F Last but not least.. - Another Dominika

Last but not least..

Nemůžu uvěřit, že tady teď ležím jako mrtvolka sedím a píšu tenhle článek. Protože druhé zkouškové je za mnou. A úspěšně. A nechápu, že jsem to dokázala.
Tohle zkouškové bylo jiné než to předešlé. Hlavně mi chyběl předěl mezi semestrem a zkouškovým v podobě Vánoc.. Mám tak nějak pocit, jako kdybych přešla plynule z jednoho zkouškového do druhého. Bylo to náročný a mám pocit, jako kdyby si se mnou někdo zahrával a zkoušel, kolik toho vydržím.
Možná to celé byla zkouška, která mě měla naučit bojovat.
Bojovat za to, co chci, naučit se postavit se sama za sebe a pochopit, že změna je možná.
U dvou předmětů se mi stalo, že bych v podstatě ani neměla být připuštěná ke zkouškám - jednou mi opravili špatně test v můj neprospěch a jednou mi pro jistotu napsali čtyřku ještě před tím, než jsem vůbec šla na zkoušku, prý zapomněli, že je ještě jeden termín. Díky, den před zkouškou vidět, že ze zkoušky neprospěju, skvělá motivace!
Ale je to za mnou a pokračuju dál. Další zkouškové budou mnohem náročnější a upřímně pocit, že za rok mám začít řešit bakalářku a za dva roky státnicovat (říká se tomu na bakaláři taky státnice??), uf, není to zrovna ten nejlepší pocit. Ale budu pokračovat bod po bodu, zkoušku po zkoušce a snad, snad, snad to klapne.


V září mi začíná nový semestr a já v podstatě začínám od znova, ale s mnohem lepší startovací pozicí.
Za dva semestry mám 62 kreditů, zbývá mi odstudovat už "jen" 118. A stále mi zbývají všechny rezervní kredity, což je situace, ve kterou jsem si ani neodvažovala doufat.
Ale čeká mě ještě jedna velká změna.
Od září se stěhuju na jinou kolej, do jiný části Prahy, čekají mě nový spolubydlící na buňce a hlavně nová spolubydlící, se kterou budu sdílet společně pokoj. A víte co? Ani mě to neděsí tak moc, jak jsem si myslela, že mě to děsit bude. Stala se úžasná náhoda a pokud všechno už klapne, bydlím s holčinou, která je super a navíc studuje stejný obor jako já, což se rovná takovému malému zázraku, na mém oboru nás moc totiž není.. Uvidíme, jaké to bude, ale když to nezkusím, nikdy to nezjistím a změnu potřebuju. 

Na instagramu u fotky Bena Cristovao (ach, ta prokrastinace), jsem četla úžasnou myšlenku, že pokud u toho, co studujeme, vyloženě necítíme, že to není to, co bychom chtěli dělat, máme to dotáhnout..
..a já to vyloženě necítím, že to není to, co bych nechtěla.
Budu bojovat.

P.S. Definitivně se vracím k blogu a nemůžu se dočkat psaní nových článků a čtení těch vašich článků.
P.P.S. Moc doufám, že se mi během června podaří vytvořit nový design, takže pokud tu někdy v příštích dnech naleznete rozházený blog, nelekejte se.
P.P.P.S. A pokud tu zůstane vše při starém, nepodařilo se mi to.

CONVERSATION

48 komentářů:

  1. Jak jsem aktualizovala blogger a viděla, že Domča přidala článek, hned jsem musela běžet na tvůj blog a číst! Jsem strašně šťastná, že se ti zkoušky povedly! Určitě to takhle půjde dál a za chvíli budeš bakalář ♥
    Přeju hodně štěstí a dalších úspěchů.
    A stejně tak jsem i za tebe ráda, že se stěhuješ a bude s fajn člověkem:) Po tom článku o přátelích jsem moc ráda, že se stalo to, co jsem čekala, že se stane! Že zas najdeš někoho, s kým si budeš rozumět:)
    Těším se na další články!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, to je od tebe strašně moc krásný, udělala jsi mi velkou radost ♥
      Snad, snad.. uvidí se, ale když všechno dobře půjde, tak třeba už za dva roky ze mě skutečně bakalářka bude, ikdyž teď mi to zní tak nepravděpodobně a jako tak vzdálená budoucnost, že nad tím snad radši nechci ani přemýšlet :D
      Uvidíme, jaké to bude.. přeci jenom někoho znát a s někým sdílet pokoj, není to samé, ale vynasnažím se, aby to bylo lepší jak tentokrát :)
      To jsem ráda, fakt moc děkuju za krásný komentář ♥

      Vymazat
  2. Velká gratulace!! Máš před sebou zasloužený odpočinek. :)
    Ja se taky nemůžu dočkat, až začnu psát, ale do posledních přijímaček to prostě musí počkat. :D
    A prosím tě, ty umíš tady vytvářet vzhledy blogu? To máš můj ještě větší obdiv :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně :D ..a tobě budu moc držet palce na přijímačky, určitě je zvládneš :)
      Moc neumím, vždycky se o něco pokusím, a pak to vrátím do původního stavu :D ..ale za zkoušku nic nedám, tak snad to tentokrát klapne :)

