F Moje nákupy oblečení za první polovinu roku - Another Dominika

Moje nákupy oblečení za první polovinu roku

Vím, že i když většinou nakupuju v second handech, tak nakupuji více, než bych měla a potřebovala. Když jsem si promítla, co jsem si všechno nakoupila minulý rok, trošku jsem se až zděsila. Mnoho z těchto kousků jsem už stihla poslat dál, jelikož se mi buďto hned přestaly líbit, nebo jsem je jednoduše neunosila. A proto jsem si chtěla tento rok udělat větší přehled o mých nákupech a více nad nimi přemýšlet. A v dnešním článku se podíváme na to, jak mi to v první polovině tohoto roku šlo. 

Leden
O mých lednových nákupech jsem vydala samostatný článek, který si můžete přečíst tady. Pokud tyto nákupy převedeme do řeči čísel, přibylo mi celkem 6 kousků (2 kabáty, 1 tričko, 1 svetr, 1 čepice a 1 pár bot). Dohromady jsem z mojí peněženky zaplatila 2 331 s tím, že čepici jsem dostala od přítele a tričko jsem měla v rámci spolupráce.
Z mojí skříně ubylo 5 kousků, které jsem prodala na Vinted celkem za 740 Kč. 

Zoot

Únor
Začátek února se nesl ve znamení dělání si radostí za státnice a dokupování těch nejnutnějších věcí do šatníku. Konkrétně jsem si koupila dvoje boty od TOMS (jedny espadrilky a jedny sandálky) dohromady za 1868 Kč, dvoje tepláky z e-shopu Lidlu dohromady za 586 Kč i s dopravou a jeden svetr na Zootu celkem za 291 Kč.
Od přítele jsem ještě dostala noční košilku a tričko.
Ze skříně ubylo 16 kousků, které jsem odnesla do kontejneru na textil.

Zoot, Zalando Lounge

Březen
V březnu jsem si dala od nakupování pauzu, vše potřebné jsem do šatníku už doplnila a nechtěla jsem zbytečně utrácet. 
Koupila jsem si jen kabelku, kterou jsem měla dostat od rodičů za inženýra. Bohužel se mi ale naživo vůbec nelíbila a já ji vracela.
Na Vinted jsem prodala jeden kousek za 300 Kč.


Zoot, Second hand

Duben
Na Vinted jsem prodala dva kousky celkem za 1 175 Kč. Do kontejneru na textil jsem odnesla dohromady cca 30 kousků a tři páry bot do popelnice.
Stejně jako v březnu jsem si ani v dubnu nic nekoupila.

Zoot

Květen
V květnu se otevřely po dlouhé době second handy a mně bylo jasné, že na konci měsíce určitě nebudu moci říct, že jsem si nekoupila žádný kousek. V second handu jsem si koupila kalhoty a tričko dohromady za 281 Kč,  při další návštěvě jsem si pořídila dvoje šaty celkem za 318 Kč. Dále šaty na ZOOTu i se Zásilkovnou za 395 Kč, tři trička na Sinsay celkem za 267 Kč a sukni na About You za 582 Kč.
Na Vinted jsem prodala jeden kousek za 300 Kč.


Sinsay

Červen
Začátek června se opět nesl ve znamení utrácení. Ze Sinsay jsem si objednala dvě trička a sukni celkem za 467 Kč. A následovala objednávka z Housu se sukní a dvěma pásky za 477 Kč. Na konci června ještě přibyly jedny šaty ze sekáče za 180 Kč.

About You, Sinsay, House

Shrnutí

Celkem jsem za oblečení a boty dala 8043.
Za prodané věci na Vinted jsem dostala 2515.
Jelikož jsem se snažila nakupovat ve slevách nebo využívat slevové kódy, ušetřila jsem celkem 9247. Konkrétně 480 Kč za svetr, 1606 Kč za boty, 2534 Kč za kabáty a 1392 Kč za šaty (vše ze Zootu), 2222 Kč za dvoje boty ze Zalando Lounge, 327 Kč za sukni z About You, 550 Kč za věci z Housu a 136 Kč za dvoje šaty ze Second handu.
Za půl roku mi do skříně (a botníku) přibylo 29 věcí.
Ze skříně a botníku naopak ubylo 55 kousků.

Upřímně jsem nečekala, že si toho nakoupím tak moc. Na jednu stranu tomu docela i rozumím, jelikož jsem něco přibrala, spoustu věcí je mi menších a i tím, že jsem nastoupila do práce, potřebovala jsem do šatníku nějaké kousky doplnit. Na druhou stranu mi to přijde jako obrovské číslo, ať už co se týká financí, tak i počtu kousků. zároveň však na konečné finanční částce má svůj vliv i to, že second handy byly zavřené a já v nich tím pádem nemohla nakupovat. Celkově ale nemám pocit, že bych zas až tak moc nakupovala, jen se to nějak nashromáždilo a je to pro mě celkem šok. 

A co vy? Máte přehled o tom, kolik věcí se u Vás za nějakou dobu ve skříni prostřídá? Jak často nakupujete a kolik peněz v průměru měsíčně za oblečení dáte? 


P.S. Úlovky ze sekáčů Vám ukážu v samostatném článku.

CONVERSATION

38 komentářů:

  1. Ty jo super shrnutí!! A hlavně i ta finanční bilance je super!

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek :). Já si od začátku roku koupila troje boty (jarní a letní šněrovací a sandály - ukazovala jsem je na blogu v nakupovacích článcích), které nebyly nelevnější, i po slevách to bylo přes 5 tis. Ale je to má osvědčená značka Rieker, o které vím, že jejich boty jsou pohodlné. K nim jsem ještě dostala 6 ponožky jako dárek. A jinak už jsem si koupila jen takové volné tílko v Kik asi za 150 Kč. Na pořádnou probírku můj šatník teprve čeká (inspirovala jsi mne, že bych mohla zkusit něco prodat na Vinted), ale i tak jsem už pár kousků do konejneru na textil taky hodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Do kvalitních bot se vyplatí investovat, kord, když už je máš vyzkoušené :) Ať je probírání šatníku úspěšné :)

      Vymazat
  3. Ty šaty nemají chybu! Moc se mi líbí květinové vzory a tyhle kytičky jsou opravdu nádherné. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý přehled, číslo ušetřených peněz je neuvěřitelné! Také ráda nakupuji v second handech, popř. v Lidlu :-)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to ušetřené bych spíš dala do uvozovek, přeci jen kdybych si nic nekoupila, pak bych opravdu ušetřila ;)

      Vymazat
  5. Pááni, máš opravdu skvělý přehled o tom kolik máš oblečení a kolik jsi za něj utratila nebo kolik a za kolik jsi jednotlivé kousky prodala 🙂, taková super statistika 😊. Já za první polovinu roku toho moc nenakoupila, tím, že jsem byla doma na HomeOffice, nikam nechodila, tak nebylo potřeba ani nakupovat 😅 ani utrácet. Teď když už jsou obchody otevřené, jsem byla něco málo pokoupit, ale nikoliv oblečení, které bych nutně potřebovala.. prostě mi to padlo do oka a i se mi to líbilo na sobě, tak jsem si to koupila 😅. Jinak obchody moc s oblečením nenavštěvuji, jen tehdy když potřebuji nějaký kousek dokoupit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale kdybych tento článek nepsala průběžně už od ledna, tak bych takový přehled neměla ;) Jak jsem byla doma, tak jsem taky neměla potřebu nakupovat, ale od té doby, co chodím do práce, tak jsem zjistila, že mi celkem dost věcí chybělo :)

      Vymazat
  6. Ahoj,
    to je teda přehled. Já nakupuji docela často, mám ráda eshop bonprix, kde jsou různé dobré slevy. Spodní prádlo kupuji pak v Marks & Spencer. Když se dostanu do Prahy, tak někdy něco ulovím třeba v C&A. Neobleču se v každém obchodě, protože mám velkou velikost. Jak jsem byla díky pandemii tolik měsíců doma, musela jsem si doplnit nějaké legíny a trika na doma, protože jinak mám oblečení spíše do práce, kam chodím oblečená poloformálně (jsem učitelka na střední). Teď v létě plánuji zase nějakou větší čistku ve skříni, mám tu pořád věci, které mi třeba už několik let nejsou nebo se mi už nelíbí, nesluší mi apod.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já Bonprix moc nemusím, respektive jsem si z něj nikdy nic nekoupila, tak nemůžu úplně posoudit, ale kolegyně v práci si z něj objednávají dost a jsou to pěkně kousky :) C&A mám taky ráda, je to jeden z mála obchodů, kam ještě chodím nakupovat :)

      Vymazat
  7. Dominiko, moc Tě zdravím. Tak to je úžasně zdokumentováno - nákupy, počty, ceny...Aspoň máš přehled. Já si tolik oblečení nekupuju, čím jsem starší, tím si kupuju věcí radši méně a kvalitnější. Když zalovím v paměti, tak jsem si letos koupila nové lněné dlouhé šaty na léto, stříbrné pantofle Rieker, nové plavky a spodní prádlo. Užívej léta. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Když jsem to takhle sepsala, tak mi přijde, že si toho nakupuju hodně a taky bych chtěla spíše trošku zpomalit a nakupovat si kvalitnější věci, i když na složení se dívám dost už i teď :)

