F Kosmetika Lobey - Another Dominika

Kosmetika Lobey

 Po pár měsících zkoušení nadešel ten správný čas na sepsání recenze na kosmetiku od české značky Lobey. Jedná se o funkční, přírodní veganskou a na zvířatech netestovanou kosmetiku, která byla založena v roce 2018 třemi kamarády. Produkty jsou bez chemie a ve vratných obal ze skla a dřeva, zároveň si můžete pak dokupovat jen náhradní náplně, čímž se ještě sníží spotřeba odpadu.
Já si na vyzkoušení koupila výhodný balíček, který obsahoval denní a noční krém, obličejovou a intimní mycí pěnu, tělový olejíček a odličovací mléko. Později jsem ještě vyzkoušela krém na akné a problematickou pleť. Průběžně si dokupuju náhradní náplně mých oblíbených produktů.


Denní a noční krém
Bez debat to jsou nejlepší krémy, jaké jsem kdy měla. Krásně se roztírají, vstřebávají a jsou účinné.
Denní ochranný obličejový krém používám každé ráno na vyčištěnou pleť, na kterou si ještě stříkám růžovou vodu. Díky krému jsem přestala používat podkladovou bázi, což se ukázalo jako krok k lepšímu, navíc se mi make-up i lépe roztírá a vydrží celý den.
Noční vyhlazující sérum je prvním vyloženě noční krém, co jsem kdy měla. Mám na něm ráda to, že pleť hydratuje, ale nezanechává jí mastnou a rychle se vstřebá.
Když jsem používala krémy z originálního obalu, měla jsem problém s jejich parfemací, která mi nebyla příjemná a cítila jsem ji i pár minut po nanesení krému. Když jsem ale krémy doplnila z náhradní náplně, parfemaci už necítím žádnou.

Krém na akné a problematickou pleť
Řada na akné je novinkou letošního jara. Mně se akné od začátku používání Lobey hodně zlepšilo, proto jsem nepovažovala za nutné vyzkoušet celou řadu, zaujal mě ale krém, který se dá používat ráno i večer. Krém se opět skvěle roztíral, nijak nevoněl, což mi po používání denního a nočního krému s parfemací dost vyhovovalo, problémem ale bylo, že se mi začala zhoršovat pleť. Jediné moje vysvětlení je, že bylo chybou ho používat bez dalších produktů z akné sady, zároveň si ale nemyslím si, že by to mělo vadit.


Obličejová mycí pěna
Můj nejoblíbenější produkt. Mycí pěny patří do mojí péče o pleť už několik let, vyzkoušela jsem většinu z těch, které se v drogeriích nacházejí, ale žádná nesahá této ani po kotníky.  Pokožku krásně dočistí, je jemná a pleť i zklidní. Krásně se s ní pracuje a je moc příjemná. Pokud bych si měla vybrat jeden produkt, který budu od Lobey používat, byl by to právě tento.

Jemná intimní mycí pěna BIO
Druhým nejoblíbenějším produktem je právě jemná intimní mycí pěna. Opět je moc příjemná, šetrná a jemná. Jedno balení mi i při pravidelném používání vydrželo skoro půl roku a určitě se neplánuju vrátit zpátky k běžným intimním mýdlům dostupných v drogeriích.


Pěstící tělový olej
Z tělového oleje mám rozporuplné pocity. Těšila jsem se, že to snad bude konečně ten olej/krém na tělo, který budu ráda a pravidelně používat. Četla jsem, že se rychle vstřebává a pleť velmi dobře hydratuje. Bohužel mi ale olej zůstává na pokožce ještě dlouho po té, co se namažu a vůbec mi nevyhovuje, že jsem od něj celá upatlaná, a to včetně obalu produktu. Na druhou stranu pleť ale skvěle hydratuje a je to záchrana na suchá místa.
Odličovací mléko
U tohoto produktu si jsem jistá, že si ho znovu už nekoupím. Sice pleť včetně očí dokonale odlíčil, ale na celkové odlíčení bylo potřeba poměrně dost produktu, největším problémem byla ale aplikace. Už zhruba od půlky lahvičky jsem měla problém produkt dostat ven. Jednoduše poměr cena/výkon mě nepřesvědčil o tom, že bych produkt chtěla používat i dál.


Co se mi ale na značce moc líbí, jsou její ReSáčky, čili sáčky s náhradní náplní. Jednoduše si koupíte ty a už jen produkt doplňujete do originálních baleních (pozor - u krémů je nutné kalíšky důkladně umýt - zalít vařící vodu, nechat chvilku působit a odstranit veškeré zbytky krému). Zároveň jsou skvělé i cestovní lahvičky, které si díky ReSáčkům snadno naplníte.


Co můžu naprosto doporučit, je obličejová a intimní mycí pěna. Obešla bych se bez odličovacího mléka, které je sice fajn, účel plní, ale když si představím, že bych si mlékem měla pravidelně odličovat celý obličej, trošku mě mrazí, protože bych se asi nedoplatila, zároveň i aplikace nebyla zrovna nejpříjemnější. Tělový olejíček a krémy bych zařadila mezi ty lepší produkty, tělový olejíček sice po dopotřebování dál používat nebudu, krémy mi ale vyhovují a budu je používat i dál. Upřímně se ale v denních a nočních krémech moc nevyznám, tak je možné, že se najdou i lepší, jen bych se ale obávala, že složení by bylo horší.

Znáte tuto značku? Zaujala Vás něco od ní?

CONVERSATION

36 komentářů:

  1. Ahoj Dominiko, o této značce jsem už četla. Líbí se mě, že není testovaná na zvířatech a také možnost dokupování náhradních náplní. Děkuju za ukázku, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá recenze, já značku vůbec neznám. Tak se mi líbí koncept náhradních balení.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Značku vůbec nezná, ale moc se mi líbí to balení :).

    OdpovědětVymazat
  4. O značce jsem ještě neslyšela, ale vypadá víc než sympaticky. Mně se líbí, že není testovaná na zvířatech a také ty sáčky k doplnění, to jsem ještě neviděla a přijde mi to moc fajn.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  5. O této kosmetické značce jsem již slyšela, ale přímou zkušenost s ní zatím nemám. Každopádně vypadá velmi zajímavě a ráda bych od ní také něco vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se nejvíc líbí ta myšlenka znovu plnitelných balení :) Ale ty ceny jsou teda pro normálního člověka celkem vysoké... :D Ale jinak hezká myšlenka :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ceny jsou i pro mě vysoký, ale říkám si, že je investice do sebe, navíc jsem přestala používat jiné zbytečné produkty na pleť, tak aspoň ušetřím tím, že nemám potřebu zkoušet pořád něco nového :)

      Vymazat
  7. Skvělé tipy, díky za tuhle recenzi. Produkty jsem viděla poprvé myslím tady a přišlo mi to hrozně drahé, tak mě zajímalo, jestli to za to stojí. Koukám, že na e-shopu mají i nějaké testery, tak to je super, možná si jich pár také někdy objednám na zkoušku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, cena je vysoká, ale jak jsem psala výše, beru to i jako investici do sebe a zároveň si už aspoň nekupuju zbytečné další produkty na pleť :)

      Vymazat
  8. Značku už jsem někde viděla 🙂. Je skvělé, že je zde možnost dokoupení náhradních náplní a nekupovat tak daný produkt celý znovu 🙂.

    OdpovědětVymazat
  9. Já od značky nezkoušela ještě nic, nicméně kamarádka tuhle značku miluje!

    OdpovědětVymazat
  10. Značku neznám, ale líbí se mi ty produkty, hlavně ta dřevěná víčka. :D Určitě by se mi hodil ten krém na akné a noční krém. :))

    OdpovědětVymazat
  11. O této kosmetice slyším poprvé a musím říct, že se mi zalíbila. :-) A další plus - produkty sami o sobě vypadají krásně! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Problematickou pleť mám celkem dost, dalo mi zabrat, než jsem narazila na produkty, které by mi opravdu vyhovovaly. :) Značka vypadá moc dobře a produkty jsou určitě super! :) Zaujala mě hlavně ta obličejová čistící pěna..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je nejlepší :) Jsem ráda, že jsi takové produkty našla :)

      Vymazat
  13. Reklamy na tuto značku kosmetiky mi vyskakují všude možně, ale nikdy jsem jí nezkoušela. Produkty vypadají vzhledově moc hezky a je skvělé, že se dá dokoupit náhradní balení ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mi taky líbí :) Reklamy na mě vyskakují na IG, ale myslela jsem si, že je to tím, že značku sama sleduju :)

      Vymazat
  14. Ja o tejto značke počujem po prvýkrát a musím povedať, že prvý dojem na mne zanechala dosť dobrý :) Hlavne ten denný a nočný krém by som tiež rada niekedy vyskúšala :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ti představila pro tebe novou značku :) Za vyzkoušení určitě stojí :)

      Vymazat
  15. Značku neznám, ale rozhodně mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ačkoliv značku neznám, líbí se mi její charakteristika. Takových by mělo být víc, já zatím stále ujizdim na svém milovaném Saloos ❤️

    OdpovědětVymazat
  17. Mám úplně stejné zkušenosti s produkty jako ty! Až na ten krém na akné. Přišlo mi, že ten teda smrdí jak sanytol a taky pleť po něm spíše k horšímu a to jsem měla i v sadě se sérem a mycí pěnou na akné. Ve finále jediné co si z této sady asi znovu koupím je ta mycí pěna na akné. Ta je celkem fajn. Jinak to odličovací mléko lepší od Neutrogeny a nebo Vichy.. A ve finále tyhle značky vyjdou snad i levněji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po krému na akné se mi taky pleť zhoršila, vrátila jsem se zpátky k nočnímu a dennímu :) Odličovací mléko si momentálně kupuju od Alverde, odvede stejnou práci jako to od Lobey, jen je mnohem levnější :)

      Vymazat