F Titanic | Exhibition - Another Dominika

Titanic | Exhibition

Hned, jakmile jsem se dozvěděla, že výstava o Titanicu bude v Praze, věděla jsem, že na ni prostě musím. Myslím, že dříve byla tahle výstava na Slovensku a jelikož jsem o ní prostřednictvím blogů hodně četla a výstavou jsem byla fascinována, nemohla jsem si ji nechat uniknout.
Jenže během semestru jsem se na výstavu nedostala, pak přišlo zkouškové a nejspíš jsem taky doufala, že se objeví nějaký parťák, který by šel na výstavu se mnou. Jenže se žádný neobjevil a už to vypadalo, že na výstavu ani nepůjdu. Ale nakonec jsem došla k závěru, že by mě fakt mrzelo, kdybych na výstavu nešla, hodila jsem za hlavu všechny myšlenky o tom, že budu vypadat jako divný asociální individuum, co jako největší troska chodí na výstavy sám (berte s rezervou, taková vážně nejsem) a šla jsem. A nakonec jsem byla i ráda, že jsem tam byla sama, protože být tam s někým a vést s ním takové ty typické řeči, co se tak na výstavách povídají o tom, co se nám líbí atd., nejspíš bych to nevydržela a rozbrečela se. Když tam jste a vidíte od začátku, jak loď budovali, jak z ní byli nadšení, jaký to byl pokrok, luxus, na tu dobu nevídaná stavba a vy postupujete výstavou dál a víte, že se ledovec blíží, že tolik stovek lidí zemře.. Nevím, asi je to způsobené i tím, že jsem hodně citlivá a takovéhle tragédie na mě doléhají možná víc než na ostatní, ale celou dobu jsem měla slzy na krajíčku.



Výstava je zajímavá, dozvíte se spoustu věcí, ale nejspíš jsem čekala něco jiného, ještě o něco víc. Možná víc předmětů, víc věcí, víc příběhů.. Nevím, působilo to na mě docela temně, ponuře a organizátoři si s tím mohli dát víc práce, přišlo mi, že spíš spoléhají na to, že tam lidi půjdou kvůli názvu výstavy a samotné zpracování už ponechali poněkud stranou.

Ale co se mi strašně líbilo a na co jsem se moc těšila, bylo to, že na začátku dostane palubní lístek skutečného člověka, který Titanicem cestoval a na konci výstavy se dozvíte, jestli přežil nebo ne. Já jsem samozřejmě automaticky počítala s tím, že zemřu a hádejte co? Přežila jsem! A měla jsem z toho hroznou radost, protože mi moje Miss Dagmar Jenny Ingeborg Bryhl za tu výstavu tak nějak přirostla k srdci.

Výstavu můžu určitě doporučit a jsem ráda, že jsem tam nakonec šla, ale zas od toho nečekejte nic zas až tak moc extra a cena vstupenky by mohla být taky nižší ;).

Byli jste na této výstavě? Co jí říkáte? Výrážíte taky někdy takhle někam sami?

CONVERSATION

51 komentářů:

  1. Já jsem nějak nevěděla, co od výstavy čekat, takže se mi to nakonec fakt líbilo a cena mi přišla ok. Strávila jsem tam několik hodin a poslechla si snad všechno to povídání, co tam nabízeli. Jinak chodím takhle sama třeba do kina, protože vím, že mi do toho nikdo nebude kecat :D blbý je, když se mi ten film pak hodně líbí a nutně to potřebuju s někym probrat a není s kym :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. J, což to povídání bylo fajn, člověk se dozvěděl fakt spoustu věcí, ale čekala jsem, že těch věcí uvidím víc, ne, že jenom o nich uslyším :)

      Vymazat
  2. Byla jsem tam taky a moc se mi to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. O výstavě jsem slyšela, ale zas tak mě nezaujala, takže o její návštěvě jsem moc neuvažovala. Jsem ráda, že jsi tedy napsala takové shrnutí. :) Vypadá to celkem dobře, ale i z toho co píšeš je mi jasné, že jsem zas o tak moc nepřišla. :D Třeba bude nějaká další, která bude propracovanější. :)
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jsi o nic moc nepřišla :) Doufám, bylo by fajn, kdyby ta výstava byla znovu a tentokrát líp udělaná :)

      Vymazat
  4. Wau hrozne som nato chcela ísť, vyzerá to veľmi zaujímavo a ja mám rada také historické veci:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to celkem fajn, ale o nic moc jsi nepřišla :)

      Vymazat
  5. Na výstavě jsem nebyla, přesně jak říkáš kvůli škole.. chtěla jsem tam jít, ale nebyl čas a teď už jsem slyšela plno ohlasů, že je výstava "odfláknutá", tak tam nejspíš nepudu :) jsem si jistá, že mne to mrzet nebude :) ale jsem ráda, že si šla, že sis to nenechala ujít jenom kvůli tomu, že jsem neměla s kym jít :)


    eL blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tu výstavu vyloženě netoužíš vidět, určitě o nic nepřijdeš, když tam nepůjdeš :)

      Vymazat
    2. Přesně jak říkáš, úplně netoužím :))

      Vymazat
  6. Tá musela byť super, ja som chcela ísť ked bola v Bratislave, ale nejako sa mi tam nepodarilo dostať :-/ snád sa mi to ešte niekedy podarí :)

    OdpovědětVymazat
  7. This is so cool, such a pretty exhibition!

    xo
    www.carinavardie.com

    OdpovědětVymazat
  8. Taky hned jak jsem se dozvěděla, že mám být výstava Titaniku, tak jsem věděla, že tam chci :) Bylo to super, ale taky jsem čekala asi trošku víc :) ale rozhodně bych to doporučila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Je to trapné, já vím, ale musím teda přiznat, že já jsem Titanic ještě vůbec neviděla :D Jen vždy kousek, trochu začátek, ale víc nikdy ne :D Ale ta výstava mě taky zaujala, ale ještě jsem nijak neplánovala tam vyrazit, tak nevím, jestli na ni ještě dojde nebo ne, uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Tyjo, to jsem si myslela, že už to viděl každej :D Ale tak třeba se na něj někdy podíváš :)

      Vymazat
  10. aj u nás bola dlho táto výstava, ale nejako ma to celkovo nezaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  11. Podle fotek to vypadá docela pěkně, ale já jsem Titanic nikdy celý neviděla, takže nemám moc s čím porovnávat :D Ale líbí se mi nápad těch palubních lístků :) A kolik, že vlastně bylo vstupné? Jinak já bych teď asi neměla problém jít někam takhle sama, kolikrát je mi takový výlet příjemnější :D :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten nápad palubních lístků je skvělej, doteď jsem z toho nadšená :) Mě vstupné vyšlo na 250 Kč, ale myslím, že je třeba rozdílné o víkendu a v týdnu, popř. u dospělých a dětí :)

      Vymazat
  12. Super fotky. Na výstavě jsem nebyla. Popravdě jsem ještě neviděla titanic do konce, vždycky mě to přestane bavit :D Ale muselo to být super :)

    můj blog: FOXIE SIMMA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Páni, já se vždycky od něj nemůžu odtrhnout :D ..ale každého baví něco jiného :)

      Vymazat
  13. Určite to bola krásna výstava :) Haha to s tými lístkami je vážne super :D
    Caroline

    OdpovědětVymazat
  14. Věřím, že to byl úžasný zážitek, ale z toho lístku bych teda měla asi trošku nervy, právě proto, že by mi to najednou přišlo hrozně reálné...jinak to ale vypadá super, ale možná i kvůli tomu, co říkáš, se mi tam zase tolik nechtělo, když jsem o výstavě slyšela. Musí to být ale určitě super :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej! Ale nápad to je fakt skvělý :) I výstava byla celkem fajn, ale nic extra to není :)

      Vymazat
  15. Na Titanicu som bola ešte v septembri, keď to bolo u nás na Slovensku a musím povedať, že to bol naozaj úžasný zážitok ! Boli sme s mamčou vnútri asi tri hodiny a aj tak nám to nestačilo a kľudne by sme si to dali odznova ! Plánovala som aj ja článok, no nejako to nevyšlo :D ale tento tvoj mi to úplne živo znova pripomenul a pozerám tie moje fotky z výstavy ♥
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem moc ráda, že jsem ti výstavu takhle připomněla! :) A jsem moc ráda, že aspoň ty jsi z ní byla tak nadšená :)

      Vymazat
  16. Na výstavě jsem byla a měla z toho úplně stejný pocit jako ty. Čekala jsem více ukázek a artefaktů, ne jen poslouchání vyprávění z rádia.
    Ale strašně se mi líbil ten nápad s lístky skutečných pasažerů! :-) Měla jsem paní, které pár dní před vyplutím zemřela rodina. Tak aspoň ona měla na Titaniku štěstí a přežila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Jako je fajn, že sis to poslechla, ale těch předmětů tam vážně moc nebylo :( Tak to je zajímavý příběh, jsem ráda, že taky přežila :)

      Vymazat
  17. Jůů, takové krásné ohlasy všude! ♥ Jsem moc ráda, že se tam taky chystám. A taky, že výstava byla prodloužená až do července, jinak bych se tam taky nedostala :D. Moc se těším a jsem zvědavá :). Skvělý článek a seznámení s výstavou! :)

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Veľmi pekne zdá sa mi že aj na slovensku bola takáto výstava ale nie som istá. Ja som bola v londýne na výstave a bola perfektná ♥ Neviem či aj tuna ale tam bola normálne voda s toľkými stupňami koľko mala voda v ktorej sa tá loď potopila :)

    Discoveringglam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to tady vůbec nebylo, možná právě to mi chybělo tady na té výstavě :)

      Vymazat
  19. Nevěřím, že jsi přežila ! Tenhle nápad výstavy se mi neskutečně líbí, jen škoda, že mám Prahu tak z ruky a momentálně není ani čas se vypravit na jakýkoliv výlet. Takže tiše závidím a jsem ráda, že jsi si to užila !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne :D Tak to mě mrzí, ale v budoucnu určitě ještě budeš mít příležitosti :)

      Vymazat
  20. Oh, this looks gorgeous, I'm so fascinated by the Titanic! You have a wonderful blog, would you like to follow each other?

    OdpovědětVymazat
  21. Na Titanic jsme koukali zrovna minulý týden. Ani nevím jak na něj přišla řeč, ale po x letech jsme si ho pustili :)

    Ten nápad s tím palubním lístkem se mi hrozně líbí :)

    OdpovědětVymazat
  22. Na výstavě jsem kdysi dávno byla, ale nějak mám pocit, že tohle nejspíš bude více méně to samé. A taky jsem od toho tenkrát čekala víc. S přítelem jsme chtěli jít, ale nejspíš to nestihneme a zas tolik mě to nemrzí.

    OdpovědětVymazat
  23. To mě mrzí, že jsem o to přišla. Podle fotek to vypadá super :)

    Unknownie.blogspot.com || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
  24. Jéé, super! Taky jsem se tam chtěla jít podívat, ale bohužel mi nějak nezbyl čas. Nicméně výstavu prodloužili do července, tak to třeba ještě stihnu :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  25. Mám pocit, že výstava již dříve byla i v Brně, protože jsem na ni chtěla moc jít a nešla. Ačkoliv na výstavy moc nechodím, preferuji spíš společnost, hlavně kvůli společné cestěxD haha. Výstava mě velice zaujala, i podle toho, co o ni píšeš musí to být zážitek. A asi bych s těmi slzami byla na tom podobně.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ještě někdy výstava do Brna zavítá a ty se na ni budeš moc podívat :) Zážitek to byl, ale jak jsem psala, výstava mohla být ještě mnohem lepší :)

      Vymazat