyšlo, ale třeba ještě příležitost zajít na V síti budeš mít :) Sama bych tento dokument ráda viděla :)

      Vymazat
  8. Krásné tipy na filmy, Holky z lepší společnosti a Ledové království II jsem už viděla. :-) Hodně mě ale zaujal příběh o Taylor, ačkoli taky nejsem úplně skalní fanynka a potom taky Malé ženy, viděla jsem zatím jen ukázky, ale určitě chci vidět víc. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám tyto tvé články ráda, vždy si v nich najdu inspiraci :) tentokrát je to dokument o Taylor, ten musím vidět! :)
    Holky z lepší společnosti miluju! Neviděla jsem je snad už sto let, ale v pubertě jsem nekoukala na nic jinýho skoro! :D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda :)
      Ha, tak to jsme na tom podobně.. Já si na ten film úplnou náhodou vzpomněla a i po letech se mi stále stejně líbil :)

      Vymazat
  10. Určite s týmito článkami neprestávaj! Ja sama mám akurát na blogu článok s tipmi na filmy, akurát sa zameriavam na tie emotívne. :) Miss Americanu tam mám tiež a presne! Ani ja Taylor nemám zrovna rada, ale vďaka tomu filmu mám k nej trochu väčší rešpekt. Last Christmas som videla v kine, ale uf, to bol rozhodne jeden z najhorších filmov roku 2019. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj článek si moc ráda přečtu :) Uf, trošku jsem se bála, že jsem jediná, které se film Last Christmas nelíbí, ale jak si čtu komentáře, tak zjišťuju, že je nás víc :D

      Vymazat
  11. Malé ženy som si teraz objednala aj knihu, tak uvidíme čo to bude <3 inak skvelé tipy, Miss Americanu určite plánujem pozrieť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také přemýšlím, že si knížku Malé ženy pořídím :)

      Vymazat
    2. Ja som si ju tentokrát zvolila v angličtine tak uvidíme čo to prinesie 😄

      Vymazat
    3. Tak to je super, že ses rozhodla pro angličtinu, aspoň si ji procvičíš :) Držím palce, abys jí rozuměla a dočetla ji až do konce :)

      Vymazat
  12. No překvapil mě tvůj názor na dvojku Frozen .. já si to celá nadšená pustila a popravdě jsem to po 20 minutách vypnula, protože mě to vůbec nebavilo.. tak nějak nevím, jestli tomu mám dát druhou šanci a zkusit to dokoukat :D stojí za to?
    O tom dokumentu o Taylor už dneska čtu na druhém blogu, přitom jsem ani nevěděla, že něco takového vyšlo. Já jí teda nemusím, ale třeba mi to změní názor, když se hecnu a pustím si to. A Malé ženy taky musím, už jsem četla tolik pozitivní recenzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že jsou dva tábory lidí - ti, kteří dvojku Frozen zbožňují a ti, kterým se vůbec nelíbí.. na tvém místě bych tomu ještě dala šanci, on se pak příběh rozvine a myslím si, že je na animák docela překvapivý :)

      Vymazat
  13. Dva papežové mě zaujali (Pryce navíc vypadá jako současný papež). Ostatní jsem neviděla a nejspíš ani neuvidím, není to můj styl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta podoba mě také až zarazila, je to až neskutečná podoba :)

      Vymazat
  14. Včera jsem byla v kině na Malých ženách. Mám historická dramata moc ráda a tady bylo to zpracování tak dobré, že jsem jim nadšeně odpustila i historické nepřesnosti, nad kterými se jinak ušklíbám :).

    Herecky skvěle obsazené, v ději žádná hluchá místa. Nad přeskakováním v čase bych přimhouřila oči. Sedm let holt není tak dlouhá doba, aby hlavní postavy musely hrát jiné herečky, ale zároveň jde o tak zásadní období, že ano, stejná dívka bude ve 13 a ve 20 vypadat pokaždé trochu jinak. To ve filmu zohledněné moc nebylo, nicméně přišlo mi, že snímek dobře "naváděl", ve kterém časovém období se nacházíme, takže jsem si rychle zvykla, že jsou holky vzhledově stále stejné a liší se jen dospělejším chováním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu :) Já to nemyslela tak, že by je měly hrát jiné herečky, ale že si mohli maličko víc vyhrát s image, protože opravdu ten rozdíl, alespoň v mých očích, nebyl skoro žádný :)

      Vymazat