      Vymazat
  8. Ano, když se lecjaké výdaje sečtou, tak výsledné číslo člověku docela často vyrazí dech. Já jsem nakupování vždycky nesnášela a až poměrně nedávno jsem zjistila, že to bylo proto, že se mi nikdy nelíbily věci, co mají v normálních obchodech. Jenže pak jsem narazila na nějaký ten skvělý sekáč a hlavně na českou slow fashion... a myslím, že ta celková částka by mě asi taky usadila o něco hlouběji do židle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to člověk kupuje postupně, tak ta celková částka je překvapující.. Věci v normálních obchodech se mi taky příliš nelíbí, až v posledních měsících jsem si v nich sem tam něco online koupila :) Sekáče ale miluju a českou slow fashion teprve chci objevit :)

      Vymazat
  9. To jsou skvělé kousky a líbí se mi ty sukně, jen já bych je asi neuměla nosit :-D Ale zase je fajn, že oblečení rozprodáváš, já teď musím taky, protože jsem si koupila sukni, kterou nevyužiji. Byla jsem zbytečně akční :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já se do těch sukní zamilovala, ale upřímně třeba před rokem bych si je na sobě ještě představit nedokázala :)

      Vymazat
  10. Nejvíc mě padly do oka šaty, jsou opravdu nádherné!
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  11. Ty šaty jsou teda moc krásné!
    Jinak je hezký nápad, si to takhle zapisovat. Já už moc nekupuji věci už několik let, případně raději investuji do dražších kousků, které si i díky ceně více promýšlím. Vyloženě si to ale zapisovat mi přijde jako fakt super a člověk má opravdu přehled.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Já si to takhle zapisovala poprvé a chci v tom pokračovat ještě aspoň do konce roku :)

      Vymazat
  12. Pěkné nové kousky, hlavně ty šaty :) Já zatím aniletos moc nenakupovala, když to nešlo a teď aztím jedu v tom zajetém nenakupovacím úsporném režimu :D

    OdpovědětVymazat
  13. To je úžasný nápad na přehled v nakupování a vyřazování oblečení! :) Máš to skvěle propracované a přijde mi, že sis toho zas tolik nepořídila, také si hodně věcí dala pryč :). Já bohužel žádný přehled nemám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jsem ráda, že víc věci šlo pryč, než jsem si nakoupila, ale i tak mi přijde, že jsem si toho nakoupila více, než jsem potřebovala ;)

      Vymazat
  14. Koukala jsem se ze zvědavosti do aplikace, kterou používám na správu financí, a stejnou částku jako ty za půl roku jsem za oblečení a doplňky utratila jen za minulý měsíc. A přitom se jednalo jenom o dva (ovšem pěkně drahé) kousky! :D

    Líbí se mi, jak racionálně k nákupům oblečení přistupuješ a moc obdivuji, jak se ti daří prodávat na Vinted - tohle já třeba neumím. Většinou si ale vyřazené oblečení bere sestra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, u těch dražších kousků ta částka narůstá mnohem rychleji ;)
      Děkuju :) S tím Vinted je to jak kdy, dříve to šlo lépe :)

      Vymazat
  15. Skvelý koncept článku! :) Určite ti každý jeden kúsok robí radosť

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  16. Já dřív taky hodně nakupovala, ale teď už mě to nějak nebaví. Za tento rok jsem si toho na sebe tolik nekoupila :) Ale moc pěkné kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Mě nebaví nakupovat v klasických obchodech, ale sekáče miluju :)

      Vymazat
  17. Wow, je zajímavý se na to takhle zpětně podívat a sečíst a odečíst, kolik jsi vlastně utratila. Já se bojím, že bych z toho byla nešťastná, kdybych udělala to samé! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jak jsem článek psala postupně, tak mi to tak ani nepřišlo, když to ale vidím takhle celkově, tak z toho trošku nešťastná jsem :D

      Vymazat
  18. Máš v tom skvelý prehľad! Ja by som sa až bála spätne si zrátať, koľko som minula :D Inak krásne kúsky, zo sukní by som hneď všetky brala :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Věř mi, že jsem se to taky bála sečíst :D

      Vymazat
  19. To je úžasný článek...moc zajímavé čtení a nutí mě to bilancovat i své nákupy. Obdivuji, jak se ti daří prodávat na Vinted. Já prodej dost vzdala a hezké věci nosím na swapy (což je vlastně také možnost, se kterou jsem spokojena). Je sice vidět, že jsi měla takové obměňování období, ale i tak mi nepřijde, že by těch nákupu bylo moc. Myslím si, že by člověk koukal, kdyby si to sám takhle spočítal, kolik toho je :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Přijde mi, že na Vinted se mi daří prodávat v takových vlnách, je období, kdy se mi opravdu daří, a pak klidně i několik měsíců nic neprodám.. Ale už to neřeším, nechala jsem si na Vinted jen pár kousků a zbytek posílám dál jinou cestou :)

      Vymazat