F Leden | 2017 - Another Dominika

Leden | 2017




Leden je ve znamení zkoušek. Hlavně tedy těch ve škole. Pro mě byl leden zkouškou snad úplně ve všem. A teď na jeho konci si připadám naprosto zničeně. Jako kdyby mě celý leden zmuchlal do kuličky, kutálel si se mnou sem a tam, roztrhal, popálil a pak mě jednoduše odkopnul.
A já jsem už prostě jen unavená. Unavená z toho být neustále na všechny milá, hodná, být tady pro druhé 24/7, být pro druhé ta v pohodě, protože jsem přeci chytrá a šikovná, tak co by mě asi tak mohlo trápit?
Možná úplně všechno.
A ani nevím, čím začít dřív. Nový rok se moc přeceňuje.
Potkala jsem někoho. A myslela jsem si, že tentokrát to bude jiný, že by to mohlo být jiný. Všechny ty řeči o tom pravém okamžiku, správném místě, o tom, že to přijde, až to budu nejmíň čekat, o správné konstalaci hvězd, karmě a všem ostatním najednou dávaly smysl. Všechno se spojilo do jedné chvíle a já naprosto podlehla iluzi, že tentokrát to vyjde. Ani já samu sebe jsem nedokázala předsvědčit o tom, že by to vyjít nemuselo. A to je už co říct.
Mohl to být začátek čehokoliv.
A byl to začátek konce.
A já to naprosto nechápu. Tentokrát fakt ne.


Ale nezbývá mi nic jinýho než jít dál. Sesbírat všechny součástky pochroumaný Domči (mimochodem, tenhle článek píšu se zavázanou pravou rukou (který pako narazí do zdi tak moc, že už týden brečí bolestí? - já.)) a prostě jít dál. Nějak.
A bude to dobrý.
Já věřím, že všechno se děje z nějakého důvodu. I když ten důvod třeba nechápe a nikdy ani nepochopíme. Protože na tom vlastně vůbec nesejde. Důležité je, že nás to posunulo právě sem. Do tohohle okamžiku. A je úplně jedno, jestli jste se zrovna dneska rozhodli zůstat celý den v pyžamu prostě jen proto, že se vám nechtělo převlíkat, v drdolu maskujete týden nemytý vlasy, v uších vám už asi tak po tisíctý hraje nejsmutnější song ever a vy vyděšeně zíráte před sebe a nemáte nejmenší tušení, co po zbytek svého života budete dělat. Brečte. Brečte jak nejvíc můžete. Dejte do toho všechno, překonejte se, nehte se tím pohltit, jako kdybyste chtěli vyhrát mistrovství světa v zoufalství. Dokážete to.
Ale.
Pak nezapomeňte vstát, utřít slzy, umýt vlasy, vzít se na sebe něco jiného než pyžamo, uklidit si a zkusit to zas ještě jednou. A pak ještě jednou. A.. A jednou to vyjde.
A do tý doby je prostě všechno jen v pohodě.


P.S. Třetí zkouškové je úspěšně za mnou. Nechápu. Děkuju.

CONVERSATION

35 komentářů:

  1. Ja som si práve podobným obdobím prechádzala pred Novým rokom. Rozhodla som sa skončiť s vysokou školou a už to išlo. Neskôr som zistila, že musím ísť na operáciu, myšlienky o tom, či je fakt koniec výšky dobré rozhodnutie a všetko to sa na mňa jednoducho zvalilo. Ale povedala som si, že tak to musí byť, musím si tým prejsť a nájsť svoje nové pravé ja, ktoré bude presne také aké chce byť. A ja chcem byť zdravá, s čím sa spája či tá operácia alebo tá výška. Keďže mentálne zdravie je tiež len zdravie :) Ako píšeš, všetko sa deje z nejakého dôvodu a možno ten dôvod nebudeme poznať. A tak som si spravila svoj vlastný dôvod. Každá jedna vec, zlá či dobrá, je iba krokom vpred ku človeku, ktorým sa raz mám stať. A verím, že sa mám stať dobrým, zdravým a šťastným človekom. Tak sa na každú jednu vec pozerám ako na niečo pozitívne, čo ma posúva vpred. Znie to ako obrovské klišé, ktoré ja osobne nenávidím, ale keď si to človek uvedomí, začne žiť oveľa jednoduchším a šťastnejším spôsobom. A plač k tomu patrí. Je to možno divné, ale som rada, keď dokážem úprimne plakať a doslovne cítim, ako tá všetká energia plynie. A ako Charlotte Brontë v knihe Jana Eyrová hovorí: "Plač neukazuje tvoju slabosť. Už od narodenia bol plač znakom toho, že žiješ."
    Ospravedlňujem sa za dlhý komentár. Snáď ho budeš považovať za veľkú pochvalu k úžasnému článku. Myslím si, že práve o tomto majú byť články. Vzbudiť v čitateľovi pocity, prinútiť ho myslieť.. A vlastne, nechcem ťa len pochváliť, ale aj poďakovať, pretože vďaka tebe a tomuto článku som si znova pripomenula dôležité veci :)

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Já děkuju strašně moc tobě za tak krásný komentář, jsem moc ráda, že si skutečně někdo našel chvilku a můj článek si přečetl, děkuju!
      Moc doufám, že ti operace dopadne v pořádku a ty budeš zase zdravá, přeci jenom zdraví je to nejdůležitější :) A všechno to, čím si teď procházíš, má svůj důvod a na jeho konci budeš přesně tím člověkem, jakým chceš být :) Moc ti držím palce! :)

      Vymazat
  2. Tá ruka ma mrzí, dúfam, že bude čo najskôr dobre!:) Ja som mala minulý týždeň taký klud v škole, ale teraz mi to opäť začalo a každý deň mám písomky .. A to som len na szrednej, som zvedavá, ako to budem zvládať na vysokej

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
  3. V první řadě gratulace ke zkouškám, já mám poslední ve čtvrtek a začínám se modlit, aby to vyšlo, protože tohle zkouškové se děsně vleče a já už jsem z toho tak unavená, že se nedokážu učit, i když vím, že mi hoří za zadkem. Líbí se mi ten pohled na věc, že všechno se děje z nějakého důvodu. Takhle zpětně to většinou taky vidím. Kvůli chlapům nemá cenu se trápit, na to jsem přišla před pár lety. Bylo to na gymplu a mohla jsem si za to sama, protože jsem byla blbá a dělala ty stejné chyby. Ale všechno mi mělo dojít až o pár let později a já jsem vděčná, že mi to vůbec někdy došlo. Pláč je určitě dobrý ventil všeho, taky se mi pak vždycky uleví. A že já brečím furt, několik dnů v měsíci z hormonů a ve zkouškovém z nervů :D Ale vždycky pak mě zavalí příliv nové energie a vidím svět mnohem optimističtěji :) Optimismus je celkově něco, na čem jsem se teď rozhodla pracovat, protože sama nemám ráda věčně negativní a nabručené lidi :D A teda tvoje schopnost narazit do zdi mě fascinuje, seš šikovnější než já :D Dej se brzo dohromady :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Doufám, že jsi dnešní zkoušku úspěšně zvládla! ♥
      Tohle zkouškové se vleklo úplně příšerně.. Tentokrát mi přišlo fakt dlouhý, začala jsem už před Vánoci dvěma zkouškama a skončila jsem až na konci ledna, ale naštěstí jsem všechno zvládla, nedokážu si představit, že bych se teď ještě měla učit na nějakou zkoušku..
      Však já vím, že kvůli nim se nemá cenu trápit, protože vždycky to jsem nakonec jenom já, kdo se trápí, zatímco oni jsou ti v pohodě.. Ale tentokrát to na mě úplně padlo a fakt mě to mrzí.
      Na optimismus bych taky teď chtěla zapracovat, tak snad se nám podaří vidět svět optimističtěji! :)

      Vymazat
  4. Domi, budu ti držet palce a přesně jak jsi psala, občas je dobré si lehnout a brečet, ale nikdy nezapomeň vstát a žít přítomný okamžik a nestresovat se tím co bylo v minulosti (či budoucnosti), prostě si užít to co je teď. Když pořád myslíme "dozadu nebo dopředu", v přítomnosti pak neuděláme něco co nám mohlo změnit budoucnost, mohli jsme dostat nějaký nápad, ale kvůli pesimistickým myšlenkám o minulosti/budoucnosti na to už není prostor.
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je naprostá pravda.. A bohužel to je tak nějak i můj případ, že neustále řeším co bylo a co bude místo toho, aby se soustředila na přítomný okamžik.. Měla bych na tom zapracovat :)

      Vymazat
  5. Hlavu vzhůru, toto jsou věci, které nás obrňují a učí stavět se na nohy, případně později ani nedovolí spadnout...
    Máš tu teď únor, leden hoď za hlavu, tu si umyj, ať se cítíš dobře a nadechni se do nového měsíce. Zrovna mi píše kamarádka, že pro ni byl leden taky nepěkný. A pro mě vlastně v některých věcech taky... Úspěšně máš za sebou zkouškové, GRATULUJU. :)

    OdpovědětVymazat
  6. JAnuár ide pre každého podľa mňa dole vodou :/ a pre vysokoškolákov ešte viac :/ myslím že človek je taký vyčerpaný že ani sám nevie čo už dalej a keď jedno tak ide vštko dole vodou je to taký nejaký čudný domino effect. Veľmi veľmi dúfam, že sa všetko vylepší a vráti sa späť dobrá nálada! :3
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  7. Držím ti palce z celého srdca a ver mi, že všetko sa deje pre niečo, možno tá ruka nie, ale všetko zlé sa ti vráti v podobe dobrého to mi ver :) Hlavne to treba vydržať a byť silná a to ty si :)

    OdpovědětVymazat
  8. Domi přeju vše dobré! Docela dobře rozumím tomu, co si psala, někdy to mám podobně, je dobrý si dovolit plakat, řvát, bouchat, všechno to ze sebe dostat, ale neutápět se a zbytečně se v tom nekoupat dál. Užij si klidu od školy ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Zkouškové mám už také úspěšně za sebou, gratuluju :) a jak píšeš. Všechno bude zase dobré a takové ty další řeči. Ale neboj, ten rok 2017 pro tebe určitě nebude tak hrozný :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji ti k úspěšnému zkouškovému :)

    Jinak mě moc mrzí, že to nevyšlo, ale opravdu věřím, že to jednou vyjde. Nejen u tebe, ale i u mě a všech ostatních, kteří o tom pochybují. Do té doby bychom si měli užívat každý den jak jen to jde a to i s těmi dny, kdy si právě pobrečíme, protože i takové dny jsou třeba. Aby ze sebe člověk vše dostal a mohl čelit dalšímu dni s úsměvem a o několik držených emocí lehčí.

    Teď opravdu nevim, jestli to dává smysl :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. To mě moc mrzí, že to nevyšlo, Domi! :/ Já věřím, že venku prostě na každého čeká ten jeden, který bude tím správným dílečkem skládačky, ale než složíš celé puzzle, taky to chvilku trvá a stojí to někdy fakt dost nervů. :/
    Já nevím, já jsem v tomhle měla asi štěstí, zatím to klape super, ale nikdy nevím, kdy to může skončit. Ale to tak je se vším. :)
    Jinak gratuluji ke zkouškám. :) Určo se to všechno zlepší. (Asi to říká úplně každý, ale ono na tom fakt kus pravdy je!)
    Budu držet palce! ♥︎
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluji k ukonceni zkouzkoveho. A jak rikas novy rok se zbytecne precenuje. Ja svuj novy rok zacala mizerne ... A zatim se to tahne ... Ale doufam, ze je to jen protoze to musi byt a az prekonam tohle neskutecne strasny obdobi. Tak jako odmena prijde neco hezkeho... Byt tu pro nekoho 24/7 je sice hezke... Ale kdyz to clovek potrebuje nekdy i on a nikdo takovy tu neni.. Tak to mrzi. ... Drz se. Si silna holka a usmev je tvym pohonem.

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluji k ukonceni zkouzkoveho. A jak rikas novy rok se zbytecne precenuje. Ja svuj novy rok zacala mizerne ... A zatim se to tahne ... Ale doufam, ze je to jen protoze to musi byt a az prekonam tohle neskutecne strasny obdobi. Tak jako odmena prijde neco hezkeho... Byt tu pro nekoho 24/7 je sice hezke... Ale kdyz to clovek potrebuje nekdy i on a nikdo takovy tu neni.. Tak to mrzi. ... Drz se. Si silna holka a usmev je tvym pohonem.

    OdpovědětVymazat
  14. Gratuluji ke zkouškovému, já měla takovou existenční krizi celý rok 2016 mi přijde, ale jakožto člověk který nemá rád změny se to dalo u mě pochopit-> nová škola nové město neoví kamaráddi, nový systém nové všechno no hrůza. Citím s tebou, ale věř že se z toho dá vyhrabat a pamatuj se že -> the storm will pass, ALWAYS! ;) DRŽ SE!

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju za tak krásné komentáře! Moc si jich vážím ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Presne viem ako sa citiš. Prechádzam si presne týmto istým až na to, že ja som rok verila, že to bude dobre ale verila som iba ja. Čiže ak chceš kludne mi napíš sukromnú správu, pretože presne viem aké to je. Gratulujem k skúškovemu a držím palce a ano nový rok sa preceňuje.
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  17. Gratuluji ke zkouškám a hlavně ať se ve Tvém životě vše co nejrychleji spraví a jsi šťastná. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Třetí zkouškové za tebou? Moc gratuluji! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Gratuluji ke zkouškám! :)
    Ajajaj, ti muži. To mě mrzí. Brečet je fajn. Ale jak jsi napsala - je důležité utřít si pak slzy a jít dál. Věřím, že tahle zkouška tě posunula zase o něco dál a něco sis z ní odnesla.
    I ty šikulko! :D Ať se ti brzo ruka uzdraví! :)
    A dále ti přeju, ať tohle období přejde a ty si zase šťastná.♥

    OdpovědětVymazat
  20. Paci sa mi ako sa vyjadrujes a pises, za formulaciu viet ta chvalim :) nechcela by si napisat knizku?
    K tematu - uz som mala napisany sloh, co ti napisem, ale prislo mi to ako klise, tak som mazala. Nelutuj sa, nedovol myslienkam aby ta ovladali. Bude dobre, osud to uz zariadi ;) to ti slubujem :)
    Gratulujem ku skuskam a drz sa.
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  21. Joo zkouškové dokáže člověka pořádně vyždímat, ale pak ten blažený pocit, až je po všem stojí za to :-D! Mimochodem gratuluji k úspěšně zvládnutým zkouškám :-).
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Domčo, gratuluju k úspěšnému zkouškovému a doufám, že tě chmury co nejdřív opustí a že budeš mít zase spoustu důvodů se smát.

    Chlapi jsou prevíti a většina z nich za ty slzy ani nestojí. A navíc trápením se, člověk přichází o ty příležitosti, kdy mohl jen tak někam vyrazit a potkat toho, kdo za to opravdu stojí:) Vím, že se mi to mele, ale i tak! Hlavu vzhůru:)

    OdpovědětVymazat
  23. Přesně tak, občas prostě některé věci nedávají ihned smysl a děsně nás to trápí, ale tak to prostě má být a posouvá nás to vpřed, ale hlavu vzhůru a pokračuj dál, to nejlepší je před tebou :) A určitě začni být víc sobecká a myslet jenom na sebe, myslím, že si to zasloužíš, dělat jen to co chceš ty bez ohledu na ostatní :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja som rada, že skúškové je za mnou, už som myslela, že to nemá konca kraja. :) a gratulujem k úspešnému zvládnutiu skúšok! :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  25. Já ho mám za sebou už asi dva týdny, dala jsem si totiž dost předtermínů, ale bylo to šíleně náročný. Už jsem z toho byla fakt zoufalá a volno potřebovala jako sůl. :)

    OdpovědětVymazat
  26. Teď nechci, abys mě pochopila špatně, ale po takových článcích se mi stýskalo. :) Nemyslím smutných, ale takových, kde se otevřeš a člověk má najednou pocit, jako bys byla vedle něj a akutně tě chce obejmout.

    Já měla naštěstí zkouškové v zimáku celkem easy, taky bylo první, že jo, ale to další bude hrozné! Nicméně po skončení tohohle zkouškového na mě dopadla podobná nálada.

    Sice v tom nehrála roli jiná osoba, ale jenom já a moje druhé já. Občas se neshodneme a pak z toho vyjdu vždycky jako kulička ležící od rána do večera v pyžamu u seriálů a unikám do pokřivené 'reality' hlavních hrdinů. A uznávám, že když jsi popisovala situaci s pyžamem, vlasy v drdolu, tak jsem se musela usmát, přesně to jsem momentálně já. :)

    Jen jsem ti vlastně tímhle delším komentářem chtěla říct, že vím, jak se cítíš. Znám ten moment, kdy tě sundá někdo, od koho to nejméně čekáš a ty začneš zpochybňovat úplně vše. A stejně tak i věřím, že v tvém případě je to jen dočasná slabost a že s jarem vykveteš i ty a bude zase fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi strašně moc zlatá, děkuju moc za tak krásný komentář ♥ Úplně jsi mi vehnala slzy do očích teď a opravdu moc děkuju. Akutně obejmout bych potřebovala pořád, ale hádám, že zas bude líp u nás obou :)
      Děkuju! ♥

      Vymazat
  27. Január mi zbehol strašne rýchlo a tiež sa v mojom prípade niesol v znamení skúšok, ale čo už my vysokoškoláci zmôžeme.. raz to skúškové musí byť, haha. Všetko bude zas fajn, aj ja mávam horšie obdobia, ale vždy sa to potom zlepší! :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  28. Domi, úplně mi mluvíš z duše! Krásně napsané. Doufám, že se už netrápíš ;) Leden podle mě není moc šťastný měsíc. Každý má plno očekávání, která se snaží naplnit, ale často to prostě nikam nevede :D

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  29. Na začátek ti chci pogratulovat ke zkouškám! Jsi šikovná:)
    A tvůj článek mi skoro vehnal slzy do očí, protože tě naprosto chápu... Tohle se bohužel stává a to dost často. Ale jednou to doopravdy přijde a budeš po téhle stránce plně šťastná! A už aby to bylo, protože si zasloužíš nějakého milovníka, který si tě bude hýčkat!

    Moc ti držím palce ♡ Jen vydržet a je to.
    A ruka už je snad v pořádku:)

    Měj se krásně a nezapomínej se usmívat!

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat