F Have yourself a merry little Christmas - Another Dominika

Have yourself a merry little Christmas

Jestli je něco, na co jsem se tyto Vánoce opravdu těšila, tak je to klid.
Po těch posledních týdnech jsem ho potřebovala jako sůl.
Klid jsem potřebovala tak moc, že jsem se vykašlala na zkoušku před Vánoci a nechala si ji na leden. Sice si za to v lednu budu nejspíš nadávat, ale víc než cokoliv jiného, jsem cítila, že už potřebuju klid a odpočinek. Být na jednom místě a aspoň chvilku se nikam nepřesouvat.
A tak celý tento týden uklízím, balím dárky, zdobím cukroví a nakupuju. K tomu všemu si pouštím vánoční filmy a poslouchám vánoční písničky a neskutečně si to užívám. Všechno dělám pomalu, vědomě a jsem hrozně ráda za to, že nic nemusím dělat ve spěchu na poslední chvíli jako vždycky.
Je to skvělý.
Takhle v poklidu bych chtěla trávit celý předvánoční čas.



Ale jak už to už bohužel bývá, před Vánoci je toho ve škole nejvíc. Deadliny seminárek a nikdy nekončící testy. Ale o to jsem radši, že jsem si stihla v klidu projít vánoční trhy jak v Praze, tak v Brně.
Letos se mi trhy v Praze zdáli o něco hezčí než v minulých letech. Poprvé jsem viděla rozsvěcování stromečku a bylo to tak kouzelný, že jen při té vzpomínce se usmívám ještě teď. Zároveň na mě spadnul i splín, bylo mi líto, že už nejsem v Praze a nemůžu se jen tak sebrat a jít se na trhy podívat.
Ale to už je zase jiná historie.
Je hrozně zvláštní, jak ten čas plyne. Vůbec nemůžu uvěřit tomu, že za chvilku už tady opravdu ty Vánoce budou. Možná je mi z toho všeho trochu smutno. Mám přesně takovou tu náladu, že bych se chtěla zachumlat do deky s hrnkem čaje a jen se dívat z okna, jak sněží...
Doufám, že mi aspoň někdo z Vás rozumí.

Já moc doufám, že prožijete krásné, poklidné a bezstarostné Vánoce.
Mám Vás ráda.

CONVERSATION

13 komentářů:

  1. skola zvykne byt v decembri celkom zaberak, tiez to mam tak. aj ked ja mam uz tento tyzden po semestri, takze som sa naoddychovala tusim az prilis, a to este ani nie su naozaj Vianoce :D celkovo na mna ta vianocna atmosfera pocas poslednych rokov prilis nedolieha, ale som rada, ze budem moct nieco napiect, byt v kruhu blizkych a mozno si aj spolocne pozriet nejaku tu vianocnu rozpravku.
    prajem krasne Vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já boužel na žádných trzích nebyla a to mě trochu mrzí, protože to je věc, na kterou se vždy těším. :) Jinak právě s testy to mám stejně, ale díkybohu poslední týden už je klidnější a teď už jen myšlenky na Vánoce. :) Přeji ti krásné svátky!

    OdpovědětVymazat
  3. My jdeme na trhy zrovna dneska s rodinou, ale byla jsem na nich i s Míšou z blogu :) Psala jsem o tom dokonce článek. Úplně chápu, že sis potřebovala klid, já se včera dozvěděla, že jsem dala nejtěžší zápočet, takže mám konečně klid! :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  4. Strašně rychle to uteklo. Ještě nedávno byl listopad a teď už je konec prosince. Ale strašně se těším na pondělí. Jinak se ti ani nedivím, že sis nechala zkoušky na leden. Sice toho pak budeš mít hodně, ale pořád lepší než si to teď kazit, jen si to užívej :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto tě chápu, úplně toužím po tom si sednout zachumlaná v dece s teplým čajem k oknu a koukat, jak sněží. Jenže bohužel nesněží, ale prší:D Taky nemůžu uvěřit, že už budou Vánoce, všechno utíká děsně rychle..

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju Vánoce, přeji ti ať je krásně prožiješ :) já vyrazila na trhy do Lysé nad Labem už před dvěma týdny :) já se zas snažila co nejvíc zkoušet udělat teď, ale stejně toho mám pořád moc, tak aspoň něco ubylo :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  7. I když závist není hezká vlastnost, tak trhy v Praze ti závidím, nikdy jsem na nich nebyla a zatím nikdy se nikdo nenašel aby se mnou jel :) V Brně jsem stihla rozsvícení a to nic moc, u nás ve městě je daleko krásnější a má význam, vždy hrají koledy a je proslov. Jinak přeji ti krásné Vánoce :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Mě se letos ty pražské líbí taky víc než minulý rok :) na rozsvícení stromečku jsem přímo nebyla, ale byla jsem tam pak o chvíli dýl a vůbec se mi tam nelíbilo, kolik tam bylo lidí! Radši jsem si tam pak sjela v klidu a bylo to o moc lepší :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  9. Jojo, v prosinci je toho ve škole hodně. A v lednu to bude ještě horší, ale nad tím raději nebudu tak do 3. ledna vůbec přemýšlet. :D Tobě také krásné a hlavně klidné Vánoce. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
  10. krásne sviatky :) teraz tú vianočnú náladu nemám asi kvôli tomu že vonku nie je sneh, vôbec si neuvedomujem, že zajtra sú vianoce ale aj tak sa na ne teším :)
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  11. Prosinec byl ve škole vážně náročný a jsem ráda, že jsou mé předvánoční povinnosti za mnou. Proto chápu, že sis potřebovala odpočinout a na chvíli vypnout. Přeji ti krásné Vánoce a ať si pořádně odpočineš :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dúfam, že si prežila krásne a pokojné Vianoce <3 so školou to je náročné stále, preto je dobré aspoň na chvíľu vypnúť a užiť si tú skvelú atmosféru v kruhu rodiny a priateľov <3 pekne krásne oddychuj a nenechaj sa ničím vyrušovať <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat