F Vánoční filmy - Another Dominika

Vánoční filmy

Tenhle článek se tady měl objevit už minulý rok. Bohužel se mi ho nějak nepodařilo sepsat, a tak na článek dochází až letos. Ale aspoň vám ho vydávám celkem brzo, takže v průběhu prosince budete mít spoustu času filmy zkouknout, tak snad si i díky nim navodíte vánoční atmosféru.


Noc plná zázraků
Můj nejoblíbenější vánoční film. Je to vlastně taková polská verze Lásky nebeské, akorát méně okoukaná, s lepšími příběhy a celkově pro mě to je srdeční záležitost.

Zázrak v New Yorku
Moje srdeční záležitost číslo dvě. Mám tradici, že na tento film se dívám vždycky v dopoledne o Štědrém dni. Je to krásný film, který Vás donutí uvěřit, že Santa Claus/Ježíšek opravdu existuje.

Vánoce naruby
A třetí film, který bezpodmínečně každé Vánoce musím vidět.  Já na filmu miluju, jak se celá čvrť spojí, aby vytvořili ty jedny krásné Vánoce, nádhera.

Čtvery Vánoce
Miluju vánoční komedie a tahle je prostě skvělá. Aneb co se všechno může stát, když slavíte hnedka čtyři Vánoce.

Lásce na stopě
Tenhle film není tak úplně o Vánocích, ale hlavní hrdinové se seznámí při kupování vánočních dárků a celkově je atmosféra tak romantická, že k Vánocům patří.

Prázdniny
Bez tohohle filmu se taky neobejdou žádné moje Vánoce. Dvě nezadané ženy si na Vánoce vymějí svoje byty a na druhém konci světa najdou lásku. Miluju tenhle film.

Ach, ty Vánoce
Milý romantický film, který vás určitě nezklame. Já na filmu mám moc ráda happy end, to, že nakonec i ti, kteří nemají rádi Vánoce, si je zamilují.

Láska nebeská
Klasika. Přemýšlela jsem, jestli tento film sem zařadit, ale já sama jsem film objevila teprve nedávno, tak kdyby tu někdo náhodou byl, kdo film ještě neviděl, tak asi už víte, co si letos pustíte. Ale upřímně již zmiňovaná polská verze se mi líbí mhohem víc.

Šťastný Nový rok
Já miluju filmy, ve kterých se prolíná více příběhů dohromady a to tenhle film přesně splňuje. Ve filmu jsou zastoupeny snad všechny věkové kategorie, různé příběhy a samozřejmě nechybí ani happy endy.

Ledové království
K tomu asi ani není potřeba cokoliv psát ♥.

Vánoční koleda
Další animák, který je mojí srdeční záležitostí. Příběh nemusím asi dlouho představovat, takže snad jedině pokud jste neviděli nejnovější animovanou verzi, tak to tyto Vánoce napravte.

Polární expres
Další animák, který má krásný, dojemný a kouzelný příběh. Splňuje snad všechny předpoklady vánočních animáků.

Santa má bráchu
Moc si nedokážu vysvětlit, proč se mi tento film tak moc líbí, možná to bude tím, že mi celý přijde absurdní, ale tak mile absurdní a pokaždé jsem ráda, že továrnu skřítků nezruší.


Vánoční polibek
Krásná odpočinková romantika, kde opět dobro zvítězí nad "zlem". Film nepřináší nic nového, ale trocha toho klišé kord v období Vánoce je fajn.

Velká vánoční jízda
 Další z mých oblíbených vánočních animáků, ve kterém se dozvíte, jak jen to ten Santa všechno stíhá.

Zatímco jsi spal
Další film, který mám s Vánoci pevně spjatý. Krásný romantický vánoční film. Já naprosto miluju zápletku filmu a celkově celý film. A ten konec? Nejkrásnější.

Notthing Hill
Tenhle film není moc vánoční, ale já už ho mám s Vánoci tak moc spojený, že si je bez tohoto filmu nedokážu už ani představit.

Který film máte rádi i vy? A jaký film byste mi doporučili?


CONVERSATION

72 komentářů:

  1. Jéé ♥ Super, většinu z nich ani neznám, tak aspoň mám, co sledovat :) Co je u mě tradicí a chybí ti to tam, tak je 100% Sám doma :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jedna z mála, která Sám doma vůbec nemá ráda :D Tenhle film mě nijak nezaujal a s Vánoci ho spjatý nemá, proto jsem ho sem nedala :)

      Vymazat
  2. Já musím říct, že hodně z těchhle filmů ani neznám, určitě si je připíšu na svůj seznam! Já bych asi doporučila ještě Elf. Nikdy jsem se na to nechtěla koukat, protože mi to přišlo takové hloupé, ale doopravdy je to fakt hezký film! A pokud chceš něco "vážnějšího" a třeba si i poplakat, tak doporučuju Prancer. Je to trochu starší, ale za to kouzelný film! :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tipy! :) Filmy neznám, tak jsem ráda, že aspoň objevím nějaké další :)

      Vymazat
  3. Většinu znám, Ach ty Vánoce a Zatímco jsi spal už stahuju :D

    OdpovědětVymazat
  4. Väčšinou začínam hľadať filmy s vianočnou tematikou už na začiatku novembra a navodzujem si tak tú pravú vianočnú atmosféru. :D No väčšinou všade natrafím na tie isté filmy. Avšal musím priznať, že na tvojom zozname sa nachádzajú aj také filmy, ktoré nepoznám, čo je super. :) :D Vážne ďakujem za inšpiráciu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na tom podobně a filmy si pouštím už v listopadu :D
      Jsem ráda, že jsem tě inspirovala :)

      Vymazat
  5. Většinu znám, ale najdou se i některé které jsem neviděla, díky za tip. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ja odmalička zbožňujem Sám doma, videla som ho už x krát a stále ma baví :) Medzi tvojimi obľúbenými filmami sú aj také čo som nevidela (alebo ich možno len podľa názvu nepoznám), takže vďaka za tip :) Aspoň viem kde čerpať inšpiráciu na typický vianočný film :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jak já se těším, až budu koukat před vánocema a o vánočních svátkách! :D Ledové kralovství miluju naprosto:DD<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už koukám teď, ale o Vánocích to bude ještě lepší :)

      Vymazat
  8. Mám pocit, že snad všechny filmy znám. Pro mě absolutně největší srdcovkou je Noc plná zázraků, ji se nevyrovná nic. Je taková kouzelná, vřelá. Prostě dokonalá. A dokonce je už i dvojka, bohužel jsem ji nenašla s dubingem ani titulkami. Jinak líbí se mi ještě Santa Claus, teď si nejsme jistá, jestli se to tak přesně jmenuje, ale ústřední postavou v tom filmu je Scot Kalvin a jeho syn Charlie. Dále se mi celkem líbí Rolničky kam se podíváš, Elois a Vánoce ujde. Pak si vzpomínám na Sám doma, to si nejsem jistá, jestli jsem viděla teď v tom seznamu. A Santa kdo? - to je taky dobrý :-D Znám těch filmů asi miliardu.


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně, Noc plná zázraků je naprostá srdcovka i pro mě ♥ Vůbec jsem nevěděla, že je i dvojka, tak snad co nejdřív se jí dočkáme s titulkami/dabingem :)
      Děkuju za tipy! :)

      Vymazat
    2. Na webshare je s titulkama :)

      Vymazat
  9. Ďakujem za typy! Všetky názvy si idem momentálne skopírovať aby som vedela čo si pustiť! :D

    Ann´s Life

    OdpovědětVymazat
  10. Určite si pozri Sám doma, je to taký typický film, no a potom určite Popelku, tu milujem. :D

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem v pár komentářích psala, že Sám doma se mi nelíbí, ale ja tak koukám, tak opravdu u spousty lidí patří k vánoční klasice :)

      Vymazat
  11. Super tipy, některé z filmů neznám, tak se na ně ráda podívám :)

    OdpovědětVymazat
  12. Znám z tvého seznamu pouze 5 filmů, takže jako pro mě je tvůj článek rozhodně přínosem, protože tyhle Vánoce neplánuji nic jiného, než se válet u vánočních filmů! :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsem vybrala filmy, které neznáš, tak snad se ti budou líbit :)

      Vymazat
  13. Super článek :) , sice spoustu filmů znám , ale i přesto se našly nějaké, které jsem ještě neviděla, tak se těším až si je pustím. Já doporučuji Love the Coopers (nevybavuji si český název)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak snad se ti budou líbit :) A děkuju za tip na film, určitě se na něj podívám :)

      Vymazat
  14. to je záplava... mám čo pozerať! som maniak na vianoce a vianočné veci a aj vianočné filmy! veľa z nich som už videla, ale sú tam aj také, ktoré nie a teším sa na ne, takže vďak za tipy! ^^.

    THE WORLD BY KEJMY | CHRISTMAS GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, jsem ráda, že se mi podařilo vybrat i takové filmy, které neznáš, tak snad se ti budou líbit :)

      Vymazat
  15. Super tipy, všechno jsem si zapsala mrknu na to:D. Jinak Láska nebeská je prostě top:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  16. Jsem fakt ráda, že jsi našla můj blog, protože já díky tomu našla ten tvůj, a k tomu seznam filmů z nichž znám asi jen 2? Jsem ostuda. Pro mě jsou srdcovka Pelíšky 😄 Už vím co budu ve volných chvílích dělat, děkuji za inspiraci a určitě se ráda na tvůj blog vrátím ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem moc ráda ♥ Děkuju :) Pelíšky jsou klasika, taky je mám ráda :) Snad se ti filmy budou líbit a zpříjemní ti předvánoční dny :)

      Vymazat
  17. vetsinu tech filmu neznam, tak super, budu mit co delat o vanocich :D :)
    pro me je vanocni klasika grinch a rolnicky, kam se podivas. na ty koukam uz od detstvi snad kazdy rok na stedry den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grinche jsem viděla jednou a nevím, nějak mě moc neokouzlil :) Rolničky kam se podíváš neznám, tak děkuju za tip! ♥

      Vymazat
  18. Výborný zoznam. :) Niektoré poznám a niektoré sa pokúsim tento rok objaviť. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Hodně jich máme společného, takže za mě skvělý seznam :D už se na ně těším až si přečtu Vánoční koledu a pak jí zkouknu ♥

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, Vánoční koledu bych si taky mohla přečíst :))

      Vymazat
  20. taktiež som pri čítaní hľadala Sám doma, ale už v komentároch som sa dočítala že ten film nemáš rada. To nechápem, veď to má rád každý :D Ja som stará škola a mám veľmi rada tie vaše české klasiky, bez ktorých si Vianoce neviem predstaviť a to S tebou mne baví svet alebo pelíšky <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem asi ta výjimka potvrzující pravidlo :D České klasiky mám taky celkem ráda, občas mám náladu se na nějakou podobnou klasiku kouknout :)

      Vymazat
  21. Moc si mě zaujala tou "polskou verzí" Lásky Nebeské a určitě se na to podívám protože jak už jsi řekla, láska nebeská je klasika. No a pak se ještě chci rozhodně podívat na Prázdniny, protože jsem je už neviděla takovou dobu, že si vůbec nepamatuju o čem to je. Jinak moc hezký a užitečný článek! :)

    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polská verze je skvělá, dokonce jsem díky jednomu komentáře zjitila, že už je i druhý a třetí díl, druhý jsem už stihla zkouknout a naprosto jsem si ho taky zamilovala :)

      Vymazat
  22. Děkuju za tyhle tvoje články! :D Miluju tyhle tipy. Zrovna včera jsem Polární expres viděla. Je to moje každoroční klasika, stejně jako Rudolf, sob s červeným nosem. To také nesmím vynechat :)


    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rudolfa jsem ještě nikdy neviděla, tak děkuju za tip! :)

      Vymazat
  23. Bez vánočních filmů si už svátky nedovedu představit! Včera jsem shlídla asi tři, každý rok jsou to stejné, klasiky, ale neomrzí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý tři? Tak to se máš, taky se těším, až si podobný maraton vánočních filmů taky udělám :)

      Vymazat
  24. Perfektné tipy!! :) Niektoré z filmov poznám, niektoré nie, takže určite si ich pozriem :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  25. Hi! Great post and I love your photos!
    I just discovered your blog and I keep following it, would you follow me back?

    Aminique

    Instagram: @fazlicamina

    Have a nice day!

    OdpovědětVymazat
  26. Už se těším na to období kdy budu jen ležet u té televize a koukat na takové filmy! :) Dobrý seznam! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Prázdniny si pouštím taky! :) Jak slaďáky celkově nemusím, tady si to prostě vychutnám. :D

    OdpovědětVymazat
  28. Super tipy Domi, veľa filmov už poznám keďže som vianočný fanatik haha :D Ale tiež si mi niektoré aj pripomenula,takže sa už neviem dočkať kedy si nejký pustím (najbližšie asi až keď napíšem všetky zápočty a predtermíny hah) :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že na vánoční filmy se dívám místo toho, abych se učila na testy a zkoušky :D Tak snad si i ty co nejdřív nějaký pustíš :)

      Vymazat
  29. Skvělý seznam, určitě ho brzo využiju :) Já miluju Lásku nebeskou, Sám doma a Pelíšky :3
    michelle-and-her-world.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Moc díky za tipy, já nikdy moc nevím na co koukat, tak jedu radši pohádky, ale teď alespoň vím o nějakých dobrých filmech :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ty jo, z toho znám jen Ledové království. :) Já se o Vánocích těším vždy na pohádky, Chobotnice z druhého patra, Shrekoledu, Tři oříšky pro Popelku... :)

    http://www.lenn.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chobotničky jsem vždycky milovala ♥ Ale je pravda, že už jsem je pár let neviděla, letos bych to měla napravit :)

      Vymazat
  32. Zatím jsem z tohohle seznamu viděla jen 5 filmů, takže díky za tipy, zrovna včera jsem hledala nový vánoční filmy, letos to vezmu pěkně ze široka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že si díky mému článku objevila další vánoční filmy :)

      Vymazat
  33. Lásku nebeskú som nevidela, ale tuším to tento víkend napravím. Počúvam o tom filme už naozaj dlho... a mám takú tradíciu, že každú adventnú nedeľu si jeden vianočný pustím. A druhá nedeľa bude patriť asi tomuto filmu. :) Milujem ale Grincha aj Vianočného škriatka. Na prvý pohľad mnohým prídu "hlúpe", hlavne teda Vianočný škriatok, ale podľa mňa sú to úžasné príbehy, ktoré stojí za to poznať. Nuž, vianočných filmov nikdy nie je dosť. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Jé, to se akorát hodí. Příští týden mám s holkama filmový večer a chtěla bych ho pojmout vánočně. Tak se jdu mrknout na trailery a naplánovat, na co se mrkneme. Fakt díky. :)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  35. Jé, tak to je paráda. Miluju filmy a samozřejmě vždycky hledám nějakou inspiraci, tak jsem ráda, že je to alespoň na jednom místě.
    A jak tak koukám, tak jsem jich z tvého seznamu viděla jen pár. Ohoho, tak to se těším, až si zalezu do pelechu a na nějaký se podívám.

    OdpovědětVymazat
  36. Tak se přiznám, že jsem ostuda, ale asi jsem žádnej z těhle filmů neviděla :D Nebo alespoň 99% z nich podle názvu :D

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat