F Plitvická jezera - Another Dominika

Plitvická jezera

Když jsem přemýšlela, na co tento rok dát příspěvek na rekreaci z práce, poznávací zájezd do zahraničí byl téměř jasnou volbou. Chtěla jsem se někam podívat a zároveň jsem potřebovala a chtěla, aby příspěvek pokryl náklady mně i příteli. Výběr nakonec nebyl tak složitý, takřka hned jsem měla jasno. První volba padla na Plitvická jezera, národní park v Chorvatsku, který je znám svými jezery, vodopády a úchvatnými scenériemi. 
Itinerář cesty byl poměrně drsný a kdybych nechtěla utratit příspěvek z práce, nejspíš bych do toho nešla. Noční cesta do Chorvatska, jeden den v národním parku a v noci cesta zpět. 
Ale ta nádhera za trochu nepohodlí stála.



Vstupné na Plitvická jezera se liší dle období, kdy je navštívíte. My navíc neočekávaně vychytali promo week, kdy od 1. října do 9. října měli zhruba o polovinu levnější vstupné (za dospělého jsme zaplatili 80 kun (cca 270 Kč)), navíc na veškeré občerstvení byla sleva 25%. Co jsem se dívala, tak tato akce se pravidelně na podzim opakuje, takže to může být takový malý tip pro Vás, jak se tam podívat a zároveň ušetřit. Navíc podzimní barvy návštěvě dodávají nezaměnitelnou atmosféru. 
V parku můžete využít i možnosti se svést autobusem a lodí, obojí je v ceně vstupenky a můžete se svést kolikrát chcete. Doporučuju obojí využít, ušetříte trochu času, energie a navíc je to i zážitek.













My jsme na cestu využili poznávací zájezd od cestovní kanceláře České kormidlo, ale můžete si tam udělat výlet i třeba až  budete na dovolené v Chorvatsku. 
Návštěva stojí za to.

Byli už jste v tomto parku? Nalákaly vás moje fotky?

CONVERSATION

45 komentářů:

  1. Na Plitvičkách jsem byla před 2 roky a nadšená jsem byla úplně stejně jako vy, rozhodně jedno z nejkrásnějších míst, co jsem kdy viděla. Z Česka to navíc není tak daleko, a tak se dá jet pouze na víkend na otočku, podobně, jako jste jeli vy. Jsem ráda, že vám vyšlo počasí, u jednodenního výletu od CK, navíc na podzim, to musel být docela risk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem zájezd objednávala, tak jsem si ani nepřipouštěla, že by nemuselo vyjít počasí. Ráno jsme sice šíleně zmokli, ale pak už naštěstí svítilo sluníčko :)

      Vymazat
  2. To máte v práci tedy pěkné benefity, to by se mi taky líbilo. :) Ale tím že dělám na sebe, mám trochu smůlu. :D
    Jak píšeš, zní to teda jako dost hrrr akce bez pořádného odpočinku, ale je to opravdu nádhera. V Chorvatsku jsem byla naposledy asi před 7 lety se školou a vždy jen na dovolené u moře. Park je ale nádherný a doufám, že budu mít taky možnost se tam jednou podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tento benefit je fajn, ale za je to vykompenzovaný jinými věcmi, které tak moc fajn nejsou ;)
      Taky doufám, je to nádhera, která ani na fotkách tak nevynikne :)

      Vymazat
  3. To je nádhera. Ja už som si myslela že ste niekde v Amerike :D

    SATIN DRESS

    OdpovědětVymazat
  4. Tam bych se chtěla taky někdy podívat. Už na fotkách je to nádherné a v reálu to musí být ještě lepší. ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Nikdy jsem tam nebyla a ani jsem nevěděla, že v Chorvatsku je něco tak hezkého :)) Určitě bych se tam někdy ráda podívala, ty fotky jsou krásné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na podzim to tam musí být nádherné! My jsme tam měli možnost se podívat, ale zamířili jsme to do národního parku Krka, který je kousek vedle :) Ráda bych se tam ale ještě někdy jindy podívala :) I když teda asi ne v rámci takhle 3denního náročného výletu... :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se tam podíváš, stojí to i za ten tří denní zájezd :D

      Vymazat
  7. Ahoj, sice jsem v Chorvatsku byla třikrát, ale tady nikdy. Podle fotek to vypadá skvěle! Tak třeba někdy v rámci letní dovolené...

    OdpovědětVymazat
  8. Lákavé fotky a na podzim tam předpokládám není tolik lidí, takže by se tam líbilo i nám (nemáme rádi místa s davy turistů).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě mě překvapilo, jak strašně moc lidí tam bylo :)

      Vymazat
  9. Na tento zájezd jsem snad taky pokukovala, ale nakonec to bohužel nevyšlo:( Ale vypadá to moc krásně a i moc pěkné fotky:)

    OdpovědětVymazat
  10. Panejo, za jeden den tam a zpátky, do je dost masakr, máš můj obdiv! Na Plitvice bych se moc ráda někdy podívala, vlastně do Chorvatska obecně, nikdy jsem tam nebyla... Tak snad se mi to někdy mimo sezónu a největší vedra povede :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nikdy jsem u nich nebyla, ale strašně ráda bych tam jednou chtěla!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Dominiko, na Plitvickývh jezerech jsem byla a je to opravdu krása, taky jsem byla nadšená. Je dobře, že jsi jela. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Dominiko, na Plitvickývh jezerech jsem byla a je to opravdu krása, taky jsem byla nadšená. Je dobře, že jsi jela. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Ještě jsem tam nebyla, ale strašně ráda bych se tam jednou podívala. <3

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné místo, doufám, že se tam jednou také podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  16. To je taková nádhera, až z toho zrak přechází! Je to opravdu nádherné místo a je mým snem se tam jednou podívat! Nádhera! Moc děkuji za tento článek, protože mě jen utvrdil v tom, že jednou se na ty jezera musím opravdu dostat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda :) Přeju ti, aby ses tam jednou podívala :)

      Vymazat
  17. Krásné místo! Moc pěkné fotky 🙂, jednou bych se tam chtěla také podívat. Líbí se mi i cenově zvýhodněné vstupné v tomto období 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, místo je to nádherné, snad se tam také podíváš :)

      Vymazat
  18. Přímo pastva pro oči i duši...dokonalé místo! :) Také bych se tam ráda jednou podívala, tak snad se mi to někdy splní. :))

    OdpovědětVymazat
  19. Stejný výlet jsem podnikla 4 roky zpátky s mamkou :). Máme na to hezké vzpomínky, je to tam krásné :).

    OdpovědětVymazat
  20. ráda bych se tam podívala :) příroda je nádherná a na podzim to vypadá, že je tam více klidu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Více klidu asi ano, ale i tak mě překvapilo, kolik tam bylo lidí :D

      Vymazat
  21. Já tam ještě nikdy nebyla, ale toto místo mám v plánu, jen s tím, jak přítel naplávoval výlety do konce roku a i na příští rok, tak nevím, kdy se tam vydám :D on j takovej trochu akční. Jinak nad tímto zájezdem jsem také dřív uvažovala, že pojedeme s kámoškami.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že se podíváte na spoustu jiných krásných míst a jednou vyjdou i Plitvice :)

      Vymazat