F Films VIII. - Another Dominika

Films VIII.

Od minulého článku s tipy na filmy sice neuběhlo moc času, ale jelikož se setkal celkem s úspěchem, rozhodla jsem se sepsat další článek s filmy, co jsem za poslední dobu viděla. Snad si některý z nich vyberete i vy.

Co jsme komu udělali

Je skvělá francouzská komedie o jedněch rodičích, kteří mají 4 dcery a každá z nich si vybere za svého manžela někoho jiného, než pravého francouze, což rodiče (a zejména otec) špatně nesou a díky tomu vznikají vtipné momenty. Za mě je flm fakt povedený a vtipný (což o mnoho filmech neříkám, takže už jenom to něco znamená). Připomínal mi další francouzský film Srdečně vás vítáme, takže pokud jste ani ten neviděli, tak ho taky určitě doporučuju. 

Zdroj

The Kissing Booth
Je romantická komedie se zdánlivě klasickou zápletkou, která mě ale nesutálě překvapovala a vlastně jsem nakone čekala i úplně jiný konec. Za mě super film, pokud jste už trošku unuděný z klasických teen filmů. Děkuji za tip Kate.

Zdroj

Speech & Debate
Další teen film, který ale není typickým teen filmem. Sledujeme tři hlavní hrdiny - Solomona, Diwatu a Howieho, kteří patří mezi outsidery. Jednomu zakazují psát články do školních novin o tom, co se škole zrovna nehodí, Diwata se neúspěšně pokouší o konkurz do školního divadla, Howie je ve škole nový a chce zřídit spolek pro gaye, což mu školní rada nepovolí. Tato trojice se spojí do Speech & Debate kroužku, což je spolek, který jim na jednu stranu škola doporučí, na druhou stranu z toho škole vzniknou spíše problémy.
Za mě to je skvělý film, zase trošku něco jiného oproti všem těm klasickým teenagerovským filmům.


Zdroj

Půlnoční láska
Když jsem viděla trailer na tento film, nijak zvlášť mě nezaujal. Film mi přišel takový tuctový a připomínal mi film Všechno úplně všechno, který mě úplně nenadchnul. Ale Půlnoční láska byla alespoň pro mě jiná a její konec jsem oplakala, což je u mě vždycky známka toho, že mě film oslovil.


Zdroj

Set it up
Naprosto skvělá komedie, kterou musíte tohle léto vidět.Film je úplně jako ze života, plný vtipných momentů a věřte mi, že si ho zamilujete.


Zdroj

Dear Eleanor
Za mě poklidný film o road tripu dvou dívek, které se rozhodnout, že pojedou přes celé USA, aby navštívily Eleanor Rooseveltovou. Na léto film o road tripu je úplně ideální, navíc z filmu dýchá příjemná retro atmosféra.


Zdroj

Manžel na zkoušku
Trošku jsem se bála, že tenhle film bude taková ta trapně přehnaná komedie, ale příjemně mě překvapil a film jsem si naprosto zamilovala. Film je o Leonardovi, který je zvyklý si jen užívat za otcovy peníze a jednou v opilosti vypadne z lodi a ztratí paměť, ujme se ho Kate, které dluží za úklid jeho jachty a které se jeho pomoc a přítomnost zrovna hodí. Já vím, zápletka zní jako klasické klišé, ale film samotný, snad jen mimo konec, mi tak vůbec nepřipadal.


Zdroj

Alex Strangelove
Film, který mi připomínal film Já, Simon, ale na rozdíl od něj mě Alex Strangelově příjemně překvapil a líbil se mi mnohem víc, než zpopularizovaný Já, Simon. Film je o klukovi, Alexovi, který má přítelkyni a o svojí orientaci nepochybuju, pak ale potká Elliota a najednou si není jistý ničím.


Zdroj

Blame
Film, který ve svých 22 letech napsala, zrežírovala a produkovala Quinn Shephard (Abigail), zároveň si v něm zahrála i hlavní roli - roli outsiderky, která se vrací do školy. Celý děj se odehrává na pozadí zkoušení divadelní hry, kterou se žáky zkouší nový učitel, do kterého se hlavní hrdinky zamilují. Tou druhou postavou je Melissa, "královna" školy, která Abigail komplikuje život.
Za mě skvělý film, který mě překvapil.


Zdroj

Kazišuci
Komedie o tom, jak to dopadne, když se rodiče spojí, aby zabránili svým dětem v jejich poprvé. Přiznávám, je to trošku blbost, ale mě pobavila a film si ráda pustím znovu.


Zdroj


Jsem božská
Skvělá komedie ve stylu Bridget Jones. Film o tom, že skutečně zaláží jen na našem přístupu, že stačí změnit smýšlení o nás samotných a můžeme dosáhnout čehokoliv, co chceme.

Zdroj

Na Chesilské pláži
Zajímavý film s mojí oblíbenou herečkou Saoirse Ronan v hlavní roli. Sledujeme pár, který je čerstvě sezdán a čeká je jejich první společná noc (píše se rok 1962), ale v jejím průběhu Florence zjistí, že na ni není připravená.
Příběh, který je postaven na intimní výpovědi novomanželů, který poprvé vstupují do lože, plni očekávání a strachu, vyzbrojeni láskou, odhodláním, nadějí a přemírou strachu a nejistoty. V retrospektivním vyprávění nám autor poodhalí, pozadí obou novomanželů a jejich vnitřní motivace a děsy. Nejistota, s jakou spolu vstoupili do manželství, se překlápí do nejistoty v ložnici.(Zdroj, líp bych to napsat nedokázala)
Film má skvělou atmosféru a v jeho průběhu se dostaneme až do součanosti (r. 2007).



Zdroj

Viděli jste některý z filmů? Zaujal Vás některý?

CONVERSATION

30 komentářů:

  1. Díky moc za tipy, hodně filmů mě zaujalo, tak se na ně ráda podívám :) já viděla akorát Jsem božská a moc se mi to líbilo :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, něco z toho třeba vůbec neznám :) jinak na Kazišucích jsme byli v kině a fakt jsem se u toho pobavila :D a Co jsme komu udělali nám pouštěli nedávno na zájezdě v autobuse :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem božská a Dear Eleanor si určitě pustím. Mám takové odpočinkové filmy moc ráda :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za skvělé tipy! to jsou přesně filmy, které já moc ráda:)
    Co jsme komu udělalji je super!

    OdpovědětVymazat
  5. Ja viděla akorát Co jsme komu udělali a bylo to super!! Jinak jsem nic neviděla, ale jdu si je napsat na papírek, protože se ve volné chvíli na nějaky z nich podívám :) Děkuju ta tipy!

    OdpovědětVymazat
  6. Midnight Sun som si pozrela tiež a hoci som jeho priebeh stále tak predvídala a prišlo práve to, čo som tušila, tiež ma to chytilo za srdce.

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som skôr ten seriálový typ, ale sem tam si pozriem aj dobrý film či komédiu. :) Domi super článok s dobrou výberovkou podľa mňa! :) Hlavne film I feel pretty. :) Na tom som bola s kamoškou v kine a veľmi sme sa nasmiali! :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Manžel na zkoušku jsem viděla a byl boží!! :) Jsem božská čekám až bude někde ke stáhnutí
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Co jsme komu udělali miluju!! :D <3 boží film a můžu ho vidět třeba milionkrát a stejnak neomrzí! :) Půlnoční láska mi už podle traileru přípomínal také film Všechno úplně všechno a taky mě moc nenadchnul :D

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé tipy, hodně mě zaujala Jsem božská. Navíc teďka ležím doma s teplotou, tak to vidím, že na něco z tvých tipů mrknu :)

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, tak jsem neviděla žádný! :D tím spíš ale děkuji za tipy :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  12. Tyhle tvoje články mám hrozně ráda :) Když nevím, na co kouknout, vždycky mi pomůžeš :D Tentokrát mě zaujaly filmy - Jsem božská, Dear Eleanor a Set It Up. Půlnoční lásku jsem viděla s přítelem a také jsem její konec oplakala :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělé tipy, zaujal mně ten první a Blame :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ani jeden ze jmenovaných filmů jsem neviděla a přiznám se, že některé mi nic neříkají ani podle názvu :-) ale určitě by mě bavil Jsem božská nebo Půlnoční láska :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  15. Wau skvelé tipy, hneď si ich zapisujem! :) Ja som z tohto zoznamu videla iba Kissing Booth a Midnight sun, ktoré som si hneď zamilovala! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  16. Z toho seznamu znám jen Kazišuky, koukali jsme na to s přítelem před pár dny při čekání na odlet. Byla to fakt blbost, ale pobavila. :D

    L E N K A

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek! :) Na to, že jsem viděla (podle mě) snad všechny filmy v mých oblíbených žánrech, asi 4 z tvého seznamu neznám a dost mě zaujaly, takže děkuju moc za tipy! Zaujaly mě hlavně filmy Set It Up a Speech & Debate, takže se na ně určitě někdy mrknu ;) Jinak film, který jsem viděla a dost mě překvapil, byl Kazišuci, čekala jsem hrozně trapnou americkou komedii, což na jednu stranu byla, ale fakt jsem se zasmála a úplně jsem vypustila všechny starosti a prostě se jen oddychově dívala :D

    OdpovědětVymazat
  18. Neviděla jsem ani jeden film, a proto moc děkuji za tipy! Hlavně komedie miluji, tak na ty se musím podívat! Jdu si je najít na internetu:)

    OdpovědětVymazat
  19. Asi máme stejný vkus, každý jeden film mám v seznamu, co se musím podívat !:D
    Jedinou Půlnoční láskou jsem viděla, a byla jsem nadšená :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  20. Viděla jsem Co jsme komu udělali, když jsme s babičkou jeli k moři :) A na Jsem božská jsem chtěla jít do kina s přítelem, ale není to přesně jeho styl, tak se mnou nechtěl jít :D já si to pak někdy pustím doma! Doufám, že se tam třeba něco přiučím :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  21. Hrozne rada by som si teraz pustila nejaký ľahší vtipný film, vďaka za tipy. :D Ale aj ten posledný ma celkom zaujal. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  22. Super tipy. Já jsem ze všech filmů viděla jen Jsem božská a to jen půlku a v letadle, takže už se těším až ho dokoukám celý :D Zbytek neznám, ale některé vypadají fakt dobře, takže na ně mrknu :)´
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  23. o vacsine tychto filmov som ani nepocula a nevidela som ani jediny z nich. mozno to bude tym, ze komedie prilis nepozeram. pamatam si, ze som videla trailer na film Blockers a ten ma celkom zaujal a mozno si ho pozriem, ked budem mat chut na niecom sa zasmiat. inak ma zo spominanych zaujali este Speech & Debate a On Chesil Beach. vdaka za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  24. No tak tento článok ako stvorený pre mňa, keďže už som bola zúfalá, aké filmy si mám pustiť :D Polnočná láska bol nádherný film ja som ho skoro celý preplakala, ale ja som taká citlivka..no :D Väčšinu z nich som nevidela, tak si ich idem posťahovať a summer movie nights môžu začať :)

    OdpovědětVymazat
  25. Co jsme komu udělali je super film a Jsem božská jsem viděla v kině a teda hrozná blbost, ale zase u toho zrelaxuješ, takže to bylo příjemné odreágování, ale na Bridget Jones to nemá :D Ale na ostatni filmy určitě mrknu, jelikož vždy hledám strašně dlouho, na co bych se mohla podívat a ty máš velký výběr, takže super a moc děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
  26. K poslednímu filmu - pokud jsi ještě neviděla film Lady Bird, tak můžu doporučit. Také tam hraje S. Ronan. :-) Jinake děkuji za tipy. Některé filmy jem sice už viděla, ale některé se mi hodí na cesty. Máme podobný styl. Super :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Jeeeej! Mě zaujaly všechny ty filmy! Skvělý výběr:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  28. Co jsme komu udělali je nejvíc suprová komedie, co jsem kdy viděla! :) Ještě je super proč právě on! :D

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč právě on taky miluju :D Psala jsem o něm už v nějakých předešlých tipech na filmy :)

      Vymazat
  29. Jsem ráda, že se líbací stánek líbil a děkuji za zmínění.:) Jinak filmy jsem téměř žádné neviděla, teď se věnuji seriálu Služebnice.:) Nicméně jsem si filmy uložila a začala stahovat první z nic :-D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat