F Books III. - Another Dominika

Books III.

Poslední dobou čtu více, než kdy předtím. A tak se mi tu opět sešlo pár tipů na skvělé knížky. Pokud vám to ale nestačí, ty předchozí tipy si můžete přečíst přímo TADY.




Jen jeden rok - Gayle Forman
Už v mým prvních tipech na knížky (TU) jste se mohli dočíst o knížce Jen jeden den, která se mi moc líbila, ale psala jsem, že končí vlastně bez konce. Proto jsem byla ráda, když jsem konečně otevřela druhý díl. Čekala jsem, že budeme pokračovat tam, kde jsme skončili. Místo toho se mi dostalo příběhu z Willemova pohledu. Na jednu stranu rok bez Allyson z jeho pohledu byl zajímavý nápad, na druhou stranu jsem fakt nebyla zvědavá na jeho dobrudružství v Indii, chtěla jsem vědět, co se stane, když on otevřel dveře. V bonusové novele Jen jedna noc jsem se dočkala. A můžete být v klidu. Happy end vás nemine, tak si zatím užijte krásný romanticky příběh.

Where she went - Gayle Forman
A aby Gayle Forman nebylo málo, mám tady druhý díl od If I Stay. Kdo jste knížku četl, nebo alespoň viděl film, víte, že konec je opět bez konce. A opět se po otevření druhého dílu nedostaneme přímo tam, kde jsme skončili. Posunuli jsme se o tři roky dopředu, ocitáme se v kůži Adama. Jeden den a noc. New York. Prostřednictvím jeho vzpomínek se ale dostáváme i do minulosti. Opět jsem se od knížky nemohla odtrhnout.
Pokud jste ještě žádnou knížku od Gayle Forman nečetli, vyhraďte si pár večerů pro její knížky. Zamilujete si je.

Paper Towns - John Green
Od této knížky jsem toho čekala hodně, když už je to ten bestseller. No nevím, asi jsem už na knížky od Johna Greena stará. Knížka mi přišla nijaká, celá touha hlavního hrdiny najít Margo jen kvůli tomu, že získal dojem, že ona chce, aby ji našel.. Nejlepší byl závěrečný road trip, ten neměl chybu. A vlastně i ten (překvapivý) konec.
Jsem zvědavá, jakým způsobem je zpracovaný film, snad o něco lépe jak knížka.


Analfabetka, která uměla počítat - Jonas Jonasson
Vlastně doteď nevím, co si o knížce myslet - začátek byl utrpení, pak mě do dalších stránek hnala jen touha, abych se dozvěděla, jestli ta knížka má nějaký smysl. Podle mého názoru nemá, jediné, co jsem z toho pochopila je, že život je o náhodách. Ale jinak ta kniha na mě byla moc. Nerealistické, divné, zvláštní a bez atomové bomby by se klidně taky obešla. Stejně jako bez krále, co zabije slepice a premiéra co umývá nádobí.
Ale věřím, že se někomu knížka líbit může. Je to zase něco úplně jiného. Román s napětím, zločinem, tajnými agenty, atomovou bombou, s neexistujícím člověkem a černoškou, která se mezi tím vším proplétá.


Četli jste některou z knížek? Co jste na ni říkali? :)

CONVERSATION

28 komentářů:

  1. Jéé, super tyhle články přímo miluju :) Já jsem poslední dobou také hrozný knihomol a žádnou z výše uvedených knížek jsem ještě nečetla, takže pro mě super inspirace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že máš podobné články ráda :) ..a snad se ti nějaká knížka zalíbí :)

