F Co jsem přečetla | listopad - prosinec - Another Dominika

Co jsem přečetla | listopad - prosinec

Na začátku roku jsem ani moc nevěřila, že bych zvládla po celý rok vydávat články s knížkami, které jsem přečetla. Poslední dva měsíce roku 2021 jsou za námi a já vydávám tu poslední kapitolu za listopad a prosinec. 

Umění být zdráv | Jan Vojáček
Knížka, která mi přišla do ruky v ten správný čas. Inspirativní kniha o jiném, komplexnějším pohledu na zdraví. Myšlenky pana Vojáčka mi jsou blízké a našla jsem se v nich. Nedávno vyšel druhý díl, který jsem dostala k Vánocům a nemůžu se dočkat, až se do knihy pustím. 


Já jsem úžasná | Petra Eatjuicy Halušková
Knížka, která k vám promlouvá. Je psaná v ich formě, čili to, co čtete, si zároveň v první osobě promítáte i do svého vědomí. Líbilo se mi, že se knížka dotýkala mnoho témat, která jsou pro mě osobně důležité a chtěla bych na nich zapracovat. Doporučuju ale číst knížku pomaleji, nebo by se vám mohlo stát to, co mě, že se vám až moc pozitivní a nadšený tón trošku zprotiví.


Nespatřeni (Strážce ztracených měst 4) | Shannon Messenger
O této knížce jsem psala samostatný článek, který najdete tady


Temné cesty | Chevy Stevens
Další knížka, která si zasloužila samostatný článek. Pro jeho přečtení klepněte sem.


Manželé odvedle | Shari Lapena
Thriller, o kterém už spoustu z vás určitě slyšelo. Kniha se stala bestsellerem, čemuž se vůbec nedivím. Je skvělá, plná zvratů a když už si myslíte, že víte, jak se to stalo, o pár stránek dál zjistíte, že vlastně nevíte vůbec nic. Manželé odvedle můžu jedině doporučit, nebudete zklamaní.


Někdo cizí v domě | Shari Lapena
Poslední kniha, kterou jsem v uplynulém roce přečetla, je thriller od stejné autorky jako ten předchozí. I v tomto bylo plno nečekaných zvratů, ale oproti Manželům odvedle jich bylo méně a kniha byla slabší. I tak ale kniha za přečtení stojí a bude vás bavit.


Dohromady jsem za celý rok přečetla 34 knih, což znamená, že jsem každý měsíc přečetla necelé tři knížky. Myslím si, že to vůbec není špatné skóre.

A co jste za poslední dva měsíce roku 2021 přečetli vy? Kolik knížek přečtete za měsíc?

CONVERSATION

28 komentářů:

  1. pěkný počet :) z knih jsem nečetla ani jednu, ale znám autorku Lapena :) maminka od ní četla všechny knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že si přečtu i další knihy od ní :)

      Vymazat
  2. Tak moje skóre je 40 knih :), takže 3,5 do měsíce. Z těch v tomto článku jsem četla obě knížky od Shari Lapeny a přečíst bych si chtěla Temné cesty

    OdpovědětVymazat
  3. Já se musím přiznat, že když jsem četla Manželé odvedle, vůbec jsem z toho nejásala - hodně mi to připomínalo Pusinku Sophie Hannnah, ale za nějaký čas jsem se pustila do Někdo cizí v domě a byla jsem nadšená. S každou další knihou mě autorka příjemně překvapuje. Oblíbila jsem si ji. 🙂
    Počet přečtených knih za rok je tentokrát dvaadvacet. Na konci roku jsem onemocněla a pak už na čtení během svátků nebyl čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to se těším, až si přečtu i další knížky od něj :)

      Vymazat
  4. Tento rok by som chcela už konečne čítať viacej. Keďže mňa moc nebaví beletria, tak ma veľmi zaujala knižka: ja som úžasná. tú si určite prečítam.
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  5. Já čtení během roku docela flákala. Až od září jsem se dokázala začíst a několik knih jsem přečetla, v prosinci dokonce dvě. Každopádně v roce 2022 bych ráda každý měsíc přečetla jednu knihu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Manželé odvedle a Někdo cizí v domě mám na svém seznamu už sakra dlouho! :) Teď dočítám Dívku v ledu a to je teda taky pěkně napínavé! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pár knih jsem už taky četla. Já zvládnu přečíst tak pět knih a víc. Záleží na tom, kolik volného času zrovna mám. Jinak čtu každý večer místo televize.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi velká čtenářka :) Já se teprve snažím večerní televizi omezovat :)

      Vymazat
  8. Interesujące propozycje (co do pierwszej książki, ciekawa zbieżność nazwisk, bo mieliśmy w Polsce poetę o nazwisku Wojaczek 🙂).

    OdpovědětVymazat
  9. Já se přiznám, že jsem na to vůbec o Vánocích neměla čas, ale knihy, které jsi přečetla ty vypadají moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  10. Ty jo, už ani nevím co všechno jsem přečetla, ale například Pomalu hořící oheň, Slušní lidé, Vánoční koledu apod., přečtu okolo 10 knih za měsíc :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  11. Nečetla jsem tedy ani jednu z nich a upřímně to vůbec nejsou mé oblíbené žánry, ale páni obdiv za to, kolik si toho stihla přečíst! :D Já jsem ráda, když stihnu za 2-3 měsíce aspoň jednu knihu. Ale je pravda, že novinku od Hartla, kterou jsem dostala k Vánocům, jsem stihla přečíst za 2 týdny. :D tak aspoň něco takhle na začátek roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, každý čteme něco jiného a taky úplně nevím, jestli bych před rokem thrillery četla ;)

      Vymazat
  12. Já jsem úžasná, to je skvělý název! :-D Neznám ani jednu knihu. Já jsem se teď nějak obula do čtení a mám za leden už přečtených skoro 5 knih :-D Zírám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty brďo, tak to neděláš nic jiného, než že čteš, ne? :D

      Vymazat
  13. Umění být zdráv bych si taky ráda někdy přečetla. :)

    Já to poslední roky dost flákám a moc nečtu, měla bych se polepšit!

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží, jak to cítíš :) Já dřív taky moc nečetla, ale teď mě to zase chytlo :)

      Vymazat
  14. Manželé od vedle se mi taky neskutečně líbily! :)
    Jinak knihu od pana Vojáčka bych si taky ráda přečetla :)
    A je skvělý, kolik knih se ti letos povedlo přečíst! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat