F Jak na Vánoční náladu - Another Dominika

Jak na Vánoční náladu

Já jsme člověk, který se celý rok na Vánoce těší. Jsem naprostá milovnice a zbožňovatelka Vánoc. Nikdo to úplně moc nechápe. Když nad tím přemýšlím, tak to vlastně nechápu ani já. Od té doby, co jsem na vysoké, je pro mě prosinec symbolem zápočtových testů, odevzdávání seminárek a prvních zkoušek. Ani vánoční čas nepatří u nás doma k těm nejklidnějším. 
Ale já miluju ten pocit. Miluju tu představu Vánoc. Miluju ten klid, který v sobě mám, když pomyslím na Vánoce.
V notebooku mám složku speciálně s vánočními filmy, do které už od léta nakukuju a přemýšlím, jak moc brzy je na to, abych si je pustila. Zhruba od září otravuju rodiče, jestli už můžu ozdobit stromeček a letos jsem úplně ignorovala podzimní výzdobu a už od října mám v pokojíku vystaveného mého nejmilejšího santu.


Věřím tomu, že nejsem sama, koho před Vánoci převálcovávají povinnosti. 
A proto píšu tento článek, abych Vám ukázala, že jde si vánoční náladu začlenit do Vašeho každodenního života.

Vánoční trhy
Vánoční trhy jsem nikdy moc neměla ráda, moc jsem nechápala, proč by se někdo chtěl v zimě tlačit mezi tolika lidmi a kupovat ty předražené a mnohdy i zbytečné věci. A pak jsem začala studovat v Praze, následně v Brně a vánoční trhy jsem si naprosto zamilovala. Miluju se jen tak procházet, nasávat atmosféru, kochat se a na chvilku se zpomalit. Navíc v Brně jsou vánoční trhy naprosto dokonalý a upřímně říkám, že je tady máme mnohem hezčí než v Praze.

Filmy
Miluju filmy s vánoční tematikou. Za ty roky už jich mám ve své sbírce opravdu víc než dost. O některých z nich jsem psala i v tomto článku, tak se určitě mrkněte. A abych ho maličko upgradovala, tak Noc plná zázraků už má dvě pokračování, určitě nevynechejte Trable o Vánocích a Základ rodiny a pokud se chcete podívat i na nějaké trošku starší filmy, tak si pusťte Otec rodiny (úplně to není film o Vánocích, ale i ty se tam objevují a svým příběhem se k Vánocům hodí) a Vánoční prázdniny (film z roku 1989, který je naprosto božský a když jsem se na něj dívala, tak jsem se smála na celý vlak).

Dekorace
Nemyslím si, že je potřeba mít na každém centimetru čtverečním něco vánočního, ale miluju ty vánoční dekorace, které Vás na první pohled zaujmou a je úplně jedno, jestli to je ten nejkýčovitější sob, kterého jste kdy viděli. Pro mě se tou dekorací stal santa, snad nikdy v životě jsem neviděla roztomilejšího a už od října mi hrdě stojí na poličce. Mám takový tušení, že už tam zůstane po celý rok.

Obchody & nákupní centra
Já vím. Neděste se. Taky se obchodům a obchodním centrům v tomto čase vyhýbám. Na druhou stranu miluju se procházet po obchodech s dekoracemi a obdivovat všechny ty sněhuláky, soby, santy.. miluju to a vždycky mi to zlepší náladu. 

Cukroví & punč
A když už nic jiného nezabere, kupte si krabičku cukroví a ovocný punč (třeba ten z DM je úplně dokonalý) a pusťte si Ledový království, nebo kterýkoliv jiný vánoční film. 
Dopřejte si aspoň ty dvě hodiny naprostého klidu a jedení cukroví, které jste nemuseli péct.

Co také naprosto miluju, je adventní čajový kalendář z DM, který mi každý  den zkracuje čekání na Vánoce.

A jak jste na tom s vánoční náladou vy?

CONVERSATION

22 komentářů:

  1. Já teda letos moc vánoční náladu nepociťuju a trhům v Brně se poprvé vyhýbám, to množství lidí mi není vůbec příjemné a nenavodí mi vánoční pohodu :) Ale jinak mám Vánoce ráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla na trzích v Brně v sobotu a je pravda, že to množství lidí jsem moc nedávala.. ale ve všední dny to není tak hrozný :)

      Vymazat
  2. Já mám vánoční náladu tak napůl. K tomu, aby byla úplná mi trochu přebývá hromada termínů v práci, kvůli kterým chodím domů výrazně později a výrazně utahanější, než bych si představovala. Ale mám adventní svícen, upečných pár druhů cukroví a koupených pár dárků. Na nějaký svařák možná taky ještě zajdu. Co mi nebere vůbec jsou vánoční filmy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí.. taky mi přijde, že teď před Vánoci je toho nějak hrozně moc, ale nejspíš to je právě o těch maličkostech, co člověku naladí aspoň trošku vánoční náladu :)

      Vymazat
  3. Na vánočních trzích už jsem byla právě v sobotu a celkem fajn. Stromeček jsme včera také zdobily, takže už si zpříjemňujeme adventní dny. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Trhy, filmy, svíčky a cukroví to je nezbytnost, kterou si každý rok maximálně užívám! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně mých známých říká, že v Brně jsou daleko hezčí trhy než v Praze, ale i tak bych ty v Praze chtěla zažít. :) snad za rok, tento rok to vypadá ještě na jedny trhy v Brně, možná ve Vídni a v Jihlavě :) Jinak ty filmy miluji. Noc plná Zázraků je jedna z mých nej.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v sobotu tady měla na návštěvě kamarádku s manželem, kteří bydlí v Praze a i oni říkali, že tady v Brně jsou hezčí trhy než v Praze ;) Ale i v Praze jsou hezký, jen se chce připravit na davy turistů :/

      Vymazat
  6. Ja na vianočných trhoch veľmi nenakupujem, hlavne preto, lebo tie veci nepotrebujem, ale milujem tú atmosféru, typickú vôňu a ruch! A na vianočné filmy nedám dopustiť — či už tie staré alebo novšie ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "THE BEST VEGAN HOT CHOCOLATE"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na nich také moc nenakupuji, ale přesně jak píšeš, miluju tu atmosféru :)

      Vymazat
  7. vianocnu naladu uz par rokov vobec nemam. ale aj tak sa vzdy snazim nejak si ju navodit. chodim na vianocne trhy (v case, ked tam nie je az taka hrozna hromada ludi), peciem a pijem litre caju. mozno by som mala zaradit nejake vianocne filmy, ale v poslednom case mam akosi problem pri hocicom vydrzat dlhsie ako 20 minut :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem si dočetla komentář, tak jsem se musela pousmát, protože jsem si vzpomněla na sebe dneska, kdy jsem film musela stopnout asi po půl hodiny, protože už jsem na něj nevydržela se dívat :D

      Vymazat
  8. Já chtěla na trhy přímo u nás, ale byla jsem zrovna v práci. Na Staromáku jsem byla před rokem a byla zklamaná, takže se tam letos nehrnu. Každopádně jsem ujetá na filmy, dekorace i cukroví! A fakt jsem se díky tomu řádně naladila. A světýlka se stromečkem, jupí! :-) Úžasný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Letos to je poprvé po několika letech, co jsem nebyla na trzích v Praze a upřímně mi to ani nechybí, Staromáku bych se asi stejně snažila vyhnout, tolik lidí tam moc nedávám :/

      Vymazat
  9. Krásný článek! Já mám Vánoční náladu už od 1. prosince. A hned jsem vytáhla dekorace. :)

    Vánoční filmy miluji, nato se těším cely rok ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já taky! ♥ Jsem ráda, že si je teď můžu pouštět bez toho, aniž bych si připadala divně, že si je pouštím třeba v létě :D

      Vymazat
  10. Já jsem se ještě moc na vánoční vlnu nenaladila, i když už jsem si doma něco málo nazdobila. Já mám vánoční trhy ráda hlavně k večeru, hraje hudba, všechno hezky svítí... :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K večeru mají trhy úžasnou atmosféru :) Jen kdyby tam nebývalo tak moc lidí ;)

      Vymazat
  11. Mně se strašně líbí, když je někdo z Vánoc nadšený, fakt, je to super. Ale já už to prostě tak nějak neumím. Nevím, jestli jsem to někdy uměla, nebo jestli jsem taková byla odjakživa, ale minimálně od té doby, co jsem s mým přítelem, jsou Vánoce spíš takové... no, nechci říkat nevánoční, to vůbec ne, ale třeba ani moc netoužím po dárcích. Jen prostě po společnosti svých blízkých (letos, když jsem už půl roku z domu a navíc v zahraničí, o to víc).

    Měj se krásně a užij si předvánoční dobu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde, že já jsem spíš rok od roku z Vánoc nadšenější, přesněji řečeno rok od roku mám radši tu představu Vánoc, která s realitou toho moc společného nemá, ale i tak si dokážu tu vánoční náladu uchovat :)

      Vymazat