F Zážitková ZOO Zlín - Another Dominika

Zážitková ZOO Zlín

 Před pár týdny jsem u holek z ACOS viděla video z Východní Moravy, kde mimo jiné navštívily i ZOO Zlín, kde krmily žirafy. A tak jsem se po dlouhé době nechala zinfluencovat, přála jsem si do ZOO taky zajet a žirafy si nakrmit. Dva dny před mými narozeninami mi přítel přání splnil a užili jsme si nedělní odpoledne v jednom z nejnavštěvovanějších míst na Moravě. 


Prioritou pro mě bylo krmení žiraf, které se během letních prázdnin koná každý den v jedenáct, v jednu a ve tři. Ve vybraný čas si od zaměstnanců můžete za stovku koupit krmení pro žirafy (my dostali čtyři větvičky), pak už stačí jen popojít k žirafě a nechat ji, aby si vzala listy z větví. Moc si nakrmit žirafu z očí do očí je zážitek a i když to bylo rychlý, tak jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost. Navíc je i super, že lidi na vyhlídku k žirafám pouštějí postupně, takže si krmení můžete v klidu užít a žirafu máte sami pro sebe.


ZOO Zlín toho ale nabízí mnohem víc. Překvapila mě možnost pohladit si rejnoky (když přijdete včas, můžete si i koupit krmení a nakrmit si je) a možná trošku nedovoleně jsme si pohladili i tučňáka (a já jsem se mu klasicky jako jediná ze všech těch lidí nelíbila a klovl mě). 
Zklamáním naopak byli sloni, kteří sice mají obrovský venkovní výběh, jen to bohužel znamená i to, že když máte smůlu, budou kdesi za kopcem a vy z nich neuvidíte vůbec nic. Když byste ale měli štěstí, mohli byste vidět první africké slůně narozené v ČR.











A jaké je moje nejoblíbenější zvíře v celé ZOO? 
Samozřejmě surikaty.
Vždycky u jejich výběhu strávím nejvíc času. Kór když je mají ještě vyřezané v nadživotní velikosti a hnedka vedle stánek s tou nejlepší kávou.



Chodíte rádi do ZOO? V jaké se Vám líbilo nejvíc?



CONVERSATION

46 komentářů:

  1. Ty žirafy ti hrozně závidím. Miluju je od dětství a vždy se na ně do zoo těším😍. A ještě je krmit? TO je prostě totální paráda. Já byla nedávno v pražské zoo a fakt si to s kamarádkou užila. Byly jsme tam x hodin a bylo to skvělý🐎🐒🐈🐃🐐🦎🐬!

    MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pražské jsem byla v červenci a je super, jen už je možná až moc velká :D

      Vymazat
  2. Do ZOO chodím moc ráda a ta ve Zlíně je jedna z nejhezčích, už jsem tam byla několikrát, naposledy loni s mamkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlínská ZOO mě mile překvapila a ráda se do ní budu vracet :)

      Vymazat
  3. Já miluji zoo a zlínská je moc krásná :) Žirafy jsem teda nekrmila, ale rejnoky si pohladila :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že si příště třeba nakrmím i ty rejnoky :D

      Vymazat
  4. Ti rejnoci, to byl pro mě něj zážitek! Byli jsme ve Zlíně asi 5 let zpátky, koukám, že je tam zase něco nového 😇🙂 ..tučňák mě pobavil 😇😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už se story s tučňákem taky směju, ale v ten moment mě zatrnulo, nečekala jsem to a dost to bolelo :D

      Vymazat
  5. Dominiko, moc hezké fotky. A krmení žirafy z očí do očí muselo být super.

    OdpovědětVymazat
  6. To je paráda, škoda že je Zlín tak daleko. Nejvíc se mi zatím líbilo v Liberci a Jihlavě a ráda bych se někdy podívala i do Brna kvůli medvědům. :D Vlastně i v olomoucké to bylo fajn, tam byli hodně aktivní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V brněnské ZOO jsem byla minulý rok na podzim a taky se mi v ní moc líbilo, jen zrovna ty medvědy jsem neviděli :D

      Vymazat
  7. Já ZOO miluju, hrozně mě baví si je procházet. Nejradši mám tu olomouckou, ikdyž hned na paty ty šlape ta v Paříži :) To krmení žiraf muselo být hrozně super! Také jsem to u holek zaregistrovala :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do olomoucké bych se taky chtěla podívat :) Ale asi až za nějaký čas, v červnu jsem totiž stihli ještě tu v Praze, tak abychom si to trošku rozložili :)

      Vymazat
  8. Ahoj Dominiko, Zoo navštěvuju hlavně s vnučkama. Byli jsme s nima v Zoo Olomouc, Chleby, Praha, Dvůr Králové. To krmení muselo být super, moc hezké všechny fotografie ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ráda Zoo, tak bych měla napravit se do nějaké podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  10. V Zoo ve Zlíně jsem ještě nebyla, ale teď se tam musím podívat, protože chci taky krmit žirafy. Jinak surikaty jsou taky moje oblíbené, já se u nich vždycky hrozně nasměju, jak vtipně koukají. Skvělé fotky, miluji zvířátka. Až nám náš prďolka povyroste, tak budeme asi stálými návštěvníky těchto zahrad - ne jen ve Zlíně tedy.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  11. Zážitek - krmení žiraf musel být úžasný! Taky bych jednou chtěla být tak blízko. Do zoo chodíme pravidelně každý rok a nejvíce času vždy strávíme u žiraf a lachtanů 😀.

    OdpovědětVymazat
  12. V Lešné jsem byla asi před 10 lety a moooc ráda na to vzpomínám :) krmení žiraf a hlazení rejnoků tam ještě myslím nebylo. Doufám, že se tam brzy zase podívám, protože se mi tam moc líbilo :). Nejvíce se mi ale líbí jihlavská ZOO. Pak ta pražská, ale ta je hooodně veliká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jihlavské jsem ještě nebyla, naopak v té pražské jsem byla dva měsíce zpátky a horko těžko jsme ji za odpoledne stihli :)

      Vymazat
  13. To je krásný místo. Já mám Zoo strašně ráda a ve Zlínské jsem nikdy nebyla :-) Teď bych ráda zašla i do té naší pražské, tak snad se mi zadaří. Vždycky nejraději chodím k opicím, jsou totiž vtipné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti podaří do ní zajít, na konci září by měli otvírat nový pavilon goril, tak ten by se ti mohl líbit, když máš ráda opice :)

      Vymazat
  14. krmila jsem si žirafy v brněnské zoo a bylo to skvělé :) měli jsme pro ně pamlsky, pohladila jsem si je... bylo to skvělé :) ve zlínské zoo jsem také byla a rejnoky si hladila, manžel odvahu neměl :D ten koukal zpozdálí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to jsem ani nevěděla, že to jde i u nás v Brně :)

      Vymazat
  15. Tyhle interaktivní prvky v ZOO jsou to nejlepší, škoda, že jich je v Česku zatím docela málo. V pražské ZOO se mezi lidmi promenádovali lemuři, na Tenerife byla možnost pohladit si papoušky... Žirafy jsem ale ještě nekrmila a je to skvělé lákadlo! Věřím, že to Zlínu přitáhne návštěvníky z celé republiky. Díky za skvělý tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde super, když je možnost být zvířatům blíže :) V pražské ZOO jsme taky byli v pavilonu u lemurů, jen se zrovna všichni schovali tak dobře, že je ani zaměstnanec ZOO nemohl najít ;)

      Vymazat
  16. Boží! Já už v ZOO nebyla tak strašně dlouho a přitom jsem je jako malá úplně zbožňovala. Byla jsem ve spoustě z nich, ale v té Zlínské zrovna ne, protože jsem jí od rodného města měla fakt přes celou republiku. Krmení žiraf zní ale naprosto skvěle, třeba až budu zase někdy v ČR, tak se najde čas tam vyrazit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla teprve minulý rok po možná i deseti letech v ZOO a je to fajn se občas do nějaké podívat, tak ať ti vyjde třeba ta zlínská :)

      Vymazat
  17. Krásné fotky, to mi připomíná, že jsem už dlouho nebyla v zoo! A to bydlím hned za rohem od té brněnské, budu si tam muset zas zajít :D Miluju zoo, mým cílem je navštívit všechny zoo v Česku, tak na tom pomalinku pracuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezký cíl :) V brněnské jsem byla před rokem a moc se mi líbila :)

      Vymazat
  18. V této zoo už jsem byla několikrát, ale krmení žiraf je pro mě novinkou. Mně se nejvíc líbilo krmení rejnoků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkem mě mrzí, že jsem k rejnokům šli až před zavíračkou, takže krmení pro ten den už nebylo dostupný, tak třeba příště :)

      Vymazat
  19. Zoo vypadá suprově :)
    A omlouvám se, ale uhodilo mě to do očí... nepíše se "kord" (to je typ meče), ale kór.

    OdpovědětVymazat
  20. Nádherné fotky :) Zoo vypadá zajímavě, jen je pro mě docela z ruky :)

    OdpovědětVymazat
  21. Surikaty zbožňuju, začalo to při mém pobytu v Austrálii... :)

    A pohladit si rejnoka? To bych brala taky, lol.

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to zážitek :) Ale příště bych si je chtěla i nakrmit :)

      Vymazat
  22. Tak tahle Zoo mi v seznamu poznaných ještě chybí v odskrtnuti. Tam musíme, teď s malým určitě

    OdpovědětVymazat
  23. Ve Zlíně v Zoo jsem ještě nebyla, ale podle fotek koukám, že je nádherná! Miluju takové výlety..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, doufám, že na podobné výlety budu moc vyrážet častěji :)

      Vymazat