F Second Hand tipy & triky - Another Dominika

Second Hand tipy & triky

Jelikož poslední dva příspěvky ohledně mých sekáčových úlovků sklidily u vás úspěch, rozhodla jsem se sepsat další podobný článek. Asi vás nepřekvapí, že mi do skříně přibyly další kousky. Ale tentokrát jsem se článek rozhodla pojmout trošku jinak. Tak trochu jako návod na to, jak v sekáčích nakupovat.

1. Ceny
Řekněme si to upřímně, v sekáčích jsou ceny nesrovnatelně levnější, než v normálních obchodech. A tak se vám snadno může stát, že domu sice přinesete super výhodný a levný nákup, ale věci, které už zas až tak super nejsou. Takže nekoukejte jenom na cenovky.
Zároveň mi přijde nesmyslné vyhodit X stovek za obyčejný cardigan, který stejně po pár vyprání zežmolkovatí. A za ušetřené penízky si můžete koupit vysněnou kabelku/boty/cokoliv, co jen budete chtít!


Svetrový cardigan (Atmosphere, 120 Kč) & croplý svetr (30 Kč)

2. Kvalita
A dostáváme se ke kvalitě. Určitě jste už v sekáčích narazily na spoustu věcí, na kterých už byly žmolky, díry, utrhnuté knoflíky a kdo ví co ještě, a vy jste si je odnesly domů s tím, že to je ještě dobrý, že se to zašije, vypere a dá ještě nosit. Ano, ledatak někam na chalupu. V sekáčích se dají sehnat i úplně nové kousky, takže nějaké ožmolkované hadry nechte v obchodě.

3. Velikost
Jednou z největších nevýhod (a zároveň i výhod) je, že daná věc je v sekáčích jen jednou. Tudíž musíte mít štěstí na velikost. A věřte mi, oversize věci jsou fajn, ale jen v určitých případech a do těsných džín se mimo kabinku už nikde nenasoukáte.


Kalhoty (H&M, 70 Kč)

4. Akce, slevy, výprodeje
Ano, je to k neuvěření, ale i v sekáčích se konají výprodeje, akce a všemožné slevy. Často na ně již dopředu upozorňují a tudíž můžete nakoupit ještě výhodněji! ..a to už z nákupů máte tuplem radost, takže se určitě vyplatí na podobné akce si počíhat.

5. Hledejte
I podle komentářů jsem si všimla, že spoustu z vás na nákupech v sekáčích odrazuje právě to přehrabování vším možným, než narazíte na TEN kousek. Jo, občas to je hodně velký boj, ale naštěstí už spousta sekáčů má věci vyvěšené na ramínkách, a tak přehrabování v kopicích věcí odpadá. A věřte mi, stačí trocha trpělivosti a v každém second handu narazíte na nějaký super kousek!

Proužkované tričko (15 Kč) & cardigan (Marks & Spencer, 30 Kč)

Máte ještě nějaký tip, jak si domů odnést jen ty nejlepší kousky?
Doporučily byste mi nějaký sekáč v Praze? :)

CONVERSATION

61 komentářů:

  1. Moc pěkně jsi Domčo pokoupila :) Já jsem byla naposledy v sekáči minulý týden, zkoušela jsem si 4 věci, ale ani jedna mi neseděla :D Ty tipy jsi popsala skvěle
    Já teda chodím do sekáčů, kde to mají na ramínkách, protože nějaké kopy by mě nebavilo přehrabovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jej, to je škoda, ale příště se zase určitě poštěstí :)

      Vymazat
  2. Týjo, to jsou super kousky. I super tipy. Já jednou v sekáči sehnala bombový značkový šortky za super cenu :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)) Tak to musel být taky super úlovek :)

      Vymazat
  3. Já třeba nechápu lidi co sekace odsuzují. Já tam rada chodím a je to adrenalin se všemi těmi věcmi probrat a najít pak tu správnou pěknou věc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky napsáno :) A skvěle jsi nakoupila, moc hezké kousky! Také mám ráda výhodné nákupy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jestli najdeš nějaký super SH v Praze, tak tam snad i vyrazím s tebou! Ještě jsem v žádném nebyla, když nepočítám, že tam mamka nosila mé dětské oblečení :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v Praze ještě v moc sekáčích právě nebyla a nějak nemůžu najít nějaký, jaký by byl přesně pro mě.. holt ty, co mám v okolí domova jsou nejlepší :D

      Vymazat
  6. Takové pruhované tričko bych si nechala líbit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek Domčo! :) Ty kalhoty H&M vypadají super, dobře sis nakoupila! :) Já v sekáčích nakupuju jenom takové věci, které opravdu vypadají jako nové. Na Slovensku jsem jednou natrefila na slevy vše za 1€ a to byly teprve nákupy, měla jsem radost snad jako nikdy :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) ..páni, tak to věřím, že to musely být super nákupy, to bych si taky nechala líbit vše za euro :D

      Vymazat
  8. Do sekáčů moc nechodím právě kvůli přehrabování a tomu, že člověk nikdy neví, zda něco vůbec sežene. I když i to má své kouzlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..to právě na sekáčích miluju, že nikdy nevím, co v nich zrovna najdu :)

      Vymazat
  9. Obdivujem ľudí, ktorí chodia do sekáčov a tam nakupujú. Vždy si poviem, že to skúsim, ale nikdy sa mi nejak nechce. Nedávno som s kamarátkou bola v sekáči, lebo sme potrebovali niečo na kostým a musím povedať, že som videla celkom pekné oversized svetre, ale preds sa ešte stále musím premáhať, aby som išla do sekáču. No áno, dajú sa tam nájsť krásne veci ešte s visačkami, tak už by som sa mala prekonať...:)

    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se taky před pár lety do sekáčů chodit vůbec nechtělo, ale když tam pár krát zajdeš, uvidíš, že si je zamiluješ :)

      Vymazat
  10. Ty svetry jsou moc pěkné! :) Dříve jsem taky občas do Second Handu zašla, měli jsme u nás takový dobrý, ale od té doby, co jsem v Brně, tak jsem nikde nebyla. Je pravda, že kolikrát jsem tam našla opravdu super kousky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba v Brně taky na nějaký dobrý sekáč narazíš :)

      Vymazat
  11. ja teda chodievam do sekáču hlavne v bratislave kde stojí vetko 0,99€ vždy ked tam idem neobídem tento sekáč všetko majú pretriedené po farbách jednoducho krása tam chodiť. U nás v sekáči sú už pomaly také ceny ako v obchode s oblečením takže si radšej vyberiem ten obchod s novými vecami:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, takový super sekáč v Bratislavě ti můžu jedině závidět :))

      Vymazat
  12. Moc hezký článek, já ještě ráda chodím na různé bazary :) posledně jsem tam sehnala skoro nové šaty na které jsem ještě koukala v obchodě! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) ..bazary jsou taky super tip, ráda bych na nějaký zašla, ale ještě mi to nikdy časově nevyšlo :(

      Vymazat
  13. Super !
    Follow for follow ? justperfectfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám sekáče moc ráda, hlavně nikdy nevíš, co tam najdeš. :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  15. Tak teraz vlastne ani nechápem prečo som tam prestala nakupovať :-) Michaela
    www.imperfect-woman.com

    OdpovědětVymazat
  16. Proč jenom v našem městě žádný takový sekáč není :( - věř že opravdu není - všechno jsem prolezla a byly to ty typické zatuchlé skoro plesnivé místnosti, kde se ani netopilo -_- Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to je mi líto :( Co v nějakém vedlejším městě? :)

      Vymazat
  17. Jo, taky nesnáším to přehrabování, ale uznávám, že se v "sekáči" dají ulovit perfektní kousky! Mám nějaké vytipované nejen v Praze, ale i u nás :) Už se mi i stalo, že jsem si odnášela nové, nenošené věci s cedulkou :) a za pár korun!
    Meet My Lovely World
    <3 Giveaway <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to ti závidím, že máš nějaké vytipované v Praze :))

      Vymazat
  18. No, ale na druhou stranu ty jsi přece jenom teď v Praze, tak věřím, že tam ten výběr opravdu je a ceny tam jsou takové jaké jsou :) Za to u nás není výběr pomalu žádný a ceny tam jsou jako v normálním obchodě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, všechny tyhle věci jsem si koupila v sekáčí doma - na malém městě, popř. ve vedlejším městě.. v Praze jsem byla zatím asi jen v jednom sekáči a ten mi přišel poměr cena/kvalita nic moc.. :(

      Vymazat
    2. Ahaaa, tak to potom nechápu, jak to, že u vás je takový skvělý výběr a u nás zase nic... :(

      Vymazat
  19. Super článek. Já jsem na nakupování v sekáčích levá a někdy se mi chce až plakat z toho, jak si tam někteří vyberou tak krásné oblečení a já tam nikdy nic nenajdu :D :(

    DM Soví Hrneček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, to mi j líto.. ale jednou se to určitě zlomí :)

      Vymazat
  20. Super kousky a tipy :) Já v sekáčích moc nenakupuji, zatím jsem tam nikdy nic moc neobjevila, ale to je spíš tím, že jsem z malého města, v Praze nebo jiných velkých městech se určitě dají lépe sehnat pěkné kousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Já jsem taky z malého města a všechny tyhle kousky jsem koupila právě tam, v Praze bohužel ne..

      Vymazat
  21. Ja nemám si nikdy šťastie na sekáče :D vždy keď príde nič tam nie je :(

    OdpovědětVymazat
  22. Nakoupila jsi skvele veci za super ceny. Ja v Cr do sekace chodivala rada vzdy jsem tam koupila skvele veci za smesne ceny a i nove. Prehrabovat jsem se nemusela, protoze vse meli na raminkach. :)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  23. Neznášam to prehrabávanie, no niekedy si dám tú námahu a nájdem tam perfektné značkové kúsky.
    Pozývam ťa na Vianočnú giveaway http://janie-hannagonova.blogspot.sk/2015/11/coskoro-su-tu-vianoce-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky přehrabování nemám ráda, do takových sekáčů ani nechodím :)

      Vymazat
  24. Všechny věci vypadají úžasně. Musím se přiznat, že mi nejvíc vadí právě to prohrabování, ale za ten pocit, když konečně něco ulovím, to stojí. :) Super článek, úplně jsi mě naladila na nákupy v sekáčích, asi se brzo zase do nějakého zajdu podívat :D
    Young, Wild and Free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak doufám, že taky ulovíš takový super kousky :)

      Vymazat
  25. strašne sa mi páči ten sveter ! ani by som nepovedala že je zo sekáča :D vždycky ma naštve keď vidím že ľudia dokážu v sekáči dobre nakúpiť :D a ja tam málokedy nájdem niečo na nosenie :D
    BoraSparkle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono u hodně věcích bych vůbec neřekla, že můžou být ze sekáče, vážně se tam dají sehnat super nové kousky! :)

      Vymazat
  26. toto si kupila v sekáči ? :D , wau krásne kúsky chválim ti ich ;) , my tu mame tiez sekáče minle som si tam kupila svetrik maju tam znackove a lacne veci :)

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  27. Super věci! Závidím všem, co mají na takový kousky čuch, já bych se mohla prohrabávat do nekonečna a nic bych nenašla (a nebo jo, ale ne tak pěkného).. :D Jako mladší jsem občas chodila s mamkou a vím, že se podařilo ukořistit i pár nových kousků, ještě s cedulkou, a za úplně směšnou cenu, ale teď ani nemám přehled, jestli v okolí nějaký second hand je..
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nikdy nevíš, na co tam narazíš, nepodceňuj se! :)

      Vymazat
  28. och, ja sekáče milujem!! Pozývam ťa na svoju prvú vianočnú giveaway: http://drewsbeauty.blogspot.sk/2015/11/moja-prva-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  29. Ulovila si fakt krásne veci. Aj ja občas zájdem do sekáča, ale odídem s maximálne jedným kúsom, lebo 90% vecí je nenositeľných. :/
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas mám také ten pocit, ale i přes to se tam dají sehnat krásné kousky :)

      Vymazat