      Vymazat
  2. Žádnou kromě Paper towns vůbec neznám tak děkuji za tipy :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Where she went je pre mňa jedna úžasná kniha, podľa mňa je to skvelo spracované a z pohľad Adama sa mi to veľmi veľmi páčilo, bolo to zaujímavé, a tie opisy minulosti... to bolo fakt skvelé a na konci som to neudržala a rozplakala som sa.
    Čítala som ešte Paper Towns, a pre mňa je to rozhodne obľúbená greenovka. Nie každému sa síce páči, ale mne neskutočne. A film si určite pozri, pretože je úžasný, aj smiešny aj smutný aj napínavý. Ale hlavne smiešny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou z pohledu Adama to bylo opravdu zajímavý, ani jsem to nečekala :)
      Nevím no, já mám pocit, že na knížky od Johna Greena jsem asi už stará :D ..ale na film se těším :)

      Vymazat
  4. já bych chtěla zkusit si přečíst papírové města :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy, určitě si něco z toho přečtu :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jednu jsem nečetla, ale díky za tipy :) Stala jsem se pravidelnou čtenářkou a budu ráda, pokud se staneš mou :) Máš moc hezký blog :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se ti nějaká zalíbí :) Děkuju za pochvalu blogu! :)

      Vymazat
  7. Jéé, ty jsi úžasná a tento článek je moc super, protože knihy miluji ♥ Zrovna včera jsem si stahovala nové knížky do čtečky, mám osm nových a jsem tak šťastná :D Ale zpět k tvému článku.. Zrovna včera jsem si stáhla Jen Jeden Den, ale zatím jsem to nezačala číst, ale moc se na to těším! A jinak bych ti doporučila Počkám na tebe od J. Lynn a další její knížky pokud si je nečetla, protože jsem za tento týden přečetla dvě její knížky a včera jsem začala číst další její a už jsem skoro v půlce prostě to musím dočíst :D A na Papírová města a celkově Johna Greena mám stejný názor jako ty! Vlastně jsem si až teď uvědomila, že jsem na jeho knížky stará a možná proto mě nebaví... Ale za to strašně miluji jeho citáty a tak.. :)

    August Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to děkuju moc za doporučení, od ní jsem ještě žádnou knížku nečetla, ale určitě se na ně podívám - už mi pomalu dochází inspirace, co číst..
      Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má na něj takový názor.. já mám pocit, že je kolem něho vytvořená obrovská bublina a všichni ho milujte.. citáty má fajn, ale jinak to pro mě žádná bomba není ;)

      Vymazat
  8. Ani jednu zmiňovanou knížku jsem nečetla, ale hodně jsem slyšela o If I stay a uvažuju o ní :))
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se kniha Paper Towns strašně líbila a i ten film je skvěle zpracovaný. Ale tak ne každý má rád stejné věci. :) Where she went si chci přečíst, protože první díl byl mega boží. :3
    -CrazyJull

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se líbí něco jiného, jsem zvědavá na film :)) ..určitě si ho přečti, bude se ti líbit :)

      Vymazat
  10. Děkuji moc za tenhle článek! Vůbec jsem nevěděla že knížka If I Stay má pokračování, takže se určitě co nejdříve podívám. :) Letos v létě jsem si dala předsevzetí, že budu více číst, ale bohužel jsem to moc nesplnila, ale přečetla jenom pár knížek. Každopádně 100% doporučuji knížku - Chvíle před koncem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za doporučení! Knížku neznám, ale co jsem si ji teď našla, tak vypadá vážně úžasně, určitě si ji musím přečíst :))

      Vymazat
  11. Chtěla bych si přečíst Paper Town:) všechny knihy od Johna Greena mě dost lákají:)
    verranda.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Jak já mám ráda knihomolky :-) Jsem jedna z nich, a moje dcera-ta je superknihomolka.

    OdpovědětVymazat
  13. Tu první od Formanové neznám, ovšem ty ostatní tři jsou všechny na mém to-read seznamu :)

    Zapoj se do soutěže o poukaz na 1000 Kč na www.kabea.cz!

    OdpovědětVymazat
  14. Tak snad se co nejdřív dostanou na seznam přečtených knih :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek! Ještě jsem žádnou z těchto knih nečetla, ale Paper Towns už si chci nějakou dobu přečíst :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat