F Tak trochu jiný wishlist - Another Dominika

Tak trochu jiný wishlist

Na mém blogu se v průběhu let objevilo už mnoho wishlistů. Víceméně ve všech se objevují věci, hlavně tedy oblečení, co bych si chtěla pořídit. Realita wishlistů bývala často ale někde úplně jinde. Respektive vždycky jsem se snažila o reálné wishlisty s věcmi, které jsem v tu chvíli opravdu chtěla. Ale upřímně na mém pomyslném wishlistu perfektně padnoucí džíny vystřídala trošku jiná přání.


Už jste si někdy zkoušeli nakreslit vlastní wishlist? Je to trošku zvláštní cesta. Spíše než na něco konkrétního jsem se snažila zaměřit na pocity. Na to, co daná kresba bude vyjadřovat. Upřímně, když se na to teď dívám, ve všech čárkách vidím jedno pojítko. Pro mě neskutečně moc důležité. Svobodu
Jasně, máme to štěstí, že žijeme ve svobodné zemi. Máme tolik možností, že to může být až svazující. A tady se dostávám k té svobodě, co mám na mysli. Odprostit se od toho všeho, co bych měla, nebo co si myslím, že bych měla a nebát se jít tou vlastní cestou. 
K tomu se pojí asi teď můj největší cíl, který si chci příští rok splnit. Cesta do Santiago de Compostela. Nejsem ten typ člověka, který by prostě sbalil batoh a jel. Já mám ráda věci promyšlený a naplánovaný, takže teď jsem ve stadiu, kdy o téhle mé cestě povídám snad každému na potkání, protože mám pocit, že tím se tenhle sen přibližuje skutečnosti. A přemýšlím, jestli si k Vánocům budu přát krosnu nebo pohorky. Upřímně mi cestování neskutečně moc chybí. Ale ve skrytu duše vím, že na to teď není ten správný čas. Že i kdybych někam vycestovala, nedokázala bych si to užít a ve finále bych z toho byla ještě víc vystresovaná, než když jen sedím doma. Ale doufám, že už se mi to konečně podaří prolomit a moje cesta do Santiaga mě nastartuje tím správným směrem.
A se svobodou se vlastně pojí i to, co bych chtěla dělat. Tvořit. Miluju psaní a mým snem je napsat knihu. Vím, že jsem tenhle svůj sen pořád odkládala někam do koutů mé mysli, protože jsem si myslela, že to nemá cenu. Že by si tu knížku nikdo nepřečetl. Že by vlastně ani nikdy nebyla vydána a zbyly by zní jen černá písmenka na bílém podkladu. Celou dobu mi ale unikalo, že o to přeci vůbec nejde. Že nejdůležitější je ten pocit, když ťukám do klávesnici, jsem šťastná a sama se sebou. Sama sebou. A tak je to vlastně i s blogem. Když jsem začínala a viděla jsem, že někdo má třeba 30 pravidelných čtenářů, říkala jsem si, že to je něco. Že je to strašně moc lidí na jednom místě a že já jich nikdy nebudu mít tolik. Teď je tu Vás přes 300 a já to tak nějak úplně moc nechápu. 
Ale pohání mě to dál. Vím, že se chci zlepšovat. A tak jsem se rozhodla si splnit můj dlouhodobý sen a pořídila jsem si nový foťák. Přála bych Vám zažít tu radost, kterou z něj mám. 
Skate a tetování. 
Kdyby si tyhle dvě slova přečetla moje mamka, určitě by neměla daleko k tomu, aby se složila. Mít skate/longboard je už dlouho mým snem. Jsem zamilovaná jen do toho pocitu jízdy. Cítím v tom neskutečnou svobodu a volnost. Ale sen, který v sobě nosím už několik let, je tetování. V průběhu času několikrát přišla období, kdy jsem tenhle svůj sen zpochybňovala, přeci jen je to něco na celý život. Ale víte co? ..nikdy jsem nebyla víc přesvědčená o tom, že tetování chci.

A co se nachází na tom Vašem wishlistu?

CONVERSATION

42 komentářů:

  1. Jsem zvědavá na tvoji cestu do Santiaga :) Taky mě to lákalo, momentálně se ale spíše klaním k tomu, že nevyrazím. A o tetování přemýšlím taky dlouho, ale pořád mě odrazuje to slůvko "navždy".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom dost podobně :D Taky jsem pořád ještě trošku na vážkách, jestli vyrazím, ale vím, že to je něco, co mě láká tak moc dlouho, že vím, že bych se na tu cestu vydat měla :)

      Vymazat
  2. S tou knihou ti moc držím palce! Také mám občas a vždy jsem měla podobné vize, že bych nějakou také ráda napsala, ale chce to odvahu a hlavně zajímavý nápad. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ To máš pravdu.. já nápad mám, dokonce mám už i vymyšlený název, jen mi možná ta odvaha ještě pořád chybí :)

      Vymazat
  3. Ve všem ti držím palce. A s tou knihou... Myslím, že se jich najde dost, kdo si ji rád přečte. Taky bych cestovala. Můj sen je podívat se do New Yorku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Tak snad se obě dvě trošku zase rozcestujeme, budu nám držet palce :)

      Vymazat
  4. Na mém wishlistu je trek po horách v Gruzii - našla jsem cestovku, která je pořádá pro malé skupinky a nalehko (bagáž se veze), což by bylo pro mne akorát (už bych hory s "plnou polní" nedala). Tak se odhodlávám (a přemlouvám manžela :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je krásný sen! :) Budu ti moc držet palce, aby si přemluvila manžela a jeli jste ♥

      Vymazat
  5. Krásné, že sis to takhle sepsala, to je důležité, abychom na našich přáních mohli pracovat a plnit si je! A rozhodně bych knihu napsala a vydala, určitě bys nakonec byla překvapená, kolik lidí by si ji rádo přečetlo. Třeba já :)
    Já jsem si svůj velký sen splnila, a to bylo přestěhovat se do Anglie, dalo to práci ale jsem hrozně ráda, že jsem do toho šla. Možná tu nakonec nezůstanu, jak jsem myslela, možná ano, ale rozhodně mě to přiblížilo nebo rovnou dovedlo k mnoha dalším snům a dnes kolikrát sotva věřím, jak moc to změnilo můj život. Taky jsem si hrozně přála vrátit se k blogování a i to jsem si letos splnila a moc mě to baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Já jsem strašně moc ráda, že sis splnila sen a odstěhovala ses do Anglie ♥ Uvidíš, co budoucnost přinese, ale myslím si, že je opravdu skvělé, že jsi do toho šla :)

      Vymazat
  6. Tak toto je snáď ten najlepší wishlist, aký som doteraz videla! Si neuveriteľne inšpiratívna osoba a páči sa mi ako si stále stojíš za svojimi snami. Veľmi ma zaujalo, že chceš napísať vlastnú knihu a budem ti v tom veľmi silno držať palce, pretože verím, že raz na tvojom blogu pribudne článok: NAPÍSALA SOM SVOJU PRVÚ KNIHU (alebo inak sformulovaný názov, ale myslím že sa chápeme :D) Hlavne neprestávaj tvoriť a naďalej inšpirovať <3
    BRINORA.SK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ ♥ ♥
      Když jsem si ráno po probuzení přečetla tvůj komentář, nemohla jsem mu ani uvěřit. Vlastně mě doteď ani tak moc nenapadlo, že bych mohla někoho inspirovat, ale jestli v něčem inspiruju alespoň tebe, tak jsem za to neskutečně šťastná a děkuju ti! ♥

      Vymazat
  7. Také jsem si teď udělala radost a koupila si nový foťák. Lehký, přenosný, hlavně na cestování :) Také si spíše přeju "chci navštívit Mauricius" než "nový telefon". Momentálně je na mém seznamu se naučit šít :) Protože móda v obchodech není to, co bych chtěla.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takový foťák jsem si koupila i já :))
      Naučit se šít je krásný sen, moc ti v tom držím palce! :)

      Vymazat
  8. To je hrozně dobrý nápad, nakreslit si svůj wishlist. A myslím si, že to není úplně tak jednoduchý úkol... :) já osobně bych momentálně dost přemýšlela, co bych si na svůj wishlist nakreslila. :) Asi vysmátého smajlíka, diplom, srdíčko...? Nevím. :) Ale doufám, že si budeš moct odškrtnout co nejvíce položek!!
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Možná by stálo za to, si podobný wishlist taky nakreslit, určitě bys byla překvapená, co všechno by tě ještě napadlo :)

      Vymazat
  9. To jsou moc krásná přání. Tetování se mi splnilo a už mám dokonce tři (a přemýšlela jsem o dalším). Každopádně já si teď oblíbila cestování po ČR, tak se těším, až zase někam s přítelem vyjedu. Ovšem teď se mým snem stalo vlastní bydlení, takže už opravdu šetříme a možná za rok touto dobou budeme řešit baráček. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je krásný sen! Budu ti moc držet palce, aby se baráček stal skutečností :)

      Vymazat
  10. Tak tohle je fakt krásný wishlist! :O Cesta do Santiaga mě taky láká, doufám, že ti to vyjde a budeš pak vyprávět!
    Já jsem taky chtěla jeden psát.. Vždy píšu před Vánoci, někteří moji kamarádi se tam totiž inspirují.. Jenže tenhle rok jsem přišla na to, že bych tam měla napsanou jen jednu věc a ještě k tomu by vůbec nebyla materiální... -.-"

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      To chápu, čím jsem starší, tím víc si přeju ty nemateriální věci ;)

      Vymazat
  11. Poprvé jsem si svůj wishlist nakreslila na začátku letošního roku do Motivačního diáře od holek z A Cup of Style, protože to tam bylo jako první úkol, tak jsem řekla, že to si to zkusím. Mám tam nakreslenou bakalářku, sebe na magistrovi, letní hudební festival a sebe s přítelem, přičemž se mi už teď vyplnilo vše kromě návštěvy Amsterdamu, což už asi do konce roku nestihnu, tak snad za rok.

    Myslím, že tvůj wishlist je vážně super, protože je úplně v pohodě splnitelný. :) S knihou to máme podobně. Já si ale zase říkám, že nevím, jestli je teď ten správný čas ji napsat, jestli nemám ještě chvíli počkat, až mě život více zformuje a pak budu moudřejší a napíšu knihu lepší než bych napsala teď. A s tetováním neotálej, pokud ho chceš. Já jsem nad tím dlouho přemýšlela až jsem se nakonec rozhodla a pak jsem během roku stihla rovnou dvě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem vůbec netušila, že tento úkol je i v motivačním diáři od holek :) Ale je to super, že to tam začlenily :)
      Děkuju :) Já když se na ten svůj wishlist dívám, tak občas mám pocit, že je splnitelné úplně všechno, jindy zas, že není splnitelné vůbec nic :D ..ale s tím tetováním máš pravdu, už jsem opravdu rozhodnutá, že ho konečně chci :)

      Vymazat
  12. Fandim ti ve všech Tvých snech. :-) Také by se na mém wishlistu jisto jistě objevilo cestování. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Mě třeba hrozně zaujala PCT stezka, ale vím že sama bych jí nikdy nešla :D Jedině s přítelem a nejspíš ne celou, je to fakt záhul. Cesta do Santiaga bude určitě skvělá a hodně se během cesty naučíš - o sobě :). Držím palce! Možná by se ti mohla hodit přednáška, kterou jsem zařizovala na tuhle středu právě o cestě do Santiaga, hážu ti sem odkaz - https://www.facebook.com/events/386518725561327/ . Je to zdarma a může přijít kdokoliv, nejen studenti VOŠP :).

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PCT stezka zaujala i mě, ale než se na ní vydám, tak jsem si právě říkala, že bych začala tou do Santiaga :D Na přednášku bych dorazila moc ráda, ale bohužel budu v Brně, v Praze jsem až ve čtvrtek :/

      Vymazat
  14. Hi dear! Thank you for sharing this wonderful post and thanks for the inspiration!

    You have a wonderful blog, so I am very happy to follow you through the GFC! I will be glad if you look at my blog :) If you wish, you can follow me, I will be infinitely grateful to you ♥♥♥

    https://nastyadeutsch.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Na Santiago se také chystám, tak se tam možná potkáme. Cítím, že to moc potřebuji, být sama se sebou a dokázat si, že to zvládnu. Já se to teda rozhodla pojmout jako echt výzvu a jít nalehko bez krosny a bez pohorek, tak jsem sama zvědavá, kdy na to konečně vyjde čas a jesli se dokážu sbalit do 30 l batohu. Jela bych už letos, ale bojuji s nedostatečnou dovolenou v práci, tak se zatím nepoštěstilo.

    Držím ti palce, ať se pomalu daří jeden sen za druhým vyplnit. Také jich pár mám a také to vnímám stejně, že musí přijít ta správná chvíle, kdy si člověk řekne "teď nebo nikdy" a jde do toho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jo, byla by to super náhoda :)) Jestli to dáš takhle nalehko, tak budeš mít můj velký obdiv :)
      Děkuju :)

      Vymazat
  16. Já vůbec nevím jestli jsem si někdy svůj wishlist kreslila, ale pravidelně si párkrát za rok sepíšu na papírek v pár bodech ty věci, po kterých toužím už dlouhodobě a časem odškrtávám. Mám to pověšené na nástěnce a připomíná mi to, co ještě chci. Jaký máš foťák?:) Jinak všechny cíle/ přání si myslím jsou reálná, snad se ti vše brzy splní.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Tak to je super, že máš svoje cíle stále na očích na nástěnce :) Koupila jsem si Olympus E-PL9 :)

      Vymazat
  17. Taky na sobě pozoruji, že spíš než nějaké fyzické věci si obvykle přeju mít hlavně klid v duši, spoustu nápadů a inspirace... A mnohem radši než za nějaký drahý dárek třeba k narozkám jsem radši za posezení s kamarády, protože mi to dává mnohem víc do života... :)

    OdpovědětVymazat
  18. Držím palce, aby všechna tvá přání vyšla! O knize nejde o to, kolik lidí by ji přečetlo, ale o to dotáhnout věc do konce a být sama na sebe pyšná :) Pokud se na to cítíš, tak do toho jdi :)

    Já bych chtěla začít víc péct a jednou si otevřít svůj obchod, ale to je v hodně daleké budoucnosti. Tento rok dodělávám cukrářskou školu, tak uvidím jaké nabídky a dveře se mi otevřou v létě. Zatím budu experimentovat v kuchyni a zkoušet nové věci pro své přátelé a známé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥ Ohledně knížky jsem pořád na vážkách, ale čím dál tím víc cítím, že teď je ten správný čas :)
      Budu ti moc držet palce, aby ti tvůj sen s vlastním obchůdkem vyšel :) Určitě bych ho navštívila :)

      Vymazat
  19. I like your blog, its really dope.

    Do you want to follow each other?

    If you want, than follow me, and let me know in comments, so I can follow you back with pleasure.

    We can follow each other on Instagram @dujovicandjela, let me know in the comments so I can follow you back.



    https://bekleveer.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  20. To je tak krásně sepsaný článek. Hned to není jen tak ledajaký obyčejný wishlist, ale je v něm něco víc. Ten nápad se mi moc líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Omlouvám se, že se ke komentáři dostávám zase takhle se zpožděním. Cesta do Santiaga de Compostela zní skvěle! Jedna moje kamarádka ji podnikla a mluvila o tom jako o zážitku života. A já bych to taky někdy strašně moc ráda zkusila. Ani nejde o tuhle konkrétní cestu, prostě bych se chtěla nějak sebrat a jít. Nebo třeba jet na kole podél nějaké řeky od pramene až po ústí. Jenže nemám parťáka - přítel na to moc není. A sama bych se asi trochu bála. A jak píšeš ty, i já mám pocit, že teď na takovéhle cesty prostě není správná doba... Otázkou je, kdy bude - co když už byla a já ji propásla?

    Jinak, gratuluji k foťáku. Já si budu muset pořídit nový objektiv, ten můj se nějak celý porouchal a je to s ním bída.

    Měj se krásně a držím palce v plnění dalších přání a snů! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se nemáš za co omlouvat, sama jsem teď na tom s aktivitou celkem dost špatně :/ Taky mi nejde ani tak o tu konkrétní cestu, ale prostě toužím jít odněkud někam :) Jestli půjdu, tak se určitě chystám jít sama :) A doufám, že k sobě najdeš toho parťáka :)

      Vymazat