F Na skok do Budapešti a Bratislavy - Another Dominika

Na skok do Budapešti a Bratislavy

Kdyby mi někdo ještě před pár měsíci řekl, že do konce tohoto léta se mi podaří splnit si všechny svoje největší cestovatelské sny (článek tady), nejspíš bych se mu vysmála s tím, že to není možné. Ale možná opravdu platí, že když si něco moc přejete, splní se vám to. Já si vždycky přála cestovat, poznávat a objevovat nová místa, ale tak nějak nikdy k tomu nebyla ta správná konstalace hvězd. Až toto léto se sešlo všechno tak, jak zřejmě mělo a já měla to štěstí navštívit hned 7 evropských zemí. Neuvěřitelný. O všech předchozích cestách jste si už mohli přečíst a o té poslední vám něco málo napíšu právě teď.

S rodiči jsme našli zájezd s názvem Metropole nad Dunají zahrnující návštěvu Bratislavy, Budapeště a Vídně a jelikož jsme ve většině z těchto měst ještě nebyli, rozhodli jsme se jet.
Cenově nás nakonec zájezd vyšel na 3 200Kč/osoba s tím, že v ceně bylo 2x ubytování, 2x snídaně a 2x večeře, doprava rychlodí po Dunaji do Vídně + samozřejmě doprava autobusem, tudíž to cenově bylo více než přívětivé. 

Jeden celý den jsme strávili v Budapešti, která mě naprosto okouzila. Konečně jsem pochopila, proč toto léto tam tolik lidí zavítalo. Naši prohlídku jsme začali nad městem u Citadelli, odkud byl mimo jiné i nádherný výhled na celé město. Odtud jsme pokračovali přes Rybářskou baštu k Budínskému hradu, což je opravdu nádherný prostorný komplex a jako bonus je odtud opět krásný výhled na celé město. Pak už následovalo přemístění k budově parlamentu, což je snad ten nejkrásnější parlament na světě, procházka po břehu Dunaje a skrz město k Bazilice svatého Štěpána, kde jsme si zaplatili vstup na věž a díky tomu jsme měli už několikátý výhled na město, tentokrát zase z trošku jiného úhlu. Před bazilikou se zrovna konal i nějaký street festival plný stánků s jídlem a všemožnými dobrotami. Jediné, co mě mrzelo bylo, že jsem se nestihla projet na místním ruském kole, ale alespoň mám zas o důvod víc se tam vrátit. Tak snad příští léto.





Další den jsem začali prohlídkou Bratislavy, kam jsem se moc těšila, ale bohužel nám kompletně celý den propršelo, za celé léto tam prý takhle moc nepršelo jako když jsme tam byli my. Bohužel si tudíž z města téměř nic nepamatuju, celý můj den se proměnil v marnou snahu ukrýt se co nejvíc před deštěm, což se mi moc nepodařilo vzhledem k tomu, že moje Conversky suším snad doteď :D. Každopádně jsme naši dešťovou tour začali u Bratislavského hradu a od něj pokračovali dolů do centra města. Moje mamka byla i přes vytrvalý déšť z města nadšená a ráda by ho brzy navštívila znovu, tak třeba se k ní přidám a konečně si užiju Bratislavu bez deště. Ano, ten déšť byl šílený. Z Bratislavy jsme pak už jen jeli lodí do Vídně, kterou jsme obhlídli v suchu z autobusu a cestu domu jsem zasvětila marné snaze trošku se ohřát. Ale i tak jsem si výlet užila a jsem moc ráda, že jsme vyrazili. 




Navštívili jste některé z měst? Kam byste se chtěli podívat vy?


CONVERSATION

46 komentářů:

  1. Krásné! :) Super, že ti to všechno takhle pěkně vyšlo! Š

    www.corculum.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Já sama tomu pořád tak nějak nevěřím a všechny zážitky teprve vstřebávám :)

      Vymazat
  2. Já mám v plánu Budapešť snad v zimě, už se tam těším ! :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  3. Bratislava je síce veľké mesto, no nájdeš tu mnoho zaujímavých budov. :)

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Procházeli jsme kolem spousty nádherných a zajímavých budov, ale bohužel jak hodně pršelo, tak si z nich nic moc nepamatuju :( Tak doufám, že se do Bratislavy vrátím, abych je mohla prozkoumat pořádně :)

      Vymazat
  4. V Bratislavě jsem byla naposledy jako malá (máme tam rodinu) a pamatuju si jen zmatené cesty autem. :D Odtamtud je opravdu těžké se vymotat po svých, kdo se nevyzná. Chystáme se tam navštívit ZOO. :D
    V Budapešti jsem nebyla, jednou bych se tam chtěla podívat, do Vídně jsem se zase dostala dvakrát na vánoční trhy. :) Kouzelné období.
    Je super, že se ti to splnilo, člověka to hned nabije a uvědomí si, že sny opravdu nejsou nic nereálného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :) Ještě na začátku prázdnin by mě nikdy nenapadlo, že by se mi tolik mých cestovatelských snů mohlo splnit a ono se mi to opravdu podařilo ♥

      Vymazat
  5. Krásné fotografie :-) ani v jednom městě jsem nebyla. Jen ve Vídni v období Vánoc nasát sváteční atmosféru :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ve Vídni jsem také byla na vánočních trzích a bylo to kouzelný! :)

      Vymazat
  6. Ani v jednom městě jsem nebyla, ale v budoucnu to rozhodně plánuju! Super fotky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Je super, že jsi si mohla splnit část svých snů :) Do Bratislavy se chci taky moc podívat :) nesnáším, když prší zrovna když jsem někde,kde si to chci pořádně projít. Tak třeba si to příště užiješ bez deště :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že příští návštěva bude bez deště :D Přesně, taky to úplně moc nemám ráda, ale tohle léto jsem měla všude štěstí na počasí, tak holt mi to Bratislava chtěla asi vrátit :D

      Vymazat
  8. Krásné fotky 🙂 Budapešť je nádherná ❤️
    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, to koukám, co všechno si stihla :) Do Bratislavy jsem měla s mamkou a bratrem jet taky, nakonec jsme ale nenašli jediný víkend, kdy bychom měli volno všichni. Tak snad příští léto! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  10. Když jsem studovala na cesťáku, měli jsme povinně týdenní praxi. Bylo na výběr mezi zahraničím na celý týden, mezi asi dvěma místy v ČR a mezi prodlouženým víkendem. Já si vybrala prodloužený víkend a to zahrnovalo právě Budapešť a Bratislavu, takže místa, které ukazuješ znám. Budapešt je nádherná. Super je i ruský kolo. Jinak je skvělé, že si plníš sny. Také se o to snažím.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych si asi taky vybrala ten prodloužený víkend, skvělá volba :) Na ruské kolo jsem moc chtěla, ale bohužel to časově nevyšlo, tak snad příště :)

      Vymazat
  11. super výlet, určite ste spravili dobre, že ste šli :) škoda toho počasia, ale rozhodne sa niekedy vráťte a užite si slnečnú Bratislavu ;) kopec ľudí hovorí, že to nie je pekné mesto, ale podľa mňa je... jasné, že má aj menej sympatické stránky, ale tie krásne stále prevažujú :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsme slyšela, že Bratislava není moc hezká, ale mně to tak vůbec nepřišlo a mojí mamce už vůbec ne, je to krásné město :)

      Vymazat
  12. V Budapešti jsem ještě na výletě byla ze školou a bylo to tam super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super, že vás tam vzali na výlet, muselo to být skvělý :)

      Vymazat
  13. V Budapešti byla mamka a přijela odsud totálně nadšená a já už chápu proč! Těmi tvými fotkami už se kochám pořádně dlouho!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem ráda! ♥ Já z Budapešti taky přijela absolutně nadšená! :)

      Vymazat
  14. Také jsem letos v létě navštívila Budapešť a byla to vážně nádherná podívaná. V Bratislavě jsem ale ještě nikdy nebyla, ale taky to mám v plánu. To je škoda, že počasí zklamalo.. úplně chápu jak to narušilo celý dojem z města. Zažila jsem něco podobného z Benátek a pamatuju si z nich vlastně jen kavárnu kde jsem se klepala zimou u hrnku čaje jako zmoklá slepice. Tak alespoň že zbytek výletu počasí vyšlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak něco podobného si pamatuju z Bratislavy - cappuccino se sacher dortem v jedné kavárně :D Ale doufám, že se do Benátek vrátíš a napravíš si dojem z nich :)

      Vymazat
  15. Krásné fotky :) navštívila jsem Bratislavu, ale jen krátce. V nejbližší domě mám v plánu jet do Vídně :)

    LADY LENNA

    OdpovědětVymazat
  16. Ve Vídni jsem byla jako malá, takže ji chci jist navštívit znovu. V Bratislavě jsem ještě nebyla - tedy celkově na Slovensku, což by asi chtělo napravit :D A do Budapešti se chystám za chvilku :) Super článek!

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Slovensku byla poprvé taky až teď a vůbec nechápu, proč jsem se tam nepodívala už dřív, je to od nás opravdu jen kousek :) Budapešť si moc užij! :)

      Vymazat
  17. V Budapešti som bola už viackrát, prvýkrát som bola na výlete zo strednej školy a páčila sa mi. Boli sme tam akurát na vianočných trhoch, takže to bol rozhodne zážitok :) V Budapešti som bola tiež už viackrát, s rodičmi, spolužiakmi a aj v rámc školského výletu, no musím povedať, že Bratislava ma ako mesto nezaujala. :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti docela závidím, že jsi Budapešť i Bratislavu navštívila už tolikrát, doufám, že se mi to taky podaří :)

      Vymazat
  18. Budapešť je nádherné mesto:) Dúfam, že si ju čoskoro budem môcť prejsť dôkladnejšie, keďže som ňou iba pár krát prechádzala a raz som tam bola v dome morí:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám s tebou, je to opravdu nádherné město :)

      Vymazat
  19. Tam jsem ještě nikdy nebyla, snad mi to výjde příští rok :) Krásné fotky!
    Lenny v Dánsku

    OdpovědětVymazat
  20. Nádherné fotky! Budapešť aj Bratislava sú krásne miesta :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  21. Skvelé fotky :) V Budapešti som bola dvakrát, ale kľudne by som išla znova

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  22. Thanks for sharing this photos. O didn t know those cities... and they are beautiful...
    Happy sunday...
    Xoxo from Portugal

    marisascloset.blogspot.com

    OdpovědětVymazat