      Vymazat
  3. jeeej ani si nevieš predstaviť akú mám radosť aj za teba :)) a z tej novej koleje tiež, možno nájdeš novú bff :) a presne tak, krok po krôčiku až do ciela :) ja budem v ciely až v auguste..ale budem !! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, moc děkuju! :) Uvidíme, mám z toho dobrej pocit, tak snad to bude už jenom ok :)
      Přesně jak píšeš, budeš v cíli a věřím tomu, že to určitě zvládneš, strašně moc ti budu držet palce! ♥

      Vymazat
  4. Tak to je skvelé a môžeš si konečne užívať :) Gratulácia!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Obrovská gratulace! Já věděla, že všechny zkoušky zvládneš :D! Ségra je teĎ ve třeťáku (říká se tomu i tak na vysoký?) v Brně na právech, takže jakoby má za sebou bakaláře (ale ve skutečnosti bakalář není, protože je na tom pětiletym s tím, že když to na konci neudělá, je naprosto nic) a také je z toho hrozně šťastná! :D Takže tak nějak z domova vím, jak super to pro tebe musí být! :) Teď si můžeš užívat, hodit skoro všechno za hlavu a prostě si úžívat. :)
    Seš skvělá, ještě jednou, obrovská gratulace. :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! ♥ A ségře moc gratuluju, věřím tomu, že ještě ty dva roky zvládne a titul mít bude :)

      Vymazat
  6. Gratuluji ke zkouškám, jsi šikovná! :) ted už jeom relax :) mě čeká ještě jeda zkouška z fyziky v úterý a když ji dam, tak už mam taky všecho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, věřím tomu, že v úterý dáš fyziku jako nic a budeš si moc začít užívat léta! :)

      Vymazat
  7. Teším sa na nové články a držím palce, aby si zvládla všetky skúšky a úplne všetko, čo ťa v škole ešte čaká ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  8. Ja od septembra idem tiež na vysokú a celkom sa teším, no na druhej strane ma to aj desí, pretože to je niečo celkom iné, než na strednej a budem takisto aj preč z domu - na intráku a v meste na druhom konci štátu, takže to bude veľká zmena, no snáď pôjde všetko ako má!
    Caroline ~ Dress how you wish to be dealt with :)

    OdpovědětVymazat
  9. Gartulujem moja!! Si šikulka!! :3 :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. No mně zkouškové teprve začíná. Spoustu zkoušek už jsem udělala v předtermínech, ale ofiko zkouškové mi začíná od pondělka. Bude to masakr. Máme to letos posunuté, už ani nevím proč, jinak míváme zkouškové dřív. Takže ti gratuluju a závidím, že už to máš za sebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a neboj, za chvilku to budeš mít za sebou taky! :)

      Vymazat
  11. Velká gratulace Domčo. :)) A co studuješ ? :)

    OdpovědětVymazat
  12. Gratulujem a super že to máš už za sebou!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, asi mi to ještě úplně nedochází, ale jsem za to fakt ráda :)

      Vymazat
  13. Congrats on your exams! Can't wait to see more posts!

    xo
    www.carinavardie.com

    OdpovědětVymazat
  14. Těším se na články a moc gratuluju! :)
    FOXIE SIMMA

    OdpovědětVymazat
  15. Pekný článok a gratulujem :). ten obrázok je super (hah)

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned jsem věděla, že tenhle obrázek je tan pravý :D A Děkuju :)

      Vymazat
  16. haha great post
    http://carrieslifestyle.com

    OdpovědětVymazat
  17. Jsem moc moc moc ráda, že jsi to zvládla, Domi! ♥ Kéž bych už to měla taky vše za sebou. Momentálně čekám na výsledky zkoušky (už 4. den, normálně byly do druhého den). Bohužel, dokud nevím výsledky, tak se nějak nemůžu hnout dál, protože nevím, jestli to mám, takže se mám učit něco jiného nebo si to půjdu napsat znovu :/. Navíc poslední termíny se blíží. Ale snažím se nestresovat. Pokud tuto zkoušku mám, tak už mě čekají "jen" dvě, dvě ty horší no, ale uvidí se, jak to dopadne :). Bojím se toho, co všechno mě ještě potká, ale snad se to zvládne! Pevné nervy v Tvém dalším studiu, úplně chápu, jak se cítíš :). Ale my to zvládneme! ♥

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, úplně chápu tvoje pocity, to čekání je nekonečné.. Vždycky jsem akorát schopná aktualizovat e-mail, jestli už mi přišly výsledky a absolutně se mi nic nechce učit, když nevím, jak na tom jsem.. ale holt se oproti tomuhle musíme obrnit a jít dál. Moc Ti držím palce, aby všechny zkoušky byly úspěšně za tebou, jak píšeš, zvládneme! ♥

      Vymazat
  18. Gratuluji Domi a jsem moc ráda, že už to máš všechno prozatím za sebou :) Moc se těším na nové články a vzhled blogu ♥ :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  19. Trochu opožděně, ale moc ti gratuluju k zvládnutému prvnímu ročníku!!! :-) Teď už to půjde samo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tobě taky moc gratuluju! :) Samo to nepůjde, ale doufám, že to půjde už všechno jenom líp :)

      Vymazat