F Romantické útěky do Irska, Chorvatska a Kodaně - Another Dominika

Romantické útěky do Irska, Chorvatska a Kodaně

 Snad celý minulý rok jsem na blozích hltala články o knížkách od Julie Caplinové z její série Romantické útěky. Tušila jsem, že její příběhy budou přesně pro mě a nemýlila jsem se. Přála jsem si knížky od ní k Vánocům, nakonec jsem dostala ale "jen" dvě. Když na ně byla na jednom e-shopu sleva 25%, objednala jsem si další tři díly. K tomu jsem jako dárek dostala krátkou povídku Nejkrásnější dárek, v níž se znovu setkáme s Avril, která byla vedlejší postavou v Kavárně v Kodani.

Domek v Irsku
První přečtenou knížkou byl Domek v Irsku. Přečetla jsem ji jedním dechem. Zamilovala jsem si kombinaci jídla, irského venkova a rozvíjející se lásky. To bylo přesně to, co jsem od knížky čekala. Moc se mi líbilo, že Hannah nechala všechno za sebou a rozhodla se přihlásit na kuchařský kurz, i když s vařením moc zkušeností nemá. Lákalo ji to a šla si za tím.
Krásný příběh, který vás nebude nudit.


Pláž v Chorvatsku
Letní dovolená na jachtě v Chorvatsku může znít jako sen, záleží ale na výběru společnosti, se kterou tam budete trávit čas. Sestavená partička lidí, o kterou se má starat Maddie, nebyla šťastnou volbou. Alespoň ale nebyla nouze o zápletky, děj se vyvíjel a rychle ubíhal.
Pokud si chcete zkrátit čekání na léto, tato knížka je tou pravou volbou.


Kavárna v Kodani
První knížka ze série Romantických útěků. Hlavně ze začátku bylo poznat, že se jedná o autorčinu prvotinu, postupně se ale příběh rozbíhal. Okouzlilo mě spojení hygge, Kodaně a skupinky novinářů na press tripu včele s Kate, která je má všechny na povel. Při čtení jsem měla neustálou chuť na kávu a dánské pečivo, kéž by se šlo lusknutím prstu přesunout do kavárny Varme. 

Nejkrásnější dárek
V krátkém vánočním příběhu se setkáváme s jednou z novinářek - s Avril, vracíme se ale o pár let zpět, do doby, kdy se seznámila se svým manželem. Na pár stránkách se podařilo autorce vytvořit ucelený příběh, jehož čtení si užijete nejen o Vánocích.


Knížky naprosto splnily moje očekávání. Romantické příběhy, u kterých si odpočinete a necháte si unášet představivostí, jaké by to bylo v cizích zemích. Jídlo, cestování, láska - nesmrtelná kombinace. Líbilo se mi, že každý příběh je jiný, originální. Silné ženské hrdinky, které se nebojí vzít osud do vlastních rukou. Musím také ocenit knižní obálky, které jsou jednoduše kouzelné a ty originální jim nesahají ani po kotníky. 

Už jste se také stihli zamilovat do Romantických úniků?

CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Četla jsem Hotýlek na Islandu a Pláž v Chorvatsku, postupně bych si chtěla přečíst všechny. Jen si myslím, že to chce mezi jednotlivými příběhy pauzy, přece jen jsou trochu předvídatelné ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím naprosto souhlasím :) Je lepší si je dávkovat postupně :)

      Vymazat
  2. Dominiko, myslela jsem, že si to všechno stihla objet :o) O knihách vím od Hanky, ta nás informuje - všechny mi znějí dobře, na dovolenou super čtení.
    Přeji příjemnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ne, i když z těchto míst mi chybí už jen Irsko :D

      Vymazat
  3. Jé, tu jsem zrovna dočetla teď nedávno a moc se mi líbila! Další moje nejoblíbenější ze série. A jinak teda Nekrásnější dárek si chci taky přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejkrásnější dárek byl milé překvapení, krásná povídka :)

      Vymazat
  4. Já mám od Terezky půjčené knížky z Kodaně a z Paříže a oba příběhy jsem si naprosto zamilovala. Po dočtení kodaňského příběhu jsem si hned ten víkend musela upéct skořicové šneky, jak já na ně měla chuť :D Už se těším, až si přečtu další příběhy.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Autorka umí nalákat na všemožné dobroty, na skořicové šneky mám chuť taky :D

      Vymazat
  5. Ahoj Domčo, Caplinová mě defakto provedla loňským rokem a zatím mi chybí dočíst jen Hrad ve Skotsku a pár jejích knih pod pseudonymem Jules Wake. Zrovna přemýšlím do čeho se pustit dřív. Nicméně její knihy jsem si absolutně zamilovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě! :) Já jsem to nevydržela a ze série jsem si koupila už všechny knížky, co zatím vyšly :)

      Vymazat
  6. Já bych si tuhle sérii přečetla tak ráda, ale v knihovně nemám místo a marně už několik měsíců čekám, až Knižní klub spustí nějaký nový e-shop s elektronickými knihami.
    Hezký den. 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S místem mám problém i já, musím si zas trošku protřídit knihovničku :)

      Vymazat
  7. Od autorky už mám přečteno všechno! Domek v Irsku za mě úplně nejlepší kniha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla moje první přečtená kniha a nasadila laťku hodně vysoko :)

      Vymazat
  8. I haven't read it yet. Thanks for sharing.
    I invite you to visit my last post. Have a good week!

    OdpovědětVymazat
  9. Já četla Kavárnu v Kodani a byla to knížka, kterou jsem v posledních letech četla snad nejdéle. :D Absolutně předvídatelný konec, nudná hlavní hrdinka a ani prostředí Kodaně mě nedokázalo vtáhnout. Nerozumím poblázněnosti touto autorkou a asi jsem jediná na světě, která si další knížku od ní už fakt nepřečte. Maximálně kdyby vyšlo něco o Praze, ale i tak bych se hodně rozmýšlela. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předvídatelné konce knížky mají, ale to se dá u podobné literatury čekat :) Kavárna v Kodani se mi zdála slabší, možná proto, že to byla její první knížka z této série :)

      Vymazat
  10. Ahoj Dominiko, moc Tě zdravím. Já četla od autorky jen Domek v Irsku, hezké čtení. Měj se dobře, pozdravuju. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Zamilovali jsme si je u nás celé ženské osazenstvo v rodině. Já četla Pekárnu v Brooklynu, Cukrárnu v Paříži, Hotýlek na Islandu, Pláž v Chorvatsku a Nejkrásnější dárek. Ještě mi zbývají 4 jelikož máme doma všechny knihy z této série. Většinou minimálně já je čtu hlavně když mám stresující období a potřebuji vypnout.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že jste si je tak oblíbily :) Já už mám doma taky všechny knížky ze série, ale nechci je přečíst všechny najednou :)

      Vymazat
  12. Její knížky naprosto miluji :).

    OdpovědětVymazat
  13. Zatím jsem přečetla Kavárnu v Kodani a doma mám Chatu ve Švýcarsku...na léto bych si ale chtěla pořídit právě Pláž v Chorvatsku, myslím že to bude ideální čtení během dovolené. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Obálky jsou nádherné <3 na tyto knížky slyším jen samou chválu. Myslím, že si je někdy také přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tyhle knížky jsem objevila vloni v létě a miluju je! Jak nejsem zrovna obdivovatel romantických příběhů, tak u tady těch se bavím a utíkám si k nim odpočinout. Už jen ty útulný obálky jsou uklidňující :) Už mám přečtené Irsko a Kodaň a čeká na mě Skotsko a Island. Dokonce i přítelova mamka si je oblíbila a tak jsme jí teď k narozkám koupili Chorvatsko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jste si knížky oblíbily :)

      Vymazat
  16. Od autorky jsem četla zatím jenom dvě knihy a naprosto se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat